Hui, olen tehnyt aina kasarikakun. Minkälainen on 2020-luvun kakku?
Eräänä päivänä luin täältä ketjua, missä keskustelunaiheena oli 80-luvun täytekakut ja muut kakut, kasarikakut. Jo ekoilla sivuilla tajusin, että olen itse aina, vielä nykyäänkin, tehnyt juuri kyseisenlaisia kakkuja, mitkä miellettiin niin 80-lukulaisiksi. Siis sokerikakkupohja, täytteeksi rahkaa ja erilaisia hedelmiä sekä koristeeksi kermavaahtoa ja erilaisia hedelmiä ja marjoja, persikkaviipaleita, viinirypäleitä, kiivejä, mansikoita, vadelmia...
Miten saan päivitettyä kakkuni 2020-luvulle?
Kommentit (40)
Sisälle liivatemoussea, päälle sokerimassaa ja koristeeksi läjä punaherukoita yhteen reunaan.
Mitä väliä mitä täällä kirjoitetaan? Jatka vaan samaan malliin! Kyllä ne samat kermakakut edelleen kauppansa tekee. Ei meillä ainakaan kukaan ole kieltäytynyt, hyvin on näyttänyt maistuvan aina. Sama koskee voileipäkakkuja, jotka kuulemma myös on vanhanaikaisia. Ihan naurettavaa. Makuaisti kun nyt on ja pysyy, ja kyllä ne kakut vaan edelleen hyviltä maistuu.
Sellainen tuplakorkea, jota on vaikea leikata. Peitetty mantelimassalla tai vastaavalla "kelmulla". Kuiva ja mauton, mutta koristeellinen eli näyttää kivalle somessa.
Huvittavaa puhua kasarikakusta, kun tuo perinteinen kermakakku on ollut se pääasiallinen kakkutyyppi ainakin vuoteen 2010 asti suomessa, ellei pidempäänkin.
Olen huomannut muidenkin juttujen kohdalla saman ilmiön, jotain hiustyyliä voidaan esim. sanoa 2000luvun alun hirvitykseksi vaikka suomessa se olisi ollut laajalti suosiossa vielä 2015.
Kun kakkusi näyttää enemmän muovikoristeelta kuin syötävältä ja maistuu kamalalta, olet päivittänyt kakkusi onnistuneesti nykyaikaan.
Sinuna kyllä pysyisin niissä kasarikakuissa. Ne on klassikkoja ihan syystä.
Vierailija kirjoitti:
Mitä väliä mitä täällä kirjoitetaan? Jatka vaan samaan malliin! Kyllä ne samat kermakakut edelleen kauppansa tekee. Ei meillä ainakaan kukaan ole kieltäytynyt, hyvin on näyttänyt maistuvan aina. Sama koskee voileipäkakkuja, jotka kuulemma myös on vanhanaikaisia. Ihan naurettavaa. Makuaisti kun nyt on ja pysyy, ja kyllä ne kakut vaan edelleen hyviltä maistuu.
On se kummallista kun nykyään pitää internetistä lukea mikä maistuu hyvälle ja mikä ei. Omaan makuaistiin ei voi enää luottaa.
2020-luvun kakku on joko överikoristeltu sokerikakku, joka näyttää enemmänkin muovilelulta kuin syötävältä tai sitten ton-ton-ton-kakku, eli maidoton, munaton, mauton jne.
Perinteiset kermatäytekakut ovat ihania!
Terveisin ihminen, joka ei edes elänyt kasarilla.
Sellainen moussekakku eli joku hyvin ohut pohja, välissä jonkunlainen korkea vaahtokerros ja ehkä erillinen päällinen vielä. Pohja voi olla myös kokonainen keksi. Raakakakut ovat myös tätä päivää, idea samantyyppinen.
Teen kyllä itsekin usein AP:n kuvaamia kakkuja ja hyviähän ne ovat. Joskus oikaisen ja lastenjuhlien kakun koristelen sillä kakkukuvalla mutta kaava muuten sama.
Kiitos vastauksista. Ihanaa, kakkuahdistukseni alkaa heti helpottaa!
Mäkin teen niitä edelleen ja teinit rakastaa kasarikakkuja! Laitan väliin banaania eli superkasari. Ja mitä sitten? Osaan tehdä vaikka mitä kakkuja, mutta millään muulla ei ole samaa suosiota.
Vierailija kirjoitti:
Mitä väliä mitä täällä kirjoitetaan? Jatka vaan samaan malliin! Kyllä ne samat kermakakut edelleen kauppansa tekee. Ei meillä ainakaan kukaan ole kieltäytynyt, hyvin on näyttänyt maistuvan aina. Sama koskee voileipäkakkuja, jotka kuulemma myös on vanhanaikaisia. Ihan naurettavaa. Makuaisti kun nyt on ja pysyy, ja kyllä ne kakut vaan edelleen hyviltä maistuu.
