Yökötti, kun kyläpaikassa pidettiin ketsupit ja soijakastikkeet avattuinakin huoneenlämmössä.
Tai näillä helteillähän huoneenlämpökin oli ainakin 30 astetta. Pöytää siivotessani laittelin niitä jääkaappiin, mutta isäntä nosteli sitä mukaa pois ja sanoi, että säilyy nämä lämpimässäkin.
Tuli mieleen tuosta öljykyselystä.
Kommentit (7)
Meillä on aina säilytetty niitä huoneenlämmössä ja säilyvät oikein hyvinä. Jostain luinkin, että suositus on, että kylmässä, mutta säilyvät muutenkin.
Miksi ehdoin tahdoin pitää ne huoneenlämmössä, kun kerran suositus on säilyttää viileässä? Vai säilytättekö muitakin jääkaappiruokia lämpimässä, kun " näyttävät ne säilyvän näinkin ihan hyvin" ?
Joskus on unohtuneet lämpimään, mutta ei ne oo mikskään menneet. Ja tosiaan, ravintoloissakin ne on lämpimässä koko ajan.
Tai mistäpä sitä tietää. Ilmankos ei ole ravintolaketsuppia ikinä tehnyt mieli.
soija ja kylmäpuristettu oliiviöljy huoneenlämpöön... ;-)
Katsokaa itse niistä pakkauksista: Ketsupit, sinapit ja öljyt pitää säilyttää avaamisen jälkeen jääkaapissa.
Mutta täytyy sanoa että vielä enemmän inhotti, kun tutuilla oli puutarhakestit ja siellä pidettiin mansikkarahkaa tuntitolkulla auringonpaisteessa...