Mitä vastaat kysymykseen "Mihin ruokaöljyä käytetään?"
Kauhea vääntö käyty tänään alakoululaisen yltin kotiläksyn vastauksesta. Kyseessä vihkotehtävä, eli viivojen määrästä ei voi päätellä vastauksen pituutta. Mitään sivun pituista vastausta ei nyt kuitenkaan haeta.
Mitä sinä siis vastaisit kysymykseen "Mihin ruokaöljyä käytetään?"
Kommentit (18)
Ruuanlaittoon? Tarratahrojen poistoon.
Kynsinauhojen rasvaamiseen niiden irrottelua varten.
Kitisevien saranoiden voitelemiseen sisätiloissa.
Popkornien ja munkkien valmistamiseen.
Paistamiseen tai salaatinkastikkeisiin.
Ainesosana useisiin ruokiin, joissa rasvan sopii olla öljyä.
Mihin kouluaineeseen tämä liittyy?
Olen itsekin käyttänyt sitä monenlaiseen meikinpoistosta alkaen, mutta jos lyhyttä vastausta kysyttäisiin niin sanoisin että sitä käytetään ruuanlaittoon, mm. paistamiseen.
Salaattiin menee avokadoöljyä, seesaminsiemenöljyä ja oliiviöljyä
ihmisen elimistö tarvitsee rasvoja ja niieden on hyvä olla kasvirasvoja. Ruokaöljyjä voi käyttää salaatteihin, leipomiseen, paistamiseen jne.
[quote author="Vierailija" time="17.08.2014 klo 22:34"]
Salaattiin menee avokadoöljyä, seesaminsiemenöljyä ja oliiviöljyä
[/quote] kyllä sinne voi laittaa lorauksen keijua
Leivontaan ja ruoanlaittoon sehän on tarkoitettu, mutta haetaanko tässä sitä että kuinka paljon keksii käyttötarkoituksia?
Riippuu siitä millä luokalla lapsi on, mitä kirjassa on puhuttu aiheesta. Joka tapauksessa alaluokkalaiselta odotetaan vastausta, jossa vastataan pääpiirteittäin. Vastaus voi olla pelkästään, että ruuaanlaitossa (ja leivonnassa). Tai edellisen toteamuksen jälkeen luetellaan ne pääkäyttötarkoitukset. Nro 7 ne jo mielestäni mainitsikin.
Ruoanlaittoon yms. Joskus muinoin taisi oliiviöljy olla myös ihonhoitotuote.
[quote author="Vierailija" time="17.08.2014 klo 22:02"]
Mitä sinä siis vastaisit kysymykseen "Mihin ruokaöljyä käytetään?"
[/quote]
Voitelu, parantamaan vitamiinien imeytymistä, makua antamaan, vähentämään taikinan tarttumista.
Konkreettisesti:
Pannulle paistaessa, marinadiin, taikinaan, salaattiin, rasvalla keittämiseen, perunoiden päälle, oikein hyvää oliiviöljyä voi käyttää dippinä korvaamaan voita.
Onko yltti ympäristö- ja luonnotiedettä? Vai onko sen nimistä ainetta enää kouluissa. Joka tapauksessa, eihän se liity ruuanlaittoon ja ruokaöljyyn mitenkään!
Ruokaöljyä voi käyttää leivonnassa (esim. sämpylätaikinaan) ja paistamisessa. Onpa typerä kysymys ylipäätään, vai enkö nyt hoksaa sitä jujua?