Laitatteko pääsiäisenä jotain kalliimpaa ruokaa?
Itsellä on rahat nyt niin tiukalla, että matalalla profiililla ruokien kanssa mennään mutta kuitenkin hyvällä kotiruualla. Yllättäviä menoja on tullut vastaan.
Kommentit (36)
Syödään ihan tavallisesti ja ollaan vain perheen kesken.
Ostin tänään pitkälti hetken mielijohteesta pakastetun ankan rintafileen ja olen viettänyt lähes tunnin googlaillen reseptejä/kypsennystapoja. En ole varma jaksanko pidätellä pääsiäiseen asti. Pääsiäinen ei ole oman lapsuuden virpomisaikojen jälkeen juuri tarkoittanut mitään, en sitten tiedä olisiko jotain ideaa tehdä erikoisempaa ruokaa näin yksinasuvana.
Pitkäperjantaina aina kalaa ja pääsiäissunnuntaina lammasta, mämmiä ja pashaa.
Vierailija kirjoitti:
--- En ole varma jaksanko pidätellä pääsiäiseen asti.
mene vessaan vaan, täysin mahdotonta pidätellä päivätolkulla
Emme vietä pääsiäistä. Normaalit arkiruuat on.
Teen karitsan lihasta lemin särää ja kanelista karitsapataa nyt kun karitsaa on hyvin tarjolla kaupoissa.
Normaalisti en osta lihatuotteita jotka maksavat yli 10 euroa kilolta.
Karitsaa laitan, varmaan filettä valkosipuliperunoiden ja tsatzikin kanssa.sitten voisi tehdä yhtenä päivänä uunilohta ja mureketta johon sisälle keitettyjä kananmunia.
Jälkkäriksi perinteistä mämmiä ja leivon rahkapiirakan, siinäpä se.
Vierailija kirjoitti:
Emme vietä pääsiäistä. Normaalit arkiruuat on.
Sama juttu, emme ole uskovaisia. Syödään myös ihan normaalia arkiruokaa.
Mennään mummolaan syömään sunnuntaina juhlaruoka. Joku päivä laitan brunssin, muuten aika tavallisesti syödään.
Ei hyvän ruuan tarvitse olla kallista. Hyvää ruokaa saa itse tekemällä ajan kanssa, ja hieman vaivaa nähden. Otetaan vaikkapa karjalanpiirakat, itse tehtyinä ihan huippuhyvää munavoin kanssa. Se on esimerkiksi meillä juhlaruokaa. Muutama desi ruisjauhoja ja pari desiä puuroriisiä.
Hintaa monelle kymmenelle piirakalle tulee pari euroa, ja ihan mahtavaa juhlaruokaa.
Ei. Ihan tavallista viikonloppuruokaa laitetaan.
Perjantaina karitsan filettä ja sunnuntaina poron filettä. Maanantaina sitten varmaan broilerista jotakin, lauantaista en vielä tiedä.
Jälkiruokia myös, jotakin pientä että jaksaa syödä.
Pääsiäinen, juhannus ja joulu on meillä erityisemmät ruokajuhlat.
Alkuruoaksi bataattikeittoa ja parsaa, pääruokana lammasta, perunoita ja salaattia jossain muodossa (en ole vielä päättänyt). Jälkiruoaksi sitruunakakkua ja mämmiä vaniljakastikkeella.
Kyllä, laitan aina juhlapyhiksi juhlavammat ruuat.
Eipä tässä elämässä nykyään paljon muitakaan iloja ole, niin on ihanaa juhlistaa edes hyvillä ruuilla ja kauniilla kattauksilla. Erottuu tällä tavoin juhla arjesta.
Tässä vähän mietittävää teille jotka laitatte pääsiäiskaritsaa:
https://fi.pinterest.com/pin/531072981035560961/
https://www.pinterest.pt/pin/611293349401912395/
https://www.facebook.com/thevegansheepdog/posts/with-easter-just-around…
Saa nähdä mitä syödään, ehkä kuhaa tai peuraa jotka molemmat olleet ilmaisia. Tai jos menee viihteen puolelle niin ehkä haetaan vaan pizzaa.
Kyllä, aina juhlapyhinä tehdään parempaa ruokaa, ja jälkiruokaa tietenkin myös.