Minkälaisia ruokia meinaaat valmistaa kesällä?
Itellä ainakin omatekemä perunasalaaatti bravuuri sesonki herkku.
Kommentit (17)
Minun sesonkiherkku kesällä on lihamakaronilaatikko
Uusia perunoita , grilli herkkuja : lihaa , kalaa , kanaa , kalkkunaa, makkaroita , vihanneksia.Runsaasti hedelmiä. Keittoja , rajana vain mielikuvitus , taitoa on.
Vierailija kirjoitti:
Perunoita ja purkkisilliä
Eikö niitä voi syödä talvella?
Muuten kuten talvella mutta kalakukko ja karjalanpaisti jää tauolle. Ei voi sähköuunissa paistaa
Kääntyy kesäisin tuonne salaattien ja tietty grillatun makkaran puolelle, se maistuu lapsillekin, ainakin välillä. Uusia perunoita odotetaan vesi kielellä. Jälkkäriksi aika usein jäätelöä.
Ei tietty joka päivä grillata, eli ihan perusruokaa, spagettia, lihapullia, laatikoita ja joskus kalaa.
Kesällä käytän mahdollisimman paljon sesongin tuotteita. Esim. salaatteja tehdään paljon, ja niissä erilaisia lisukkeita kuten vaikka halloum, kana, feta jne.
Villiyrteistä ensimmäisiä alkaa jo nyt täällä Keski-Suomessa saada salaatin ravintoaineiksi. Monissa niissä on paljon enemmän ravintoaineita kuin viljellyissä salaateissa jne.
Uusia perunoita, grillattua ruokaa ( maissit, tomaatit, makkarat, pihvit, vartaat, kalat), paistettuja ahvenia odotan oikein erityisesti. Kylmät kastikkeet ovat myös suosikkiruokia kesällä.
Vierailija kirjoitti:
Kesällä käytän mahdollisimman paljon sesongin tuotteita. Esim. salaatteja tehdään paljon, ja niissä erilaisia lisukkeita kuten vaikka halloum, kana, feta jne.
Villiyrteistä ensimmäisiä alkaa jo nyt täällä Keski-Suomessa saada salaatin ravintoaineiksi. Monissa niissä on paljon enemmän ravintoaineita kuin viljellyissä salaateissa jne.
Uusia perunoita, grillattua ruokaa ( maissit, tomaatit, makkarat, pihvit, vartaat, kalat), paistettuja ahvenia odotan oikein erityisesti. Kylmät kastikkeet ovat myös suosikkiruokia kesällä.
Halloumi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kesällä käytän mahdollisimman paljon sesongin tuotteita. Esim. salaatteja tehdään paljon, ja niissä erilaisia lisukkeita kuten vaikka halloum, kana, feta jne.
Villiyrteistä ensimmäisiä alkaa jo nyt täällä Keski-Suomessa saada salaatin ravintoaineiksi. Monissa niissä on paljon enemmän ravintoaineita kuin viljellyissä salaateissa jne.
Uusia perunoita, grillattua ruokaa ( maissit, tomaatit, makkarat, pihvit, vartaat, kalat), paistettuja ahvenia odotan oikein erityisesti. Kylmät kastikkeet ovat myös suosikkiruokia kesällä.
Halloumi.
joo, hyvä että tajusit vaikka jäikin ii sieltä pois.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Perunoita ja purkkisilliä
Eikö niitä voi syödä talvella?
Huhhuh, kun sinulla on rajuja ehdotuksia. Tietenkään perunoita ja purkkisilliä ei voi syödä muuta kuin kesällä. Siitä on jokin lakikin, muistaakseni nimeltään Asetus kesäajan ravinnosta. Tuli voimaan 3.6.1952.
No nyt näyttää siltä että lapset muuttaa omilleen ja siihen loppuu mun ruuanlaitto loppuelämäksi. En enää IKINÄ tee mitään ruokaa, vaan syön valmisruokaa! Kiitos ja näkemiin.
Aika paljon tulee syötyä ulkona ja reissun päällä todennäköisesti ja toivottavasti. Kotona laitetaan jotain salaatteja, savukalaa, grillataan broileria ja makkaraa. Oma pikku peltopläntti mistä voi sitte jossain vaiheessa kuhauttaa uusia perunoita sillin kaveriksi.
Ihan tavallisia. Yleensä vain raskaat mausteiset padat jää tekemättä, ne on meillä talviruokaa.
Savulohta, graavia, grillattua kanaa ja lihaa, mezejä, salaatteja, kasvisruokia, keittoja
Uusia perunoita, silliä, savukalaa, salaatteihin sekaan paljon kevätsipulia, grillimakkaraa ja muuta grilliherkkua, loppukesästä kanttarellikastiketta esim. pihvien kanssa. Mansikoita, herneitä, kirsikoita...
Tulipa nälkä, kesäherkkunälkä :).
Tavallisia ruokia