Millaisiin outouksiin olette törmänneet ostamissanne pizzoissa? Itseä ihmetyttää kuutioina laitettu fetajuusto ja isoina lohkoina laitettu tomaatti.
Koska tietysti feta pitää olla murustettua ja tomaatit ohuina siivuina.
Kommentit (13)
Tietenkään feta ei kuulu pizzaan ja tomaatti kuuluu kuutioida.
Pizza tehdään aina itse.
Pitsakokin urani loppui yhteen päivään. Laitoin jokaiselle joka halusi ananasta yhden sellaisen neljään osaan halkaistuna. Paikan pomo mussutti jotain ananasrenkaan palasista. Juu yhden ananaksen sekin olisi tarvinut. Kokonaisena arvaatte varmaan minne.
Teen itse pitsani.
Tällä ohjeella teen 2 pitsaa.
2,5 dl vettä.
Hiivaa. Ei ole väliä käytätkö kuivahiivaa vai tuorehiivaa. Kohotusaika sitten vaihtelee.
2 tl sokeria.
2 tl suolaa.
7 dl vehnäjauhoja.
0,5 dl oliiviöljyä.
Sekoita kaikki muut paitsi puolet jauhoista ja öljyt. Sitten vaivaten lisää loput jauhot kun enää ei tehokkaasti voi sekoittaa. Vaivaa kunnes taikina yhtenäinen ja tasainen. Lisää öljy. Vaivaa kunnes oljy imeytynyt kaikki taikinaan ja taikina jälleen tasainen.
Anna kohota lämpimässä tai viileässä(kestää pidempään). Anna kohota ainakin 2 kertaiseksi, mutta helposti kohoaa yli kolminkertaiseksi ja tulee parempaa.
Sitten venytä runsaasti jauhotettuna suoraan kevyesti öljytylle pellille. Pellillekin hyvä laittaa jauhoja. Anna taikinan levätä, jos ei meinaa venyä koko pellille.
Jätä taikina nousemaan pellille siksi aikaa kun valmistelet päälliset. Voit sopivassa vaiheessa myös laittaa uunin kuumenemaan niin kuumalle kuin menee.
Hyvä kastike syntyy tomaattimurkasta. Yhdestä peruskokoisesta tölkistä riittää neljään pitsaan.
Lisää tomaattimurskan joukkoon suolaa, sokeria, etikkaa, pizzamaustetta, savupaprikaa tms. Ei niin tarkkaa.
Lisää lopuksi tomaattimurkan joikkoon n. 1/4 - 1/3 määrästä oliiviöljyä. Sekoita. Vispilä voi auttaa.
Levitä kastike pitsan päälle. Lisää juusto. Tämän jälkeen voit lisätä mieleiset täytteet. Joita ei kannata nyt valtavan paljon laittaa. Huom juuston päälle.
Kuumassa uunissa ohut pitsa paistuu nopeasti.
Lisää mahdollinen orgegano/ pizzamauste heti uunista ottamisen jälkeen.
pizzeriasta ostetusta oli jostain purkin pohjalta kaivettuja vanhoja limaisia herkkusieniä. luulivat voivansa vanhalle mummolle syöttää nämä. ei onnistunut.
Pirkan pizza vegetariana on tosi herkullinen pakastepizza, MUTTA en ymmärrä miksi siinä on parsakaalia eikä sieniä, sienet on suosittu pizzan täte, parsakaali ei kuulu pizzaan vaikka muutoin tykkäänkin siitä.
Itse sitten noukin ne pois ja laitan tölkkisienet tilalle ennen uuniin panoa, avot, täydellistä.
Mitenköhän Pirkalle voisi kirjottaa että vaihtaisivat parsakaalin sieniin.
Muuten on hyvät täytteet, oliiveja ja paprikaa. 🤤
Vierailija kirjoitti:
Pirkan pizza vegetariana on tosi herkullinen pakastepizza, MUTTA en ymmärrä miksi siinä on parsakaalia eikä sieniä, sienet on suosittu pizzan täte, parsakaali ei kuulu pizzaan vaikka muutoin tykkäänkin siitä.
Itse sitten noukin ne pois ja laitan tölkkisienet tilalle ennen uuniin panoa, avot, täydellistä.Mitenköhän Pirkalle voisi kirjottaa että vaihtaisivat parsakaalin sieniin.
Muuten on hyvät täytteet, oliiveja ja paprikaa. 🤤
jaa jos kirjoitat pirkka palaute sinne hakuun niin kappasmitä tulee;
ei ole rakettitiedettä,vaatii sisälukutaitoa ja vähän ajattelua
Vierailija kirjoitti:
Teen itse pitsani.
Tällä ohjeella teen 2 pitsaa.
2,5 dl vettä.
Hiivaa. Ei ole väliä käytätkö kuivahiivaa vai tuorehiivaa. Kohotusaika sitten vaihtelee.
