Voikohan uunijuureksia pakastaa? Tekisin niitä valmiiksi talven varalle. Nyt vielä kesäloma.
Juureksissa öljyä.....ei kai se haittaa? Rasva kuulemma kun ei hirveästi tykkää pakastamisesta.
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Pakasta paloina ja öljyä käyttövaiheessa ennen pellille heittoa.
Näinpä. Keitä niitä muutama minuutti enne pakastamista ja sitten pakkaseen.
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
aika harvalla nykyään on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
aika harvalla nykyään on.
Maaseudulla monellakin.
Keittoja voi pakastaa, kai juureksiakin paloina, mielestäni tuli outo sivumaku. Eikä mitään voi kovin kauan pitää pakastimessa.
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
Ei ole kellaria. Eikä se auttaisi yhtään jos haluaisin valmiit uunijuurekset suoraan pakkasesta. :)
Valmiit uunijuurekset pakkasesta otettuna eivät kyllä ole hyviä.
Voit tehdä uunijuureksia valmiiksi pakastimeen.
Kiehuva poreileva vesi, jossa pidät 3 minuuttia ja nopea jäähdytys kylmällä vedellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
aika harvalla nykyään on.
Maaseudulla monellakin.
joo, vaan, kun maaseudulla asuu aika pieni osa väestöstämme.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
Ei ole kellaria. Eikä se auttaisi yhtään jos haluaisin valmiit uunijuurekset suoraan pakkasesta. :)
Minulla on kellari. On kova työ tehdä valmiiksi. Ensin hakea sitten pestä mullat pois. Multavesi pitää lisäksi heittää pihalle, ei viemäriin. Sitten kuoria paloitella jne.
Olen tehnyt valmiiksi pakastimeen kerralla isommat määrät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sulla ei kellaria ole?
Ei ole kellaria. Eikä se auttaisi yhtään jos haluaisin valmiit uunijuurekset suoraan pakkasesta. :)
Minulla on kellari. On kova työ tehdä valmiiksi. Ensin hakea sitten pestä mullat pois. Multavesi pitää lisäksi heittää pihalle, ei viemäriin. Sitten kuoria paloitella jne.
Olen tehnyt valmiiksi pakastimeen kerralla isommat määrät.
...jatkan vielä että, multia ei vain pestä pois, vaan jokaisen juureksen pitää erikseen harjata kovalla harjalla, ettei hiekka narsku hampaissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakasta paloina ja öljyä käyttövaiheessa ennen pellille heittoa.
Näinpä. Keitä niitä muutama minuutti enne pakastamista ja sitten pakkaseen.
Ei tarvitse edes keittää.
Vierailija kirjoitti:
Voit tehdä uunijuureksia valmiiksi pakastimeen.
Kiehuva poreileva vesi, jossa pidät 3 minuuttia ja nopea jäähdytys kylmällä vedellä.
Miten teet tuon? Keität vähässä vedessä ja lisäät kylmän?
Palasiksi ja pakkaseen. Ei ne sen kummempia ole kaupankaan altaissa. Ellet sitten valmiiksi kypsytettyjä osta tai tarvitse. Jos tarvitset, pakasta kypsät. Eipä ongelmaa.
Kysyn vaan että mitä järkeä, maku ja rakenne
kyllä kärsii. Plus juureksia on todella hyvin saatavilla läpi talven ja ei kauaa mene kun ne pilkkoo. En todellakaan lähtisi täyttämään pakastinta juureksilla😂
Mikä mahtaa olla Vauva-palstalaisilla keskimääräinen ÄO?
Kukaan ei ole osannut vastata ap:n kysymykseen suoraan.
Ap! Voit hyvin tehdä juurekset uunissa valmiiksi ja pakastaa sen jälkeen.. Säilyvät hyvin 3-4 kk.
Vierailija kirjoitti:
Mikä mahtaa olla Vauva-palstalaisilla keskimääräinen ÄO?
Kukaan ei ole osannut vastata ap:n kysymykseen suoraan.
Ap! Voit hyvin tehdä juurekset uunissa valmiiksi ja pakastaa sen jälkeen.. Säilyvät hyvin 3-4 kk.
Vastattiinhan. 2 ja 18.
Pakasta paloina ja öljyä käyttövaiheessa ennen pellille heittoa.