THL varuillaan: Veristä ripulia aiheuttava tartuntatauti EHEC leviää huolestuttavasti.
Tämä kolibakteerien ryhmään kuuluva bakteeri voi aiheuttaa rankan vatsataudin ja olla vaikeimmissa tapauksissa henkeä uhkaava. Ripuli kestää tavallisimmin 4–10 vuorokautta. Vaikeissa tapauksissa potilaalle voi kehittyä hemolyyttis-ureeminen syndrooma, mikä voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan ja jopa kuolemaan. Näitä tapauksia on 5–10 prosenttia tartunnan saaneista.
Kaikenlaista sitä yrittää meidän poloisten kimppuun.
Kommentit (16)
Älä syö mitään outoa niin et saa ripulia
Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.
Vierailija kirjoitti:
Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.
Nam!
Samoin medium- pihvi.
Ei niistä mitään ehekkiä saa kun osaa kätensä pestä ja käyttää tuoreita lihoja.
Vierailija kirjoitti:
Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.
Jauhenlihaa jauhesta
https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html
Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.
Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.
Nam!
Samoin medium- pihvi.Ei niistä mitään ehekkiä saa kun osaa kätensä pestä ja käyttää tuoreita lihoja.
Tuoreudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
Kasviksistakin on tarttunut joten välttäkää niitä.
Tää on niitä perceverance-mönkijän tuomisia. Mää arvasin tämän, kohta on kaikilla perce veres.
Mikäköhän se on tämän vesistöihin paskovan kulttuurisakin osuus tässä.
Vierailija kirjoitti:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html
Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.
Se tartar tai jauhelihapihvi pitäisi tosiaan valmistaa näin, leikkaamalla pinnat pois. Mikäs ravintola nyt näin tekisi, siitähän tulisi hukkaa. Ja av-mammakin avaa hk:n jauhelihapaketin ja syö raakana. Eihän siinä voi olla riskiä. Samaa sanoo burgeri-ravintoloitsija.
oliko niitä tartuntoja jopa 10 kpl suomessa, älkää syökö muuta kuin jauhoja niin vältytte hirveältä ehekiltä. ai niin uimaranna kannattaa kiertää kaukaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html
Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.
Se tartar tai jauhelihapihvi pitäisi tosiaan valmistaa näin, leikkaamalla pinnat pois. Mikäs ravintola nyt näin tekisi, siitähän tulisi hukkaa. Ja av-mammakin avaa hk:n jauhelihapaketin ja syö raakana. Eihän siinä voi olla riskiä. Samaa sanoo burgeri-ravintoloitsija.
Oikea tartar pihvi ei ole jauhelihaa vaan riivittyä lihaa. Ei myöskään riivattua lihaa että älä käytä anoppia tartar pihveihin.
Vierailija kirjoitti:
Kasviksistakin on tarttunut joten välttäkää niitä.
Tämä johtuu siitä, että muutamissa maissa hyötykäytetään jätevesiä kastelussa.
Johan siitä onkin aikaa, kun edellisen kerran oli EHEC:stä uutisointeja. Onhan näitä aina ajoittain, joko huonosti pestyistä vihanneksista, pastöroimattomasta maidosta ja liian raa'aksi jääneestä lihasta.