Miten valmistat porsaankyljykset?
Kommentit (10)
Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.
Vierailija kirjoitti:
Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.
Kuinka kauan?
Uunissa useinmiten.
Joskus menneinä vuosina valmistin pannulla paistamalla. Hieroin pintaan jo valmiiksi mausteita, kuten sinappia ja muita mausteita.
Joskus paneerasin ne, kastamalla kananmunaan ja leivittämällä.
Parhaimpia ja mureimpia kyljyksiä olen saanut maustamalla kyljykset ja paistamalla ne juuresten kanssa uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.
Kuinka kauan?
Hyvä kysymys. Porsaanlihan on aina oltava täysin kypsää, toisin kuin hyvän naudanlihapihvin.
Pannulla kyljysten paistaminen on hiukka epävarmaa aina, siksi kypsytänkin niitä vielä hiukan nesteessä paistamisen jälkeen, ollakseni varma, että ne ovat täysin kypsiä.
Kyljyksiä voi valmistaa myös uunissa, se on varmin tapa saada täysin kypsää porsaanlihaa, ilman suuria käryjä keittiötiloihin.
Nykyään ei kannata ostaa kyljyksiä. Ei ole enää samanlaisia kuin 90-luvulla ja sitä aiemmin. Hirmu sitkeitä nykyään, vaikka kuinka hauduttaisi. Makukin outo.
Kaikki kokoliha pihvit ,ensin paistinpannulla ,sitten maistan. Ja uunivuokaan, siihen vähän nestettä... Sit uuniin noin 40 minsaa.
Peruna-, porkkana- ja sipulilohkot uunivuokaan, rkl ruokaöljyä, sekoita. Murenna päälle lihaliemikuutio, lisää vuokaan n. dl vettä.. Mausta kyljykset molemmin puolin ja aseta juuresten päälle. Uunissa keskitasolla 175 C 45-60 min, käännä kyljykset 20 min jälkeen.
Ns. talouskyljykset eli luullisen kasslerin useinmiten paneroin pannulla ja sitten kypsennän loppuun uunissa. Onnistuu toki hyvin myös ilman panerointia ja vaikka kokonaan uunissa, rasvainen liha kestää hyvin pidempää kypsytystä ja suorastaan kaipaa sitä. Ulkofileestä leikatut kyljykset kuivuvat helpommin kuin kassler.
Grillissä tai pannulla. Mieluummin kierrän kyljykset ja käytän kassleria.