Pizzataikina käsin tehtynä, antakaa vinkkejä
Kuuluuko taikinaa vaivata pitkään, kannattaisiko kokeilla kuplavettä nesteeksi?
Laitan kaksi desiä vettä ja 5 desiä hienoksi jauhettuna jauhoja ja hunajaa taikinaan, kauanko kuuluu kohottaa?
Tykkään paksusta pohjasta, kannattaako erikseen vielä pellille kaulittuna kohottaa?
Kommentit (11)
Kaada pellille ja levitä märin käsin.
Kohota päivä tai useampikin jääkaapissa. Älä kauli.
Käytä kaupan pitsajauhoja, hyvä ohje löytyy jauhopussin kyljestä.
Yleensä vaivataan pitkään, kunnes taikina on sileää ja kiiltävää. Voit kohottaa vielä pellillä halutessasi, itse suosin tuota kahdesti kohottamista, mutta ei ole välttämätöntä.
Vierailija kirjoitti:
Kohota päivä tai useampikin jääkaapissa. Älä kauli.
Tein näin viime kerralla. Teen usein pizzaa, mutta tämä oli katastrofi! Taikina tarttui joka paikkaan.
Heitin taikinan roskiin ja tein uuden luottoreseptillä.
Tunnin kohotus sopii
Kannattaa vaivata hyvin puristelemalla taikinaa nyrkkiinsä puristellan taikinan tursutessa sormien välistä
5 osaa jauhoja ja 2 osaa vettä, veivaat 10-15 minuuttia kulhossa voimalla niin tulee hyvä sitko.
Vierailija kirjoitti:
5 osaa jauhoja ja 2 osaa vettä, veivaat 10-15 minuuttia kulhossa voimalla niin tulee hyvä sitko.
Niin ja jos käsi väsyy voi tietenkin pitää pienen tauon ja antaa taikinan kohota välillä ;)
Pyräytän leipäkoneella. Vissyvesi on yhtä tyhjän kanssa.
Laita desi vähemmän jauhoja.