Listataan parhaat Basic cooking -kasvisruoat
Toisin sanoen mahdollisimman vähän raaka-aineita, mahdollisimman vähän prosessoituja aineksia.
Kommentit (16)
Ihan vaan uunikasvikset, mausteeksi oliiviöljy, suola, pippuri ja yrttejä tai chiliä.
Linssikeitto on myös basic.
Napostelukikherneet
Otetaan pari purkkia kypsiä kikherneitä ja huuhdotaan ja valutetaan. Lisätään kylmäpuristettua oliiviöljyä, cajunmaustetta ja suolaa tarpeen mukaan. Paahdetaan uunipellillä 225 asteessa kunnes on saavutettu haluttu rapeus, esim 45 min, välillä käännellen.
Kanamainen tofu syntyy siten että ensin kuivataan tofu, toisin sanoen laitetaan lautaselle ja painetaan toisella lautasella vettä ulos vettä. Painallus ja kuivaus talouspaperilla, uusi painallus ja kuivaus, kunnes tofuusta ei enää tihku vettä. Tässä vaiheessa tofu on jo aika räjähtänyt, mikä on hyvä, koska se on helppo murtaa kulhoon peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Murustuminen ei haittaa, se on vain hyvä.
Sitten heitetään sekaan kylmäpuristettua öljyä, valkosipulijauhetta, suolaa ja mustapippuria. Paistetaan uunipellillä 225 asteessa rapeaksi.
- Linssikeitto
- Kasvispihvit
- Täytetyt paprikat
- Kasvissosekeitto
- Kaalilaatikko
- Kasvisraasteella tuunattu tomaattikastike
- Kasvispatoja ja paistoksia esim. munakoisosta, kesäkurpitsasta, kukkakaalista, punajuuresta... :)
Veggie bolognese, very basic indeed.
Spaghetti aglio e olio
Pasta arrabiata
Kikhernecurry
Pinaatti perunacurry (sag aloo)
Kesäkeitto
Joululaatikot
Shakshouka
Tabbouleh salaatti
Papupata
Papukeitto
Bataattikeitto
Laksa-keitto
Porkkana.