Simasta jäi yli fariinisokeria, mitä siitä voisi tehdä?
Simat on nyt porisemassa eikä tuota loppua fariinisokeria kehtaisi heittää menemään (joku 2dl~). Menee tietysti teessä makeuttajana, mutta olisiko jotain leivonnaista tmv mihin sen voisi kerralla käyttää?
Kommentit (19)
Vierailija kirjoitti:
Korvapuusteihin täytteeksi.
Tuo voisi kyllä toimia, saisi samalla kaneliakin kulutettua.
Miksi se pitää kerralla käyttää. Sulje minigrippussiin tms ettei kosteus haihdu ja käytä ajan kanssa salaattikastikkeisiin, muihin kastikkeisiin yms.
Mutta jos nyt kuitenkin haluat siitä eroon niin keitä kerman kanssa fudgeksi.
Kauralastut? Voihan sitä mihin tahansa heittää, pikkuleipätaikinaan sopii varmaan hyvin.
Sitruunaneliöt tai korvapuusteihin.
Cookie tai viipalepikkuleipä taikinaan. Pullan täytteeksi. Oikeestaan lähes mihin tahansa leivontaan.
Sopii kaikkeen leivontaan, monessa ohjeessa jopa suositellaan sitä mieluummin makeuttajaksi kuin valkoista sokeria. Esim. taatelikakkuun fariinisokeri sopii tod. hyvin (samoin pieni määrä kardemummaa). Omenapiirakan päälle ehdoton, samoin (kuten edellä jo sanottu) kaura-omenapaistokseen - ja tällaista paistosta voi tehdä vaikka päärynöistä tai persikoista (usein Lidlissä on 0.99 e 1 kg em. hedelmiä, usein raakoja, joten edullinen paistos tulee kätevästi). Pikkuleivistä esim. Anitan pikkuleipiin, talonpoikaisleipiin, pipareihin on ohjeessa jo mainittu fariinisokeri.
Käytä myös vaikka teessä, sitruunateessä yllättävän kivan makuista. Myös kylmään kahvijuomaan se sopii kesällä hyvin.
Itselle tuli myös mieleen heti Korvapuustit, mutta sitten muistin tämän:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaniljainen-vadelma-murupaistos
Käytän fariinisokeria kaikkeen leivontaan. Kakkuihin, piirakoihin, korvapuusteihin täytteeksi jne.
Vieroksun valkoista sokeria ja laitan yleensä puolet valkoista ja toisen puolen fariinisokeria. Kokonaisuutena vähennän kaikkea sokeria kolmanneksen mitä on ohjeessa. Jos ohjeessa on kolme desiä sokeria, laitan vain kaksi desiä.
Eikä ole haitannut tai maistunut sokerittomalta.
Raparperikiisseliin sopii hyvin. Pian on raparperiaika.
Keikauskakku.
Eli googlaa ananas-keikauskakku. Fariinisokeri on siinä avainasemassa.
Korvapuusteihin täytteeksi.