🤢🤢🤮
Ällösokerinen jota kukaan ei voi syödä, mutta ulkoapäin kuin taideteos.
Sen kerran kun minä kakun leivon, niin ihan perinteisen täytekakun teen. Vaihdellen väliin laitettavia täytteitä ja aina ovat kauppansa tehneet.
Ei perinteissä ole mitään hävettävää ja meillä kyllä tykätään enemmän kunnon täytekakuista.
Mansikkakakku ei mene koskaan muodista!
Vierailija kirjoitti:
Kun kakkusi näyttää enemmän muovikoristeelta kuin syötävältä ja maistuu kamalalta, olet päivittänyt kakkusi onnistuneesti nykyaikaan.
Sinuna kyllä pysyisin niissä kasarikakuissa. Ne on klassikkoja ihan syystä.
Olen eri mieltä. Nykyisinhän koristelu on yleensä paljon vapaampaa: herkkuja kasataan ehkä vain yhdelle puolelle kakkua tai päälle rikotaan suklaamunia yms. Ennen hedelmäviipaleet/karkit asetettiin säännöllisesti ja tarkasti vieri viereen, piti olla symmetristä. Päälle saatettiin laittaa kiillettä, joka todellakin antoi muovisen vaikutelman. Nykyiset kakut näyttävät orgaanisilta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun kakkusi näyttää enemmän muovikoristeelta kuin syötävältä ja maistuu kamalalta, olet päivittänyt kakkusi onnistuneesti nykyaikaan.
Sinuna kyllä pysyisin niissä kasarikakuissa. Ne on klassikkoja ihan syystä.
Olen eri mieltä. Nykyisinhän koristelu on yleensä paljon vapaampaa: herkkuja kasataan ehkä vain yhdelle puolelle kakkua tai päälle rikotaan suklaamunia yms. Ennen hedelmäviipaleet/karkit asetettiin säännöllisesti ja tarkasti vieri viereen, piti olla symmetristä. Päälle saatettiin laittaa kiillettä, joka todellakin antoi muovisen vaikutelman. Nykyiset kakut näyttävät orgaanisilta.
Mikä järki siinä on? Sitten syöjät saavat erilaisia palasia. Veemäistä katsoa, kun toisella on viipaleen päällä kaikki herkut ja itsellä vain pelkkää kakkua ilman bonuksia. Kakut on symmetrisiä, jotta kaikki palaset olisivat suunnilleen samanlaisia. Eri asia tietysti, jos on joku Tri Now'n apua kaipaava tonnikeiju, joka syö koko kakun itse. Yhtenä suupalana. Ja hamuaa sitten seuraavaa.
Siellä ketjussahan oli vaikka kuinka vinkkejä.
Sokerikakkupohjan sijasta voikakkupohja (ei tule niin höttöistä), ei läpi asti kasteltu, väliin mansikkamoussea tai suklaaganachea tms. modernia. Kerma pursotetaan nätisti, ei vaan levitetä kauhalla. Tai käytetään jotain muuta kuorrutetta.
Vaikka kakkublogien kulta-aika meni jo, on niitä vielä paljon netissä näkyvillä. Niissä on ohjeet pohjaan, täytteisiin ja kuorrutteisiin.
Kakkupohja pitää olla täydellisen tasainen, vatkata pitkään ja leivinjauhetta ei saa käyttää. Ainesosat mitataan grammalleen, niin että munien paino määrää, sitten 0,7*munien paino sokeria ja 0,7 munien paino jauhoja, ei muuta.
Koristeluun väliin kaikenlaisia lisäainemoussemössöjä, mitä kaupasta saa. Kerma on sallittu, mutta seassa pitää olla tuorejuustoja ja sinulla pitää olla koristeluun 399 erilaista tyllaa, joilla teet täydellisiä ruusuja kakkuun ja tosiaan koristeita ei saa olla ympäriinsä ja symmetria - hyi hyi. Sokerimassa on myös in, siitä teet täydellisen pikkutarkan jotain jäljittelevän koristeen tai useita, joissa on 705 erilaista ja eriväristä yksityiskohtaa.
Kas näin, nyt voit tarjota kakkuasi vieraille.
Kasarikakuthan on aivan loistavia, eikä ole mikään pakko lopettaa niiden tekoa! Mutta jos haluat kokeilla jotain uutta, niin esim. Kinuskikissan sivuilla on paljon hyviä ja kauniita nykypäivän kakkuja.
Vaihda rahka mascarponeen, älä laita kermaa kakun sivulle, niin se on muodikkaasti naku. Ja päällä voi kyllä olla marjoja, mutta niitten kaveriksi kukkia, marenkeja, macaronsleivoksia yms. Persikat, banaanit, viinirypäleet ja kiwit saat unohtaa:)