Keliaakikot/gluteenittomat! Kummasta jauhosta tulee parempi levy-täytekakun pohja: perunajauhoista vai gluteenittomasta jauhoseoksesta?
Teen 3 levyn kääretorttupohjasta täytekakun, ja pohdin että kumpaako noista jauhoista käyttäisi..
Maku, rakenne, kuohkeus?
Kommentit (10)
Jauhoseoksesta tulee minusta parempi. Ei ole niin mureneva kuin perunajauhosta tehty
No gluteenittomista jauhoista tietysti! Eihän perunajauhoista mitään torttupohjaa saa..
Vierailija kirjoitti:
No gluteenittomista jauhoista tietysti! Eihän perunajauhoista mitään torttupohjaa saa..
Tietysti saa, ja oikein suussa sulavan saakin.
Perunajauhoista ehdottomasti. Maistuu ja näyttää samalle kuin normaali pohja. On hiukan murenevaisempi mutta sen voi estää, kun ei täytä samantien vaan antaa kunnolla jäähtyä ja laittaa vaikka jääkaappiin hetkeksi. Jotkut suosittelee pakastamistakin mutta en ole kokeillut. Juuri tein perunajauhoista kakkupohjan ja sain leikattua palat aivan siististi, ei murentunut yhtään enempää kuin normaali kakkupohjakaan.
Kiitos vastauksista.
Taodan laittas molempia?
Ei kummastakaan. Murenevia ja pahoja.
Vehnäjauhoista paras.
Puolet ja puolet olen laittanut. Minusta tulee jopa parempi kuin normiversiosta; pehmeä ja ilmava.
Jauhoseoksesta kyllä parempi. Tärkeää kuitenkin tietää tarvitseeko olla luontaisesti gluteeniton.
Huhuu :)