Vadelmakakkuun jotain uutta?
Mitä voisi laittaa vadelmakakun väliin, kun rahkakermavaahto tuntuu liian arkiselta ja kermavaahto-vadelmahillo liian tylsältä?
Kunpa löytäisin täytteen, jolla täytekakun saisi maistumaan antikakkuihmiselle.
Etukäteen jo kiittäen,
Kukkuu ja ristiäiset
Kommentit (5)
Kopioin sulle ohjeen kahdeksan munan kakkuun blogistani:
Pohja:
Tässä on kahdeksan munan kakkupohja tehty sillä periaatteella, että kaikkia aineksia on tilavuusosina saman verran: munia, sokeria ja jauhoja, joista osa on perunajauhoja, osa vehnäjauhoja + 4 tl leivinjauhetta.
Kakku on kostutettu marjalimulla (mustikka-vadelma)
Yhdessä välissä on vadelmamoussea, toisessa valkosuklaamoussea.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle vadelmamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
Päällä on n 300 g pakastevadelmia ja kahdesta desilitrasta vettä + 1desistä hyytelösokeria keitetty kiille. Päällinen on tehty vasta juhlapäivänä.
Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.
Valkosuklaamousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.
P.s tämän kokoisen kakun reunoille tarvitset kermaa pursottaessasi 5 dl
Tässä vielä linkki jos haluat kurkata kuvia ja muita ohjeita:
http://www.lintu75-2.vuodatus.net/blog/category/T%E4ytekakut
kiittelin äsken vielä vinkeistä, mutta viestiäni ei näy. Tietääkseni en puhunut asiattomuuksia... Kiitos vastauksista.
Uusiksi siis: liivatetäyte on tutumpi, kiisseliä en osaa tehdä. Kiinnostaisi Lintu75:n kakussa kokeilla pelkällä vadelmahyydykkeellä. Helpompi + ehkä vähemmän makea, mutta kuinkahan käy kokonaisuudelle? Monellekohan ohjeen mukaisesta annoksesta voisi laskea, muuta makeaa on tarjolla? Joku laskutapa oli, että 1 muna, kaksi vierasta, mutta tämä kakku on varmaan tuhdimpaa kuin normaali hillo-kermavaahto.
Hienot sivut, upeita ohjeita, ruokia ja kuvia.
Kukkuu
Kävitköhän kyselemässä asiaa blogistani, vai oliko se joku toinen? Sieltä mut sa kiinni päivittäin, joten jätä viestiä sinne jatkossa, jos johonkin asiaan haluat mielipiteen;)
Kahdeksan munan kakku riittää n 30:lle, riippuen tietenkin tajoilun muusta määrästä, mutta noin karkeasti ottaen.
Juhlat juhlittu. Huh, ohi on.
Lintu75, en jättänyt merkkiä käynnistäni :-) mutta olen kyllä sivuillasi usean kerran surffaillut. Seuraavaksi kokeilen sitä sitruunahopeatoffeekakkua, lurps. Löysin sivuillesi jo ennen Hesaria yhden toisen ruokasivuston kautta.
Kirjoitan nyt kuitenkin tänne, vaikka pyysit omalle blogillesi kirjoittamaan, nämä sivut on tutummat... Kakku onnistui tosi hyvin, tein vain vadelmatäytteellä (kuuden munan kakkuun kahdeksan munan täytteen ohjeella) Kuuden munan kakusta jäikin, kun vieraita oli parisenkymmentä. Ensi kerralla panostan suolaisiin. Kakku oli mielestäni superhyvää. Jopa innostuin piiiiitkän tauon jälkeen leipomisesta. Mietiskelin, tulisiko marjat vaihtamalla myös hyvää, jos laittaisi mustaherukoista täytteen. Voipi olla, että kokeilen. Kiitos sinulle Lintu75, innostuksesta leivontaan!
Kukkuu
Mä olen tehnyt vaniljakiisselin seuraavan ohjeen mukaan:
(Tää ohje on 35 hengen kakkuun, joten pienennä tarpeen mukaan)
5 dl maitoa (onnistuu myös laktoosittomasta maidosta)
n.0,5 dl maissijauhoja
1 kananmuna
1 dl sokeria
vaniljasokeria
-Sekoita maitoa ja jauhoja kattilassa, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Jätä kiehumaan (miedolla lämmöllä ettei pala pohjaan) n. 5 minuutiksi. Sekoita kiisseliin sokeri ja vatkaan mukaan kananmuna. Mausta vaniljasokerilla. Kiisselin pitää olla niin paksua, että se hyvin pysyy kakkukerrosten välissä. Jäähdytä kiisseli silloin tällöin sekoittaen. (ettei tule kuorta)
-Siten olen laittanut väliin sitä vadelmahilloa ja ohuita bananninsivuja. nami. Ja kyllä on vieraatkin tykänneet.