Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Aloittelevalle riistaa syövälle "kasvissyöjälle" ruokavinkkejä?

Vierailija
03.07.2021 |

Olen nyt tehnyt lopullisen päätöksen, että luovun kaupan tiskiltä myytävästä lihasta (punainen liha, kala, broileri - teollisesti tuotettuja makkaroita yms. en ole syönyt vuosiin) ja siirryn kasvispainotteiselle ruokavaliolle. Kaupan liha tarttuu nykyisin lähinnä vain tottumuksesta ostoskoriin ja sieltä pakkaseen odottamaan inspiraatiota. Mielestäni nyt on hyvä hetki luopua kaupan lihasta kokonaan, kun ei sitä edes tee oikein mielikään enää ja ulkona syödessäkin 90% valitsen aina kasvisvaihtoehdon.

Metsästäjänä itse hankittu riistaliha pysyy kylläkin kuvioissa mukana (linnut, jänis, hirvi), mutta riistaa riittää yleensä vain muutamalle päivällä kuukaudessa - metsästän ilman, että joka kerta olisi pakko saada jotain kotiin viemistä, monesti vain kävelen metsässä kuunnellen ja katsellen luontoa - ja harvoin ympäri vuoden löytyy riistalihoja siltikään pakkasesta.

Eli vaikka riistaliha pysyy mukana, ei sitä ole joka aterialle tarjolla, enkä haluakaan, joten määrittelenkö itseni jatkossa edelleen sekasyöjäksi, vai onko meille jokin oma lokeromme?

Mutta sitten se aloitukseni otsikkoon viittaava kysymys: olisiko edullisia, helppoja ja ravitsevia reseptejä ja vinkkejä "kasvissyöjän" elämän alkuun? En ole mikään kokkikolmonen, jolta tulee ruokaideoita lennosta takaraivosta. Soijaa ja härkistä en valitettavasti missään muodossa siedä yhtään ja maitoa en käytä, joten ethän ehdota niitä sisältäviä ruokia. Myös "roskaruokavinkit" sekä juhlaillallisten reseptit kelpaa. Lisäksi kysyisin vitamiineista yms., mitä ja mistä purkista ja millaisin annostuksin?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan kuusi