Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten valmistat porsaankyljykset?

Vierailija
07.04.2021 |

Ja paistatko vain pannulla=tuleeko mureaa, vai uunissa myös?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Grillissä tai pannulla. Mieluummin kierrän kyljykset ja käytän kassleria.

Vierailija
2/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistan pannulla, ja laitan vain suolaa. Konstailematonta ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.

Vierailija
4/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.

Kuinka kauan?

Vierailija
5/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunissa useinmiten.

Joskus menneinä vuosina valmistin pannulla paistamalla.  Hieroin pintaan jo valmiiksi mausteita, kuten sinappia ja muita mausteita.

Joskus paneerasin ne, kastamalla kananmunaan ja leivittämällä.

Parhaimpia ja mureimpia kyljyksiä olen saanut maustamalla kyljykset ja paistamalla ne juuresten kanssa uunissa.

Vierailija
6/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ruskistan pannulla, lisään sipulia, tomaattimurskaa, yrttejä, punaviiniä ja haudutan miedolla lämmöllä.

Kuinka kauan?

Hyvä kysymys.  Porsaanlihan on aina oltava täysin kypsää, toisin kuin hyvän naudanlihapihvin.

Pannulla kyljysten paistaminen on hiukka epävarmaa aina, siksi kypsytänkin niitä vielä hiukan nesteessä paistamisen jälkeen, ollakseni varma, että ne ovat täysin kypsiä.

Kyljyksiä voi valmistaa myös uunissa, se on varmin tapa saada täysin kypsää porsaanlihaa, ilman suuria käryjä keittiötiloihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nykyään ei kannata ostaa kyljyksiä. Ei ole enää samanlaisia kuin 90-luvulla ja sitä aiemmin. Hirmu sitkeitä nykyään, vaikka kuinka hauduttaisi. Makukin outo.

Vierailija
8/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki kokoliha pihvit ,ensin paistinpannulla ,sitten maistan. Ja uunivuokaan, siihen vähän nestettä... Sit uuniin noin 40 minsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Peruna-, porkkana- ja sipulilohkot uunivuokaan, rkl ruokaöljyä, sekoita. Murenna päälle lihaliemikuutio, lisää vuokaan n. dl vettä.. Mausta kyljykset molemmin puolin ja aseta juuresten päälle. Uunissa keskitasolla 175 C 45-60 min, käännä kyljykset 20 min jälkeen.

Vierailija
10/10 |
07.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ns. talouskyljykset eli luullisen kasslerin useinmiten paneroin pannulla ja sitten kypsennän loppuun uunissa. Onnistuu toki hyvin myös ilman panerointia ja vaikka kokonaan uunissa, rasvainen liha kestää hyvin pidempää kypsytystä ja suorastaan kaipaa sitä. Ulkofileestä leikatut kyljykset kuivuvat helpommin kuin kassler.