Osaisiko joku neuvoa hyvän pastaohjeen joulukinkusta?
Joulukinkkua jäi paljon yli, ja siitä pitäisi nyt tänään tehdä joku pastakastike. Osaisiko joku neuvoa hyvän ohjeen? Löydän vain pasta carbonara savukinkusta ja sellaisia ohjeita, mutta miten ihmeessä tuosta joulukinkusta saisi hyvän pastakastikkeen aikaiseksi?
Kommentit (10)
Onko kukaan tehnyt jämäkinkusta Vorsmakkia? Siihenhän jauhetaan jotain kalaa mukaan, niin ei luulisi kinkun maun tunkevan esiin.
Purkitat lopun mausteliemeen ja laitat jääkaappiin tekeytymään pariksi viikoksi.
Joku kermakastike -tyyppinen voisi toimia. Kinkkusuikaleita, vaikka herneitä ja kermaa tai vaalea suuruste.
Pizzaanhan sitä olisi helppo laittaa.
Pastakoneeseen vaan ja vedät suikaleiksi.
Vierailija kirjoitti:
Joku kermakastike -tyyppinen voisi toimia. Kinkkusuikaleita, vaikka herneitä ja kermaa tai vaalea suuruste.
Pizzaanhan sitä olisi helppo laittaa.
Tuorehiivaa ei ole, on vain kuivahiivaa, jossa päiväys vuosi sitten. Toimiikohan se vielä? ap
Paista hienonnettua sipulia voissa, heitä sekaan kinkkua pieninä paloina kun sipuli kuullottunut. Paistele hetki ja kaada sitten päälle kermaa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos tykkäät aurasta, sitä voi lisätä tässä vaiheessa muruna, tai miksei muutakin juustoa. Myös makukermat toimii. Jos kaipaat väriä, punaista paprikaa pieninä paloina voi paistaa sipulin kanssa alussa. Anna hautua kymmenisen minuuttia, suurusta jos haluat paksumman kastikkeen. Keitä haluamasi pasta, sekoita kinkkukastike joukkoon, tarjoile heti. Ei kai se sen kummempaa vaadi.
Kinkkua silpuksi, sinihomejuustoa muruiksi ja ranskankermaa ja persiljasilppua. Keitä kastikkeeksi ja syö pastan kera.
Ei siitä oikein saa mitään hyvää, kun ei se kinkku muuksi muutu.