Vinkkejä: Mitä hyvää haukifileestä?
Siinä kun on niin pirusti ruotoja. Jos olisi mylly niin laittaisiin murekkeeksi (nam) mutta kun ei ole...
Kommentit (7)
Pannulle sipulia, haukifile, sitruunaa, pippuria, kerma (ei mitään 7 % litkuja) ja jos löytyy, niin rkl tuorejuustoa. Nopea, hyvä, helppo. Toimii kaikilla kaloilla.
Haukifileiden sisään banaaniviipaleita, vuokaan, joukkoon vielä banaania, kermaa, suolaa ja pippuria ja uuniin! Aion ehdottomasti koittaa, alkuperäinen resepti oli muistaakseni Madeiralta...
Meilläkin haukea meinaan syöty kohta kaikella mahdollisella tavalla :)
tuttavalta että ruotomäärästä en voi mennä takuuseen kuinka on perattu.
K-kaupasta viime viikolla otin Pirkka-ohjeen, vielä testaamatta.
Haukikasvispannu 4:lle
600g haukifileitä
450g wokkivihannessekoitusta
1 tlk viipaloituja herkkusieniä
1.5 tl suolaa, ripaus pippuriseosta ja rakuunaa, tilliä
2 dl ranskankermaa
2 rkl sitruunan mehua
rypsiöljyä
Kuumennä vihanneksia tilkassa öljyä n. 4 min. Leikkaa sillä välin haukifileet esim. neljään osaan viistoon lihasruotojen mukaisesti. Aseta fileepalat kasvisten päälle, mausta. Laita herkkusienet palojen päälle ja lisää kullekin kermaa sopivasti. Hauduta miedolla lämmöllä n. 5-8 min (fileen paksuudesta riippuen) kannen alla.
haukifileet paistopussiin, sinne kermaa purkki ja voita nökäre sekä sipulikeittopussi, ai että mitä herkkua :)
Sitten paistaisin tilkassa oikeaa voita paistinpannulla. Meillä häviää tosi nopeasti perunamuusin kanssa nautittuna.
Hauki on hyvää, kunhan ei nyt yli 5 kiloista saa ;)
paljon ruotoja ja täysin mauton!