Kaupasta ostettu jauheliha jäi reilu 1.5 tunniksi pöydälle, meneekö roskiin?
Mies kävi kaupassa ja unohti laittaa ostokset jääkaappiin. :D Jauheliha (perus muoviboksissa) oleva jäi pöydälle reiluksi 1.5h... voiko ton vielä laittaa jääkaappiin ja käyttää vai onko entinen?
Kommentit (21)
On ok. Täällä ollaan ihan turhan hysteeristä.
Paistat heti ja syöt viimeistään huomenna.
Valmista tosiaan heti, älä laita enää jääkaappiin raakana.
Haista ja paista, jos ei haise huonolta. Älä enää laita jääkaappiin.
Ei kannata ottaa riskejä. Samalla annat pienen opetuksen miehelle, kun kehtas unohtaa tollanen asian.
Käytä se tänään, niin ei mitään ongelmaa. Itse tosin voisin huoletta laittaa sen jääkaappiinkin, kunhan tekisin sen parin päivän sisään.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ottaa riskejä. Samalla annat pienen opetuksen miehelle, kun kehtas unohtaa tollanen asian.
Höpö-höpö. Se valmistetaan ruoaksi nyt kunnolla kuumentaen, no worries!
Paista ja syö.
Liha otetaan muutenkin jääkaapista huoneenlämpöön ennen paistamista. Sehän on tullut kaupan kylmästä.
Kunhan sen jauhenlihan pesee ensin.
Se on suojakaasussa kuitenkin. Ei se nyt heti rupea pilaantumaan tänään ostettu jauheliha.
Heitä roskiin sopivan mielenosoituksellisesti ja tee ruoka ilman jauhelihaa.
Kyllähän se normaalistikin kannattaa ottaa ennen paistamista joksikin aikaa huoneenlämpöön, joten ei tuo nyt kovin pahalta kuulosta, kunhan siis paistat sen nyt.
Hohhoijaa! 1/5. Ruokakaupasta käynti ja matka kotiin kestää joskus monia tunteja.
Käyttäjä32155 kirjoitti:
Kunhan sen jauhenlihan pesee ensin.
2/5. Yritit sitten vanhanaikaista.
Vierailija kirjoitti:
Heitä roskiin sopivan mielenosoituksellisesti ja tee ruoka ilman jauhelihaa.
Miksi pitäisi pikku virheestä osoittaa mieltään? Jos puolin ja toisin joka mokasta kiukutellaan, eihän sitä muuta ehdi tekemäänkään. En minä ainakaan ole täydellinen.
Paista heti, mutta ei ole pakko syödä heti. Voit pakastaa paistettuna.
Mä laittaisin jääkaappiin ja tekisin ruuan kun on tarkoitus tehdä... Tai jos on tänään tarkoitus syödä, niin sitten jättäisin sen pöydälle odottamaan vuoroaan.
Jauheliha ei helposti pilaannu, vaikka kasvustoa olisikin. Monihan "mädättää" lihaa kesäisin, että saa taatusti mureeta ja maukasta pihviä. Eli ostaa päiväyslihaa ja antaa sen olla viileässä viikosta - yhteen kuukauteen. Sitten se kelpaa vasta käyttöön. Eikä vatsavaivoja tarvii pelätä.
Paistat sen heti niin on ok.