Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Tekeekö sun työpaikan papukahviautomaatti suodattamatonta kahvia?

Vierailija
14.08.2021 |

Töissä kävi joku huoltomies joka samalla esitteli laitetta. Kahvipavut jauhetaan, puristetaan ja uutetaan teräksisen siivilän läpi ilman paperisuodatinta. Onko terveellistä?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
14.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä juodaan vain viinaa töissä.

Vierailija
2/4 |
14.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi olla terveellisempää kuin esim. liimaa tai pölyä sisältävän paperisuodattimen läpi uuttaminen, jos tavara seisoo pitkään kahvikoneessa. Miten paperin vaihto käytännössä toimisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
14.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suodatinkahvi sisältää vähemmän haitallisia aineita kuin pannu- tai muu suodattamaton kahvi.

Vierailija
4/4 |
14.08.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kafestoli on kahvissa oleva diterpenoidialkoholi. Kafestoli suurentaa veren LDL-kolesterolipitoisuutta ja voi olla yhteydessä joidenkin sydäntautien kehittymiseen. Suodatinkahvin valmistuksessa kafestoli jää paperisuodattimeen, eikä juomalla siksi ole mainittavaa vaikutusta kolesteroliin, mutta vanhaan malliin keitetyllä suodattamattomalla pannukahvilla on.[1][2] Kafestoli saattaa toimia aktivoivana, eli agonistisena, ligandina farnesoidi X ja pregnaani X tumareseptoreille. Kafestolin sitoutuminen näihin reseptoreihin estää kehon omaa kolesterolin synteesin säätelyä ja johtaa siten kehossa suurempaan kolesterolin synteesiin.[3]

Kafestoli suurentaa seerumissa alaniiniaminotransferaasin (ALAT) aktiivisuutta ja pienentää gammaglutamyylitransferaasin (GGT) aktiivisuutta, sekä vähentää kreatiniinipitoisuutta.[4]