Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kananmunat jääkaappiin vai pöydälle huoneenlämpöön?

Vierailija
02.08.2006 |

Missä säilytätte kananmunia? Ja käytättekö munia viimeisen myyntipäivän jälkeenkin...mä kun en munista muista sitä edes katsoa :)

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilytän samassa kaapissa riisien, jauhojen ja muiden kanssa.

Käytän aina ennen päiväystä (ei kerkiä vanhaksi koskaan). Suositus on että ne on huoneenlämmössä ainakin jos niitä käytetään leivontaan. Eli jos säilyttää jääkaapissa niin pitää ottaa huoneenlämpöön ainakin tuntia ennen käyttöä.

Vierailija
2/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkistan viimisen päivän jälkeen ennen käyttöä munan tuoreuden

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Joskus leipomiseen käytän max 5 päivää päiväyksen ylimenneitä. Eipä siitä mitään ongelmaa ole ollut koskaan :)

Vierailija
4/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suosituslämpötila on 10 - 14 astetta. Mutta mieluummin siis jääkaapissa kuin huoneenlämmössä.

Vierailija
5/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heittäisin pois jos olisin unohtanut pöydälle yöksi tms.

Vierailija
6/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunat säilyvät viileässä säilyettyinä pidempään, eli ainakin viikon paketin päiväyksen jälkeen. Siksi säilytän viileässä. Leivontaan on hyvä käyttää huoneenlämpöisiä munia, joten otan tunnin-pari ennen leivontaa munat jääkaapista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elintarvikehygienian kurssin jälkeen kaikki kylmäsäilytystä tarvitsevat ruoka-ainekset on pidetty visusti jääkaapissa ja riittävän kylmissä lämpötiloissa.. Kaikenlaista kun voi pilaantuneesta ruuasta saada..

Vierailija
8/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


Mutta mieluummin siis jääkaapissa kuin huoneenlämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija:


Elintarvikehygienian kurssin jälkeen kaikki kylmäsäilytystä tarvitsevat ruoka-ainekset on pidetty visusti jääkaapissa ja riittävän kylmissä lämpötiloissa.. Kaikenlaista kun voi pilaantuneesta ruuasta saada..

Vierailija
10/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpaankin vaihtoehtoon sanotaan TIETENKIN siinä toisessa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta siis ruokakauppojen lämpötila on selvästi viileämpi kuin normaalin kodin sisälämpötila (tämän huomasi kesähelteillä hyvin). Ja ainakin meidän lähikaupassamme kananmunat säilytetään hyvin ilmastoidussa avohyllyssä, mutta toki siellä säilytettävissä munissa on sitä käyttöaikaa vielä runsaasti jäljellä.



Ja tuttavaperheellämme on luomutila, ja myös kanoja, ja myös he säilyttävät kananmunansa jääkaapissa. Että tiedä sitten häntä.



-11-

Vierailija
12/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munat säilyvät parhaiten:



viileä- tai jääkaapissa

tasaisessa lämpötilassa

omassa pakkauksessa

tylppä pää ylöspäin





Eli jääkaapissa ennemmin kuin huoneenlämmössä. Pakkauksessahan lukee säilytettävä viileässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Ensinnäkin vie turhaa tilaa jääkaapissa ja toisekseen leivon usein ja aina juoksettuu taikinat jos käyttää kylmiä munia eikä mulla ole aikaa mitään munia lämmitellä........



Aina syön ne huneenlämmössä olleet liian vanhat munatkin ja....... kas olen hengissä...... :DDD

Vierailija
14/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

PAHINTA kananmunalle on lämpötilojen vaihtelu eli säilytä koko ajan samassa lämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näinhän sanotaan elintarvikkeiden säilytyksistä neuvovilla sivuilla. Kananmuna menee pilalle aika nopeasti huoneenlämmössä. Ei ainakaan säily kelvollisena viimeiseen käyttöpäivään.

Vierailija
16/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


JOS TÄSSÄKIN KETJUSSA ON JO PUOLET joilla ne säilyy lämpimässä.....

Vierailija
17/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannataiskohan vilkaista niitä hygienia-" säännöksiä" ....?



terv. ruoka-alan ammattilainen

Vierailija
18/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

terv. ruoka-alan ammattilainen

Vierailija
19/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei todellakaan ole valehtelua. Meillä on kotona ollut kanoja (lapsuuden kodissa) ja jo silloin oli elintarvikeviraston ohje säilyttää kananmunat viileä, tai jääkaapissa. Meillä meni myös munia myyntiin, ja oli huolehdittava tarkkaan siitä että munat eivät olleet kauan lämpimässä. Kaupan hyllyllä kananmunat pääsevät suht nopeasti ostajan käytettäväksi, joten eivät seiso vuorokaui tolkulla lämpimässä. Kaupan säilytyslämpötilakin on jo huomattavasti alempi kuin kotona huoneilma. Munan käyttöikä lyhenee mitä kauemmin se on säilytettynä lämpimässä. Jos vaan viitsitte itse etisä netistä näistäkin asioista tietoa niin ei tarvitse syytellä valehtelijaksi. Että silleen.

Vierailija
20/22 |
02.08.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pilaantuneista ruoka-aineista voi saada jos jonkinmoista bakteeria, ja osa aiheuttaa ruokamyrkytyksen. Ei ole leikkimistä näillä asioilla siis.



Ja btw, kananmunapakkauksiin on merkitty viimeinen MYYNTIPÄIVÄ, ei viimeinen käyttöpäivä. Joten siis luultavasti tästä syystä näidenkin pöydälläsäilyttäjien munat ovat jossain kuosissa vielä päiväyksen aikaankin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän yksi