Mitä tuoreesta pinaatista?
Kasvimaalla kasvaa pinaattia, mitä siitä kannattaisi tai voisi tehdä? Jotain muuta kuin pinaattilettuja tai inaattikeittoa.
Kommentit (4)
Voi käyttää salaatinlehtien tapaan. Pinaatti-fetapiiras. Pinaattikermakastike. palak paneer, intialaistyyppinen pinaattikastike perunalla ja tuorejuustolla. Sitä voi myös pakastaa ryöpättynä, jos sato on niin runsas ettet saa heti käytettyä.
Pinaatti on namia.
Italiassa sitä nautitaan yleisimmin ihan lisukkeena sellaisenaan. Pyräytä oliiviöljyssä paistinpannulla niin, että se pehmenee, pirskota mausteeksi sitruunamehua ja ripottele sormisuolaa. Paahdetut pinjansiemenet sopivat myös päälle.
Intialainen peruna-pinaattikeitto on todella herkullista, lapsetkin tykkäävät meillä. Resepti löytyy googlella etsireseptistä.
Intialainen ruoka on muutenkin makuuni, ja palak paneeriin tarvitaan juurikin pinaattia. Reseptejä löytyy suomeksikin googlettamalla.
Pinaattimunakas on myös hyvää.
Kiitos! Googlettelin tuota palak paneeria, ja taidankin kokeilla sitä heti huomenna.
Suikaloi ja paista nopeasti oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kuumana kuuman tagliatellen sekaan ja tarjoa runsaan parmesanin ja ei-niin-runsaan punaviinin kera.
Tästä kiinalainen versio. Paista muussa kuin oliiviöljyssä valkosipulin kanssa, mausta soijakastikkeella ja sekoita vehnänuudeleihin.