Onko hyvä sijoitus ostaa tavallinen hiilellä käyvä pallogrilli?
Grillaamme enintään muutaman kerran kesässä. Onko se helppohoitoisin?
Emme tahdo nostattaa statusta naapureiden silmissä, joilla on isot ulkokeittiöpömpelit, vaan tahdomme vähän grilliruokaa ja mahdollisimman helpolla tavalla.
Bonuskysymys. Kannattaako hankkia myös savustin, jos pitää savukalasta?
Meillä ei ole ollut ikinä muuta kuin kertakäyttöinen hiiligrilli puistopicnikillä, joten kertokaa ja voi antaa suosituksia ja vinkkejä. Saatiin oma piha ja eka kesä tuloillaan.
Kommentit (38)
On kyllä varmaan parempiakin sijoituskohteita kuin grillit ylipäätään, mutta ehkä teidän on ihan hyvä tuosta lähteä liikkeelle.
Parin kympin hiiligrillä jo grillailee mukavasti, jos oikein haluaa törsätä, ostaa viiden kympin varustellumman mallin.
Meillä on tokmannin kannettava hiiligrilli. Ollut vuosia ja on tosi hyvä. Ihan omakotitalossa asutaan.
Kuten Viivin poikaystävä Wagner totesi: Pallogrilli on pellegrilli!
Vierailija kirjoitti:
Kuten Viivin poikaystävä Wagner totesi: Pallogrilli on pellegrilli!
Kaasugrilli se vasta pellegrilli onkin.
Pallogrilli on mainio peli, mutta ei aivan helpoimmasta päästä säädellä sopivia lämpötiloja grillauspinnoille. Hiilellä saat laadukkaamman lopputuloksen kuin kaasulla.
Käytä uunia, grillaaminen vaan polttaa lihat ym ja lisää karsinogeenejä sun ruokaan. Mutta oma on sun päätös haluatko pelata rulettia suolistosyövän kanssa.
Elämän iloa.
On se kyllä niin iso investointi, että suosittelen miettimään asiaa todella tarkasti.
Kaikillahan on näppärä hiiligrilli, kaasuhärveleitä voi käyttää sitten vähän isompaan grillaustarpeeseen.
Maku on tietenkin hiiligrillillä paras.
Itse grillailen harvakseen, sitä olen ihmetellyt kun sanotaan että grillatessa kannen on oltava aina kiinni.
Minun hiilet hyytyvät heti, vaikka ilma-aukot olisivat auki.
Vierailija kirjoitti:
Hiilellä käyvä? 🤣
Vihreät suosivat tuulella käyviä. Ovat itsekin vähän sellaisia.
20€ hiiligrillillä tulee 100 kertaa parempaa ruokaa kuin
yhdelläkään kaasugrillillä. Sähkögrilit taas ovat lähinnä vitsi.
Vierailija kirjoitti:
On se kyllä niin iso investointi, että suosittelen miettimään asiaa todella tarkasti.
Kaikillahan on näppärä hiiligrilli, kaasuhärveleitä voi käyttää sitten vähän isompaan grillaustarpeeseen.
Maku on tietenkin hiiligrillillä paras.
Itse grillailen harvakseen, sitä olen ihmetellyt kun sanotaan että grillatessa kannen on oltava aina kiinni.
Minun hiilet hyytyvät heti, vaikka ilma-aukot olisivat auki.
Paskat se kantta tarvitsee ollenkaan. Tätähän joku ns huippukokko yritti väittää, että kansi pitäisi aina laittaa päälle.
Mukavampi niitä tuotteita on sörkkiä, kun ovat siinä näkyvillä, niin eivät kärähdä.
Sanoman toimitus haluaa sinulle pahaa
Vierailija kirjoitti:
Jos grillaa muutaman kerran kesässä, niin paras on sellainen halpa kaasurilli. Hiiligrilliä kun pitää opetella käyttämään, jotta sillä tulee ruoasta hyvää, ja sitä ei opi parissa kerrassa.
Riippuu parhauden kriteereistä. Halpa kaasugrilli maksaa monin-, jopa kymmenkertaisesti, halpaan hiiligrilliin verraten. Sijoitetulla satasella tms. harjoittelee monta säkillistä hiiliä ja tukkulaatikollisen halpamakkaraa, jos harjoitusta tarvitsee, ja silti ruoan hinta jää edullisemmaksi.
Jos lisäksi pitää vielä ostaa erikseen kaasupullot vermeineen, niin tulee hintaa lisää itse grillin hinnasta riippumatta kohtalaisen paljon.
