Makaronilaatikko epäonnistuu
Missä teen väärin, kun makaronit on aina ihan mössönä?
Kertokaa miten saan onnistumaan.
Kommentit (8)
Täytyypä kokeilla näitä kikkoja. Kiitos.
Vierailija kirjoitti:
Laita makaronit uuniin raakoina.
Tulee liisteriä - väittäkää mitä väitätte, mutta näin se vaan menee...
Makaronit esikeitetään ja huuhdotaan. Valitse mieluiten durumvehnästä tehty laatu, esim Bellini Cornetti. Ei mene mössöksi, vaan pysyy muodossaan. Tätä olen käyttänyt vuosia, enkä koskekaan mihinkään torinomyllynparasmikäsenytonkaan makaroneihin.
No sitäpä kokeilen. On niin ärsyttävää, kun mössölaatikkoa kerrasta toiseen.
Onko huuhtominen myös se salaisuus onnistumiselle?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laita makaronit uuniin raakoina.
Tulee liisteriä - väittäkää mitä väitätte, mutta näin se vaan menee...
Eipä ole ikinä liisteriä tullut, vaikka raakana makaronit uuniin menee. Nesteen määrä ja laatu vaikuttanee sitten, jos sinä saat liisterilootaa noin aikaiseksi.
Parasta tosiaan tulee (ja helpoimmalla pääsee), kun ei keitä makaroneja ollenkaan, vaan laittaa raakana sekaan. Itse keitin makaronit makaronilaatikkoa varten vuosi kaudet ja kun kerran kokeilin laittaa raakana, tajusin, ettei siinä keittämisessä ole mitään järkeä.
Esikeität ne täysin kypsiksi. Neljä minuuttia riittää.