Kalavoileipäkakku! Mitä täytteeksi?
kaksi vai kolme täytettä? katkarapula ei saisi olla? ja onko välissä hyvä olla kylmä vai lämminsavulohta vai molempia? olisko kalakakku hyvä kostuttaa maidolla?
Kiitos jos joku auttaa. :)
Kommentit (4)
eli jätä katkikset pois siitä toisesta täytteestä.
Tai sitten voit laittaa hieman anjovista tai kylmäsavulohta kananmunan kaveriksi.
Täyte1:
savulohta/savupallasta tms 0,5kg
creme fraichea 2prk
ruohosipulia
täyte2:
munavoi:
munia 15kpl
200g margariinia/voita
suolaa
koristeeksi tilliä, jääsalaattia, majoneesia, sitruunaa, juustoraastetta, sinimailasen ituja, kirsikkatomaatteja, kurkkua, herneenversoja tms...
kermaviiliä ja hiukan varkattua kermaa. MAjoneesi yksistään on pahaa ja raskasta koostumukseltaan, nuo vähän keventävät.
Väliin lämminsavukalaa esim siika on ihanaa, ja päälle sitten kylmäsavua tai graavia.
Koristeeksi myös puolikkaita sitruunaviipaleita reunoille, päälle siis em. kalaa, tuorekurkkua, keitettyä kananmunaa (saat hienoja raitoja kun keitetystä munasta erottelet valkuaisen ja keltuaisen ja erikseen painat ne lusikalla siivilän läpi. Saat 2 eri väri raitaa siis tehtyä. Munien pitää olla täysin kypsiä eli 10 min muna)
Täyte 1: mustapippurituorejuustoa, ruohosipulituorejuustoa, 300 g lämminsavulohta, tilliä, sitruunamehua
Täyte 2: majoneesia, katkarapuja, keitettyä kananmunaa
Kuorrutuksen teen yhdistämällä loput täytteistä... kovasti on kehuja tullut eikä ole monimutkainen!
Muista kostuttaa kakku hyvin (kasvis- tai kalaliemellä)