Olen myös eri mieltä opettelusta. Valmiita hiiliä käyttäen hiiligrilli on hyvin yksinkertainen laite. Kunhan ymmärtää pitää kaikenlaiset kemikaalit (sytytysnesteet) kaukana ja sytyttää puupohjaisilla sytykepaloilla tms, niin ei tule käryjä ja virhearomeita. Ei edes niin paljoa kuin kaasugrillistä kaasun maku. Toinen seikka, jonka oppii nopeasti, on malttaa odottaa hiilloksen valmistumista. Liian varhain grilliin työnnetyt kärventyvät karrelle. Tätä virhettä ei tarvitse montaa kertaa toistaa oppiakseen.
Oletan, että tarkoitus on grillata lähinnä makkaraa tai helppoja valmisgrillituotteita ja perusvihanneksia, jotka kypsyvät suht nopeasti ja tasaisesti pikku kääntelyllä. Mikäli taas aletaan kokkaamaan vaikeustasoilla, kuten kokonaisia jäniksiä ja porsaita grillaten sekä leivonnaisia paistaen, silloin hiiligrillin kanssa joutuu aktiivisesti säätämään, jotta saa sopivan lämmön pidettyä pitkään tasaisena. Toisaalta kaasugrillissä helppoutta tuo ainoastaan lämmön säätäminen kiertonupista, itse kokkaaminen on yhtä vaikeaa, eli pitää ymmärtää kuitenkin itse ruoan sielunelämä ja kypsymisprosessi haluttuun päämäärään. Kun sen ymmärtää, ei hiilien hallitseminen paljoa lisävaivaa siihen enää tuo.
Uusien asioiden opettelu ei sinänsä ole mikään paha asia.
Osaan kokata mökillä nuotion hiilloksella ja saunan kiukaan hiilillä, joten en usko, että hiiligrilli on yhtään vaikeampi. Ei myöskään olla suursyömäreitä. Makkaraa tai grillikylkeä ei ole tarkoitus laitaa. Lähinnä kalasta ja kasviksista tykätään.
ap
Peruspallogrilli toimii ihan hyvin kun ensin opettelee (makkaralla tms. halvalla tuotteella) sen milloin lämpö on sopiva. Briketeistä tulee pidempi ja tasaisempi lämpö kuin hiilistä. Lisäksi varsinkin monia kasviksia kannattaa esikypsyttää ennen grillaamista.
Savustin kannattaa ostaa, jos saat tuoretta kalaa jostakin, esimerkiksi kalastamalla itse tai "suoraan veneestä" joltain joka kalastaa. Kaupan tiskissä maannutta ei kannata yrittää savustaa.
Jos ihan pari kertaa kesässä makkarat paistaa, niin jopa muutaman euron kertakäyttögrillit ovat yllättävän hyviä. Jos pallogrilliin investoitte, niin kannattaa investoida niihin 'hiiliin'. Ei mitään perussilppua, vaan kunnon tammibrikettejä. Ne kestää paljon kauemmin (ei tarvitse mitään ajoitusta, että nyt grilli on just sopiva ja kaikki ruuat / tarjoilut pitää ajoitta sen mukaan), ne on paljon kuumempia ja kun ilmanvaihdon sulkee, niin ne sammuu ja voi käyttää uudelleen.
Missään tapauksessa ei mitään halpaa sähköjuttua, se ei lämpene edes sen vertaa että sitä voisi kutsua grillaukseksi. Jos taas panosta helppohoitoiseen kaasugrilliin, niin ehkä sitä tulisi käytettyä useamminkin kuin pari kertaa vuodessa.
Vierailija kirjoitti:
Peruspallogrilli toimii ihan hyvin kun ensin opettelee (makkaralla tms. halvalla tuotteella) sen milloin lämpö on sopiva. Briketeistä tulee pidempi ja tasaisempi lämpö kuin hiilistä. Lisäksi varsinkin monia kasviksia kannattaa esikypsyttää ennen grillaamista.
Savustin kannattaa ostaa, jos saat tuoretta kalaa jostakin, esimerkiksi kalastamalla itse tai "suoraan veneestä" joltain joka kalastaa. Kaupan tiskissä maannutta ei kannata yrittää savustaa.
Briketit on kyllä paljon hankalampi saada syttymään verrattuna tavallisiin hiiliin. Ei meinaa ilman nesteitä syttyä.
Jos grillaa muutaman kerran kesässä, niin paras on sellainen halpa kaasurilli. Hiiligrilliä kun pitää opetella käyttämään, jotta sillä tulee ruoasta hyvää, ja sitä ei opi parissa kerrassa.