Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

THL varuillaan: Veristä ripulia aiheuttava tartuntatauti EHEC leviää huolestuttavasti.

Vierailija
19.08.2021 |

Tämä kolibakteerien ryhmään kuuluva bakteeri voi aiheuttaa rankan vatsataudin ja olla vaikeimmissa tapauksissa henkeä uhkaava. Ripuli kestää tavallisimmin 4–10 vuorokautta. Vaikeissa tapauksissa potilaalle voi kehittyä hemolyyttis-ureeminen syndrooma, mikä voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan ja jopa kuolemaan. Näitä tapauksia on 5–10 prosenttia tartunnan saaneista.

Kaikenlaista sitä yrittää meidän poloisten kimppuun.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Johan siitä onkin aikaa, kun edellisen kerran oli EHEC:stä uutisointeja. Onhan näitä aina ajoittain, joko huonosti pestyistä vihanneksista, pastöroimattomasta maidosta ja liian raa'aksi jääneestä lihasta.

Vierailija
2/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä syö mitään outoa niin et saa ripulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.

Vierailija
4/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.

Nam!

Samoin medium- pihvi.

Ei niistä mitään ehekkiä saa kun osaa kätensä pestä ja käyttää tuoreita lihoja.

Vierailija
5/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.

Jauhenlihaa jauhesta

Vierailija
6/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html

Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.

Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Syökää syökää sitä punaiseksi jätettyä jauhelihaa.

Nam!

Samoin medium- pihvi.

Ei niistä mitään ehekkiä saa kun osaa kätensä pestä ja käyttää tuoreita lihoja.

Tuoreudella ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Vierailija
8/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pelätkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasviksistakin on tarttunut joten välttäkää niitä.

Vierailija
10/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älkää syökö mitään!! JUOSKAAAAA!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää on niitä perceverance-mönkijän tuomisia. Mää arvasin tämän, kohta on kaikilla perce veres.

Vierailija
12/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikäköhän se on tämän vesistöihin paskovan kulttuurisakin osuus tässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html

Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.

Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.

Se tartar tai jauhelihapihvi pitäisi tosiaan valmistaa näin, leikkaamalla pinnat pois. Mikäs ravintola nyt näin tekisi, siitähän tulisi hukkaa. Ja av-mammakin avaa hk:n jauhelihapaketin ja syö raakana. Eihän siinä voi olla riskiä. Samaa sanoo burgeri-ravintoloitsija.

Vierailija
14/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

oliko niitä tartuntoja jopa 10 kpl suomessa, älkää syökö muuta kuin jauhoja niin vältytte hirveältä ehekiltä. ai niin uimaranna kannattaa kiertää kaukaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000007419440.html

Turvallisin tapa valmistaa pihvejä jauhetusta lihasta on leikata liha juuri ennen tarjoilua. Ensin isommasta lihanpalasta leikataan pinta pois ja sisäosa hakataan tai jauhetaan tartarpihveiksi. Näinkään valmistettua jauhettua lihaa ei ole syytä säilyttää myöhemmin tarjottavaksi.

Minäkin kyllä nautin kokolihapihvistä mediumina, mutta toivon että pintojen paistaminen auttaa. Jauhelihaa en söisi puoliraakana.

Se tartar tai jauhelihapihvi pitäisi tosiaan valmistaa näin, leikkaamalla pinnat pois. Mikäs ravintola nyt näin tekisi, siitähän tulisi hukkaa. Ja av-mammakin avaa hk:n jauhelihapaketin ja syö raakana. Eihän siinä voi olla riskiä. Samaa sanoo burgeri-ravintoloitsija.

Oikea tartar pihvi ei ole jauhelihaa vaan riivittyä lihaa. Ei myöskään riivattua lihaa että älä käytä anoppia tartar pihveihin.

Vierailija
16/16 |
19.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasviksistakin on tarttunut joten välttäkää niitä.

Tämä johtuu siitä, että muutamissa maissa hyötykäytetään jätevesiä kastelussa.