Oliivit. Miten syöt niitä?
En ikinä ole ymmärtänyt oliivien käyttömahdollisuuksia.
Kommentit (15)
Pelkästään, salaateissa, pizzassa, leivän päällä/leipään leivottuna, muussattuna saa hyvää levitettä
Vain kalamataoliivit kelpaavat mulle. Aurauksen suun, pureskelen ja nielen.
Niitä tavispizzerian mustaksi värjättyjä vihreitä oliiveja en syö. Enkä vihreitäkään.
No nehän sopivat vaikka fetajuustosalaattiin. Tai juustotarjottimen kanssa. Tai tonnikalan kanssa. Pastan kanssa teet tomaattikastikkeen, johon oliivia lisäksi. Peruunasalaatissa. Leivässä/leivällä.Tapenadena. jne...
Laitan suuhun, pureskelen, nielaisen.
Laitan suuhun, pureskelen, nielaisen.
Olliiveita on huonoja ja hyviä. Kalamatat on jees.
Napsin purkista sellaisenaan. Joskus tulee suolan himo :)
[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 23:07"]
Olliiveita on huonoja ja hyviä. Kalamatat on jees.
[/quote]
Totta. Miten edes voidaan myydä oliiveina niitä värjättyjä kikkareita, jotka eivät edes maistu oliivilta. Parhaat oliivit kypsyvät syömäkuntoon vahvassa suolaliemessä viikkokausia.
Napsin niitä aperitiivin kanssa tai kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Anjoviksella tai sitruunalla täytetyt oliivit ovat hyviä. Lisään oliiveja kastikkeisiin ja patoihin, joihinkin keittoihin. Lisään salaatteihin: Nizzan, kreikkalaiseen peruna-, feta- tai halloumisalaattiin. Ripottelen mustia oliiveja uunissa haudutettujen paprikasuikaleiden päälle. Pizzan päälle. Ja niin poispäin.
Parhaita oliiveja ovat mustat, kivelliset kalamatat, mutta silloin on hyvä varoittaa ruokailijoita kivistä. On vihreissä oliiveissakin hyviä.
Kaikki oliivit käy, lapsuudessa meidän pihassa oli useampi öljypuu ja sen alueen tavalla tehdyt oliivit tietenkin minun makuuni parhaimpia. Suomesta kuitenkin saa niitä heikommin, joten olen tottunut kreikkalaisiin, espanjalaisiin ja moniin muihinkin. Kun salaattipöydässä on oliivia, otan sitä suurinpiirtein lautasellisen.
Minun makuuni on turhaa nirsoilua miettiä, että vain jotkut oliivit olisivat hyviä. Kaikki on huippu hyviä, toiset vaan on parempia kuin toiset. Jos jäätelöäkin on tarjolla, syön sitä, vaikkei se olisi suosikkiani, kun kuitenkin tykkään siitä.
[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:00"]
Napsin niitä aperitiivin kanssa tai kun tekee mieli jotain pientä suolaista. Anjoviksella tai sitruunalla täytetyt oliivit ovat hyviä. Lisään oliiveja kastikkeisiin ja patoihin, joihinkin keittoihin. Lisään salaatteihin: Nizzan, kreikkalaiseen peruna-, feta- tai halloumisalaattiin. Ripottelen mustia oliiveja uunissa haudutettujen paprikasuikaleiden päälle. Pizzan päälle. Ja niin poispäin.
Parhaita oliiveja ovat mustat, kivelliset kalamatat, mutta silloin on hyvä varoittaa ruokailijoita kivistä. On vihreissä oliiveissakin hyviä.
[/quote]
Unohtui oliivitahna, eli tapenade, joka on ihanaa alkupalana paahdetun, hyvän leivän päällä! Valmistus kestää hetken ja hyvää on (helpompaa jos on kivettömiä, mustia kalamatoja tai ranskalaisia oliiveja). :)
Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.
[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:04"]Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.
[/quote]
LIHAN???
[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:21"]
[quote author="Vierailija" time="02.06.2014 klo 08:04"]Parasta oliivi on oikein valmistettuna ja yleensä silloin kivikin kuuluu siihen. Pistän suuhun, syön lihan ja otan kiven pois suusta.
[/quote]
LIHAN???
[/quote]
Kyllähän hedelmissäkin on hedelmäliha, ei kai tuo nyt niin hakoteillä ole...
Otan nenästäni kiinni, laitan oliivin suuhuni ja nielaisen mahdollisimman nopeasti.