Onko olemassa esim. vihreää teetä, maustettua, jossa oikeasti maistuu se muukin kuin itse tee?
Noissa kaikissa, oli se nyt sitten mustaa, valkoista tai vihreää, on aivan ihana tuoksu, mutta sitten se tee itsessään ei kuitenkaan maistu sille esim. kirsikalle tai vaniljalle ollenkaan.
Suositelkaa jotain vihreää teetä jossa on myös ihana mauste joka maistuu!
Kommentit (19)
Siis ostaako joku niitä hirveitä kemikaaliesanssipaskoja oikeasti?? Tee teenä ja piste. Joka muuta väittää on väärässä.
Nordqvistin maustetut vihreät teet on musta olleet ihan hyviä, siis ne irtoteet.
🇺🇦🇮🇱
Onhan niitä vaikka mitä, mutta suurin osa ostamastani teestä on erikoisliikkeistä niin ruokakaupan valikoimasta en oikein osaa mitään ehdottaa. Olikohan Nordqvistillä se missä on panda? Mustikkamuffinssi makuna.
Tästä pidin myös: https://thehuone.com/fi/senchajungle
Vierailija kirjoitti:
Siis ostaako joku niitä hirveitä kemikaaliesanssipaskoja oikeasti?? Tee teenä ja piste. Joka muuta väittää on väärässä.
Ihan on kyllä aitoja mausteita, esansseja en ole teessä koskaan tavannut.
Vierailija kirjoitti:
Onhan niitä vaikka mitä, mutta suurin osa ostamastani teestä on erikoisliikkeistä niin ruokakaupan valikoimasta en oikein osaa mitään ehdottaa. Olikohan Nordqvistillä se missä on panda? Mustikkamuffinssi makuna.
Tästä pidin myös: https://thehuone.com/fi/senchajungle
Maistuuko tässä oikeasti muukin kuin vihreä tee?
Jasmiinitee on klassikko, toinen vihreä maustettu on se, jossa on paahdettuja riisinjyviä.
Jos et pidä vihreän teen mausta, vain juomatta jättäminen auttaa.
Pidän siis kyllä kaikesta teestä. Mutta noissa maustetuissa ärsyttää se kun tuoksu on todella hyvä ja voimakas ja maku on sitten ihan täysin muuta. Olisi edes pieni vivahde maussa sitä maustetta mutta yleensä ei ole.
Ihan sivutoteamuksena: Vihreä tee muuttuu kitkeräksi nopeasti, jos hauduttaa liian pitkään. Esim. musta tee kestää paljon pitempää hauduttamista, ennen kuin tulee kitkerää.
Vierailija kirjoitti:
Ihan sivutoteamuksena: Vihreä tee muuttuu kitkeräksi nopeasti, jos hauduttaa liian pitkään. Esim. musta tee kestää paljon pitempää hauduttamista, ennen kuin tulee kitkerää.
Kiitos tästä vinkistä!
Vierailija kirjoitti:
Ihan sivutoteamuksena: Vihreä tee muuttuu kitkeräksi nopeasti, jos hauduttaa liian pitkään. Esim. musta tee kestää paljon pitempää hauduttamista, ennen kuin tulee kitkerää.
Tuo on tärkeä huomio, kitkeräksi mennyt tee peittää helposti hienovaraisemmat maut alleen.
Toinen tärkeä seikka on haudutuslämpötila. Kiehuva vesi pilaa monet vihreät teet, pakkausten suosituksia kannattaa noudattaa (joskus mennä jopa vähän ali). Vihreälle teelle 80-90C on parempi kuin 100C.
Vierailija kirjoitti:
Jasmiinitee on klassikko, toinen vihreä maustettu on se, jossa on paahdettuja riisinjyviä.
Jos et pidä vihreän teen mausta, vain juomatta jättäminen auttaa.
Kyllä. En pidä yleensä vihreän teen mausta, koska jos haluaa vahvemman makuista, siihen tulee se kitkeryys. Mutta jasmiinitee ja paahdetuilta riisinjyviltä maistuva genmaicha käyvät minullekin.
Yleensä niissä on vain tuoksu.
Olen kasvattanut itse marokonminttua, kuivattanut sitä ruskean sokerin kanssa ja siitä saa sekä makua että tuoksun teen sekaan tai sellaisenaan käytettäväksi. Paljon parempaa kuin mitkään esanssiteet.
Pidän Forsmanin maustetuista vihreistä teistä. Ostan aina irtoteetä. Suosikkejani ovat tyrnitee ja appelsiinitee, eivät sisällä esansseja vaan oikeaa tyrniä ja appelsiinia.
Mokkamestareiden teet ainakin ovat hyviä.
Liptonit on kyllä ihan litkuja. Clipperillä on hyvää teetä, myös Twiningsin vihreä tee on hyvää. Pukka on myös hyvää. Nämä siis marketin hyllystä, erikoisliikkeiden teet on vielä juomatta.
Up