2 tl sokeria.
2 tl suolaa.
7 dl vehnäjauhoja.
0,5 dl oliiviöljyä.
Sekoita kaikki muut paitsi puolet jauhoista ja öljyt. Sitten vaivaten lisää loput jauhot kun enää ei tehokkaasti voi sekoittaa. Vaivaa kunnes taikina yhtenäinen ja tasainen. Lisää öljy. Vaivaa kunnes oljy imeytynyt kaikki taikinaan ja taikina jälleen tasainen.
Anna kohota lämpimässä tai viileässä(kestää pidempään). Anna kohota ainakin 2 kertaiseksi, mutta helposti kohoaa yli kolminkertaiseksi ja tulee parempaa.
Sitten venytä runsaasti jauhotettuna suoraan kevyesti öljytylle pellille. Pellillekin hyvä laittaa jauhoja. Anna taikinan levätä, jos ei meinaa venyä koko pellille.
Jätä taikina nousemaan pellille siksi aikaa kun valmistelet päälliset. Voit sopivassa vaiheessa myös laittaa uunin kuumenemaan niin kuumalle kuin menee.
Hyvä kastike syntyy tomaattimurkasta. Yhdestä peruskokoisesta tölkistä riittää neljään pitsaan.
Lisää tomaattimurskan joukkoon suolaa, sokeria, etikkaa, pizzamaustetta, savupaprikaa tms. Ei niin tarkkaa.
Lisää lopuksi tomaattimurkan joikkoon n. 1/4 - 1/3 määrästä oliiviöljyä. Sekoita. Vispilä voi auttaa.
Levitä kastike pitsan päälle. Lisää juusto. Tämän jälkeen voit lisätä mieleiset täytteet. Joita ei kannata nyt valtavan paljon laittaa. Huom juuston päälle.
Kuumassa uunissa ohut pitsa paistuu nopeasti.
Lisää mahdollinen orgegano/ pizzamauste heti uunista ottamisen jälkeen.
Ketään ei kiinnosta sun pizzas
Korjaus, ei tossa pirkan pizzassa ole oliivejakaan, olen nekin laittanut sitten itse, pinaattia, kesäkurpitsaa ja parsaa lukee tuoteselosteessa paprikan lisäksi.
Eli ongin sieltä myös kesäkurpitsan pois ja vihreät parsakaalin näköiset, ja lisään sienet ja oliivit jotka sinne kuuluisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen itse pitsani.
Tällä ohjeella teen 2 pitsaa.
2,5 dl vettä.
Hiivaa. Ei ole väliä käytätkö kuivahiivaa vai tuorehiivaa. Kohotusaika sitten vaihtelee.
2 tl sokeria.
2 tl suolaa.
7 dl vehnäjauhoja.
0,5 dl oliiviöljyä.
Sekoita kaikki muut paitsi puolet jauhoista ja öljyt. Sitten vaivaten lisää loput jauhot kun enää ei tehokkaasti voi sekoittaa. Vaivaa kunnes taikina yhtenäinen ja tasainen. Lisää öljy. Vaivaa kunnes oljy imeytynyt kaikki taikinaan ja taikina jälleen tasainen.
Anna kohota lämpimässä tai viileässä(kestää pidempään). Anna kohota ainakin 2 kertaiseksi, mutta helposti kohoaa yli kolminkertaiseksi ja tulee parempaa.
Sitten venytä runsaasti jauhotettuna suoraan kevyesti öljytylle pellille. Pellillekin hyvä laittaa jauhoja. Anna taikinan levätä, jos ei meinaa venyä koko pellille.
Jätä taikina nousemaan pellille siksi aikaa kun valmistelet päälliset. Voit sopivassa vaiheessa myös laittaa uunin kuumenemaan niin kuumalle kuin menee.
Hyvä kastike syntyy tomaattimurkasta. Yhdestä peruskokoisesta tölkistä riittää neljään pitsaan.
Lisää tomaattimurskan joukkoon suolaa, sokeria, etikkaa, pizzamaustetta, savupaprikaa tms. Ei niin tarkkaa.
Lisää lopuksi tomaattimurkan joikkoon n. 1/4 - 1/3 määrästä oliiviöljyä. Sekoita. Vispilä voi auttaa.
Levitä kastike pitsan päälle. Lisää juusto. Tämän jälkeen voit lisätä mieleiset täytteet. Joita ei kannata nyt valtavan paljon laittaa. Huom juuston päälle.
Kuumassa uunissa ohut pitsa paistuu nopeasti.
Lisää mahdollinen orgegano/ pizzamauste heti uunista ottamisen jälkeen.
Ketään ei kiinnosta sun pizzas
Mistä tiedät ettei ketään vai tiedätkö kaikkien ajatukset?
En syö einespizzoja.