Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdään kastikkeita?

Vierailija
21.08.2014 |

Auttakaa hölmöä. Olen aina tehnyt ruokien kastikkeet samalla periaatteella, lihaliemikuutio, jauhoa ja vettä, joskus kermaa mukaan. Nyt pitäisi tehdä reilun vuoden ikäiselle taaperolle ruokia ja en haluaisi käyttää lihaliemikuutiota, mutta miten ihmeessä "maustan" kastikkeen? Mitä mausteita voin käyttää? Jotain on kuitenkin pakko laittaa, sillä eihän jauhosta ja vedestä tule minkään makuista. Kaikissa lasten ruokapilteissa vihannekset ja lihapalat ovat jonkinlaisessa kastikkeessa eli en haluaisi tarjota ihan kuivaakaan ruokaa.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
21.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakastike: paista sipulit ja liha, lisää tomaattipyre, suolaa, oreganoa, basilikaa, pippuria.

Itse käytän fondueta, mutta en tiedä onko se nyt niin paljon parempi. Kaupoissa myydään myös mausteseoksia, tarkista että pussissa lukee suolaton niin saat rahoillesi vastiketta.

Kanalle: kerma, smetana, broilermauste, kananrasvaa.

 

 

 

 

Vierailija
2/5 |
21.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu ei ap, tuo on tylsää jauhopöperöä...

Jos teet vaikka paistin tai lihapalan uunissa tai padassa: kuullota ensin porkkanapaloja, sipulilohkoja ja vaikka vähän selleriä voissa pohjalle, sitten ruskista liha kunnolla ja mausta vaikka yrteillä. Laita tilkka vettä (ja punaviiniä) vuoan/padan pohjalle lihan ja kasvisten lisäksi ja kiehauta maut ulos.

Kun liha on kypsää siivilöi liemi kattilaan (lisää vähän vettä jos tarvis) ja laita sekaan muutama porkkanan ja sipulinpala. Keitä hetken aikaa kovalla teholla että kiehuu kasaan, muussaa porkkana ja sipuli sekaan ja sulata nokare voita. Tarkista suola.

Jauhelihakastikkeen teen ruskistamalla sipulin, valkosipulin ja lihan, sitten sekaan purkillinen tomaattimurskaa ja tilkka vettä. Kiehautetaan taas kasaan kunnes on sopiva koostumus. Maustan mieleni mukaan.

Kanalle teen kastikkeen näin: tilkka öljyä ja siihen esim currytahnaa, chilijauhetta, indiamaustetta tms. Kuullotetaan että maut irtoaa, sitten tässä ruskistetaan broilerin marinoimattomat palat. Lisää kermaa (ei ruokakermaa) ja smetanaa purkillinen. Keitä kasaan ja tarkista maut.

Em kastikkeet on tosi helppoja ja terveellisiä eikä tarvitse jauhoja ollenkaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
21.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="21.08.2014 klo 17:40"]

Juu ei ap, tuo on tylsää jauhopöperöä...

Jos teet vaikka paistin tai lihapalan uunissa tai padassa: kuullota ensin porkkanapaloja, sipulilohkoja ja vaikka vähän selleriä voissa pohjalle, sitten ruskista liha kunnolla ja mausta vaikka yrteillä. Laita tilkka vettä (ja punaviiniä) vuoan/padan pohjalle lihan ja kasvisten lisäksi ja kiehauta maut ulos.

Kun liha on kypsää siivilöi liemi kattilaan (lisää vähän vettä jos tarvis) ja laita sekaan muutama porkkanan ja sipulinpala. Keitä hetken aikaa kovalla teholla että kiehuu kasaan, muussaa porkkana ja sipuli sekaan ja sulata nokare voita. Tarkista suola.

Jauhelihakastikkeen teen ruskistamalla sipulin, valkosipulin ja lihan, sitten sekaan purkillinen tomaattimurskaa ja tilkka vettä. Kiehautetaan taas kasaan kunnes on sopiva koostumus. Maustan mieleni mukaan.

Kanalle teen kastikkeen näin: tilkka öljyä ja siihen esim currytahnaa, chilijauhetta, indiamaustetta tms. Kuullotetaan että maut irtoaa, sitten tässä ruskistetaan broilerin marinoimattomat palat. Lisää kermaa (ei ruokakermaa) ja smetanaa purkillinen. Keitä kasaan ja tarkista maut.

Em kastikkeet on tosi helppoja ja terveellisiä eikä tarvitse jauhoja ollenkaan!

[/quote]

 

En ole ap, mutta kiitos vinkeistä munkin puolesta!

Vierailija
4/5 |
21.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan myös olemassa lisäaineettomia lihaliemiä, ainakin lihaliemijauheena. Ja ainahan voit keittää taatusti lisäaineettoman lihaliemen itse ja vaikkapa pakastaa sopivissa erissä.

Vierailija
5/5 |
21.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eilen paistoin pannulla maustamattomiin broilerin fileisiin värin, lisäsin vettä ja jätin kypsymään kannen alle. Lisäsin suolaa, pippuria, inkivääriä, kurkumaa, juustokuminaa ja tuoretta lehtipersiljaa ja timjamia. Lopuksi maizenaa ja kermaa. Erittäin hyvää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi yhdeksän