Miksi ns terveellisesti syövät käyttävät leivän päällä Oivariinia..
Kommentit (48)
Koska se on hyvää.
Yritin jossain vaiheessa kokeilla näitä kolesterolirasvoja, mutta ne maistuu ihan pskalta (ja sisältää palmuöljyä).
Margariinit eivät maistu MILTÄÄN. Nykyään myös niiden terveysvaikutukset kyseenalaistetaan.
Mitään markettien kevytrasvoja ei kannata syödä, hirveää shaibaa vaikka mukamas ovat terveellisiä. Jos haluaa syödä leipää (ilmankin pärjää) voi sen päällä käyttää kasviöljyä, johon saa makua esim. valkosipulilla tai yrteillä.
Tunnustan: siksi että se on niin s aamarin hyvää. :D Jos kuolen sen takia, sitten kuolen.
En ole koskaan maistanut ratakiskovoidetta, mutta mielestäni nämä "terveysrasvat" maistuvat sille.
Voi on ainoa, oikea ja terveellisin vaihtoehto, tietenkin kohtuudella käytettynä eikä sentin paksuisena kerroksena.
Terveellinen ruokavalio ei tarkoita, että voita, sokeria tms ei söisi yhtään. Kaikkea voi syödä kohtuudella. Ei se leipäkään hyvä ole, jos syö hirveästi eikä voita tarvii laittaa paksua kerrosta.
Eikös se sisällä voita ja oliiviöljyä?
En polta, en juo, en käytä huumeita, en ole ylipainoinen. Jos ainoa syntini on syödä oivariinia, niin pitääkö jonkun terveyspoliisin tulla siitäkin vinkumaan ?? Prkl
Vierailija kirjoitti:
Eikös se sisällä voita ja oliiviöljyä?
Voita ja rypsiöljyä.
Koska se nyt vain yksinkertaisesti maistuu hyvältä.
Ja sitäpaitsi oivariini ei edes ole 100% voita. Voin osuus on noin 80% ja loput 20% margariinia. Oivariinin alkuperäinen nimi oli voimariini=voi+margariini mutta se nimi kuitenkin muutettiin oivariiniksi...huoh
Syy miksi oivariinissa on 1/5 margariinia on se, että 100% voi on liian kovaa levitettäväksi leivän päälle joten ratkaisu on: lisätään joukkoon hieman margariinia
Ja myös vähän oliiviöljyä.
https://www.valio.fi/tuotteet/voi-ja-muut-rasvat/valio-oivariini-oliivi…
Voimariini kirjoitti:
Koska se nyt vain yksinkertaisesti maistuu hyvältä.
Ja sitäpaitsi oivariini ei edes ole 100% voita. Voin osuus on noin 80% ja loput 20% margariinia. Oivariinin alkuperäinen nimi oli voimariini=voi+margariini mutta se nimi kuitenkin muutettiin oivariiniksi...huoh
Syy miksi oivariinissa on 1/5 margariinia on se, että 100% voi on liian kovaa levitettäväksi leivän päälle joten ratkaisu on: lisätään joukkoon hieman margariinia
Ei se ole margariinia vaan ihan öljyä. Margariini on kovetettua kasvirasvasekoitetta, sitä ei sentään suositella edes viralliselta taholta.
Minä käytän leivällä sipaisun kasvismarganiinia ja kevyitä juustoja.
Lempparijuustoni leivän päällä on 15 % Polar, ja sitäkin vain kaksi siivua aamuisin.
Työterveyshoitaja sanoi että se ihan ok.
Paistamiseen käytän öljyä tai en mitään, jos tuotteessa itsessään on tarpeeksi rasvaa.
Kesällä kun mies saa kalaa, se fileroifu kala paistetaan kyllä aidossa voissa. Mutta se on itselleni vain satunnaista herkuttelua.
Teen ruokaa runsaasti uunissa.
Sairastan tyypin 2 diabetesta ja se on tasapainossa.
Kokeilin margariineja mutta niistä tuli kauhea närästys. Oivariinista sitä ei tule. En tiedä miksi.
Itselläni suurin syy on se, että se on lisäaineetonta. Hyvä maku toki myös syynä.
Näinpä. Oikeasti terveelliseen ruokavalioon ei kuulu oivariini eikä edes leipä.