Kun lypsylehmä tulee vanhaksi, niin syödäänkö se?
Kommentit (71)
Suomessa liharotujen lihaa ei kaupassa juurikaan näe.
Syödään. Siksi Suomessa syödään niin paljon myös "naudan" jauhelihaa – koska maitoa juodaan valtavat määrät ja lehmiä pidetään sen takia. Kunnes tapetaan.
Minä taidan grillata sian vasaa tänään. Ruoanteko ruoaksi kanan vasan siipiä.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa liharotujen lihaa ei kaupassa juurikaan näe.
Onko siis kaikki kaupassa myytävä naudanliha vanhan lypsylehmän lihaa?
Ja lisäksi syödään näiden äitilehmien lapset, joilta viedään se maito ihmisen poikasille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa liharotujen lihaa ei kaupassa juurikaan näe.
Onko siis kaikki kaupassa myytävä naudanliha vanhan lypsylehmän lihaa?
Ei kaikki, mutta suuri osa on.
Usein syödään. Joskus se saattaa sairastua niin että sitä ei voi syödä.
Onneksi en syö nisäkkäiden lihaa. Ihan liian älykkäitä eläimiä syötäväksi.
Ei lemmikkieläimiä syödä. Jos joku yrittää mun aasia ja vuohta syödä, täältä nosahtaa. Kovat piipussa valmiina.
20-vuotiaaksi elävä lehmä yleensä teurastetaan 4-5-vuotiaana, kun se on siihen mennessä tehnyt joka vuosi vasikan maidontuotannon ylläpitämiseksi.
Lypsylehmä ei edes elä vanhaksi. Lypsylehmät lopetetaan 4-5 vuotiaina, kun maidontuotanto ehtyy ja/tai niillä on liikaa sairauksia, vaikka ne voisivat elää jopa 20-vuotiaiksi.
https://oikeuttaelaimille.fi/tuotantoelaimet/nauta-tuotantoelaimena
https://yle.fi/uutiset/3-10075288
https://www.elaintieto.fi/nauta/nauta-tuotantoelaimena/
https://yle.fi/uutiset/3-10028492
Varsinaisesti lihaksi kasvatetaan sonnivasikat ja tietyn rotuiset lehmät, jotka on jalostettu tuottamaan enemmän lihaksia, mutta tietääkseni myös lypsylehmät menevät lihaksi. Sitä en tiedä enkä nyt jaksa selvittää, menevätkö ne ihmisille vai esim. eläinruokiin.
Mutta maidontuotanto on kärsimystä, joten hyvä, jos havahdut kyseenalaistamaan sen eettisyyden.
Kiitos tiedosta. Kaikkea sitä ihminen pohtii nukuttamaan muksuja
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa liharotujen lihaa ei kaupassa juurikaan näe.
Onko siis kaikki kaupassa myytävä naudanliha vanhan lypsylehmän lihaa?
Osa on lypsylehmistä, suurin osa naudanlihasta
on lypsyrotuisista karjoista peräisin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa liharotujen lihaa ei kaupassa juurikaan näe.
Onko siis kaikki kaupassa myytävä naudanliha vanhan lypsylehmän lihaa?
Suurin osa kaupan naudan lihasta on maitorotuista lehmäs urosvasan lihaa.
Vierailija kirjoitti:
Minä taidan grillata sian vasaa tänään. Ruoanteko ruoaksi kanan vasan siipiä.
Kuulostaa hyvältä. Meillä on vaan tofun vasaa.
Siis nukuttaessaan. En mä mitenkään herännyt tähän ja jatkossakin meillä käytetään maitoa ja lihaa.
Niiden vasat syödään ensin