Leipurit apua! Miten saada pulla säilymään parhaiten?
Tänään leivon ja haluan että ne säilyy yön mahdollisimman hyvänä. Missä säilytys? Jääkaappi vai huoneenlämmössä? Peitettynä vai ei?
Kommentit (32)
Pulla on syötävä tuoreena eli samana päivänä kuin se leivotaan.
Eli jos syödään myöhemmin, sitten säilytys pakkasessa ja sulatus ennen syömistä.
Vierailija kirjoitti:
Pulla on syötävä tuoreena eli samana päivänä kuin se leivotaan.
Eli jos syödään myöhemmin, sitten säilytys pakkasessa ja sulatus ennen syömistä.
Tämä.
Vierailija kirjoitti:
Muovipussissa huoneenlämmössä
Ei hyvä.
Eli leivon tänään, jäähdytän, pakastan ja otan huomenna pois pakkasesta aamulla. Mikä järki siinä mahtaa olla? 😁 - ap
Pro tip: paista osa pullista ja pakasta loput raakana. Kun haluat pullaa, ota raaka pulla pakkasesta, anna sen ensin sulaa ja sitten paista normaalisti kypsäksi.
Leipurin luin ensiksi, että riivaat taikinan ja pyörität pullat tänään ja etsit niille säilytyspaikkaa yöksi. 😂😁
Täytyi lukea kahteen otteeseen ennen, kuin tulin ehdottamaan kylmää.
Huoneenlämmössä muovipussissa. Leivät ja pullat kuivuvat jääkaapissa.
Säiilyy kun ei leivo koko taikinaaa. Tai sitten tukehtuu siihen. Ruuumis huoneella kattoo että onko se stana tukehtunu tähän tahallaan vai vahingossa. No varmaan vahingossa joten laitetaan menemään mukana varmaan melkosta tunnearvoa tällläkin. Ruumiillisen työntekijöiitähän tässä ollaaan mitä joskus jotain vitsejä lenteleee stanan pullahiiiiri.
Laita pyyhe pullien päälle niin pysyvät pehmeinä. Muuten kuivuvat.
Vierailija kirjoitti:
Eli leivon tänään, jäähdytän, pakastan ja otan huomenna pois pakkasesta aamulla. Mikä järki siinä mahtaa olla? 😁 - ap
Kysyit miten sen saa säilymään parhaiten, et sitä mikä on järkevin tapa säilyttää se.
Seuraavana päivänä jos syöt niin jäähtynyt pulla muoviseen pakastepussiin ja annat olla huoneenlämmossä.
Sitä pitemmälle, jos haluat sen olevan tuoreen oloista, pakasta heti kun on uunista oton jälkeen jäähtynyt, ja sulata mikrossa, normiteholla 30 sekuntia.
Vierailija kirjoitti:
Eli leivon tänään, jäähdytän, pakastan ja otan huomenna pois pakkasesta aamulla. Mikä järki siinä mahtaa olla? 😁 - ap
Ei kannata pakastaa yhden yön takia. Kyllä ne ovat hyviä huomenna, kun säilytät muovipussissa huoneenlämmössä. Pakastaminen on hyvä, jos säilytät pidemmän aikaa.
Siis huoneenlämmössä. Muovipussiin vai liinalla peittoon? - ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muovipussissa huoneenlämmössä
Ei hyvä.
Näinhän ne kaupassakin säilötään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eli leivon tänään, jäähdytän, pakastan ja otan huomenna pois pakkasesta aamulla. Mikä järki siinä mahtaa olla? 😁 - ap
Ei kannata pakastaa yhden yön takia. Kyllä ne ovat hyviä huomenna, kun säilytät muovipussissa huoneenlämmössä. Pakastaminen on hyvä, jos säilytät pidemmän aikaa.
Kiitos! Koitan tätä. - ap
Vierailija kirjoitti:
Pro tip: paista osa pullista ja pakasta loput raakana. Kun haluat pullaa, ota raaka pulla pakkasesta, anna sen ensin sulaa ja sitten paista normaalisti kypsäksi.
tämä. Juuri olin kirjoittamassa samaa vinkkiä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muovipussissa huoneenlämmössä
Ei hyvä.
Näinhän ne kaupassakin säilötään.
Niinpä. Mutta jos näkee leipomisen vaivan, miksi ei samalla vaivalla söisi tuoreita pullia, eikä eilisiä pussipullia?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muovipussissa huoneenlämmössä
Ei hyvä.
Näinhän ne kaupassakin säilötään.
Niinpä. Mutta jos näkee leipomisen vaivan, miksi ei samalla vaivalla söisi tuoreita pullia, eikä eilisiä pussipullia?
Jos leipoo isomman satsin kerralla vai jaksaako joku syödä 20 pullaa kerralla.
Pakastettuna. Selkeä ero vanhoihin känttyihin.