Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hernekeittoasiaa

Vierailija
05.02.2021 |

Onko tietua, jos keittää hernekeiton liottamattomista herneistä, niin kauanko noin suurinpiirtein männöö aikaa?

T: Epätietoinen keittelijä

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perästähän se kuuluu!

Vierailija
2/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jassoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauan.

Vierailija
4/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liota yön yli ne herneet turpoaa paljon

Vierailija
5/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.

Vierailija
6/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tän palstan vanhassa ketjussa oli vastaus eli keitä 2-3tuntia enemmän kuin luotettuja niitä keitetään tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tän palstan vanhassa ketjussa oli vastaus eli keitä 2-3tuntia enemmän kuin luotettuja niitä keitetään tunti.

Kiitos. Eli lenkille ehtii. Vaikka pitemmällekin. :)

Vierailija
8/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuorokausi likoomassa mutta joskus laitan vaan tulille suoraan. Energiansäästö?..no joo tässä tapauksessa. Muhitan ruokaa joka tapauksessa kauan. Silloin kun teen jotain spesiaalii kuten hyvä hernekeitto. Mielestäni se on spesiaalii. Säästän valoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ku ne liottaa pitää huuhdella lisätä uusi vesi ja sitten keittää monta tuntia hiljalleen välillä sekoittaa lisää vettä .Sipulia porkkanaa lihaa jos tykkää. Mikään ei säästä rahaa ja vie nälkää kuin tämä tai kaalikeitto.

Vierailija
10/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tartte kuluttaa hirveesti energiaa. Olen kuullut mummoista jotka haudutti papusoppansa petivaatteiden seassa. Ennen vanhaan haudutettiin heinälaatikoissa, mutta niitä harvemmin on enää kaupunkiasunnoissa. Käärit sen soppas vaan vällyihin ja varot läikyttämästä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.

Paljonko oli prosentteja?

Vierailija
12/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Spagetti kun keittää pitää myös huudella lävikössä kypsänä sitten vähän kuumentaa hellalla pikaisesti ja lisää lusikallisen voita siihen sulaa. Jos rahat on vähissä keittää makaronit ja voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten sahtia tehdään ,maalla oli myynnissä sahtia.

Vierailija
14/14 |
05.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Liottaminen ei välttämättä edes tarpeellista, mutta lyhentää tarvittavaa keittoaikaa ja siten säästää energiaa. Yön yli annan vähintään liota. Kerran "unohdin" pariksi vuorokaudeksi, niin alkoivat jo käymään, mutta ihan hyvä keitto niistä silti tuli.

Paljonko oli prosentteja?

En kuule mitannut, mutta huomasin hajusta, että selvä käymisen haju. Ja keittämisen aikana varmasti 95 % siitä vähästäkin haihtui.

Ja meillä lämmitys kuuluu vuokraan, mutta sähkölasku ei. Tämän vuoksi en viitsi asuntoa lämmittää hellalla ja käytän säästeliäästi sähköä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi viisi kolme