Jouluaattona avattu kylmäsavulohipaketti (viipaleina), josta otettu muutama. Voiko tuota vielä tänään syöttää vieraille?
Olisi saaristolaislimppuakin mutta vähän epäilyttää kun kala kuitenkin. Kävin ostamassa jo kalkkunaleikettä mutta tuota lohtakin olisi jääkaapissa pieni satsi.
Kommentit (15)
Kuvittelen sinut istumaan vieraan viereen leipäviipale kädessäsi ja sanomaan, että täältä tulee kuorma-auto, haukkaapa tästä hyvää leipää ja kalaa niin kasvat.
Avatusta selviää maistelemalla, avaamaton on riski.
Mikä on parasta ennen päivä?
Tee lohilaatikkoa jos päiväystä riittää
Milloin on päiväys? Jos vasta jonkin ajan päästä ja on ollut koko ajan kylmässä, niin voinee, mutta jos viimeinen käyttöpäivä lähellä niin en syöttäisi.
Miksi aina syötätte vieraille vanhaa ruokaa? Vieraille pitää olla tuoreista tuoreinta.
Eihän se mene edes viikossa miksikään, se on niin suolaista.
En syöttäisi vieraille enkä söis itsekään. Kaikki savustettu pilaantuu helposti. Heitä suosiolla menemään. Osta pieni paketti uutta.
Mikä paketissa on viimeinen käyttöpäivä? Ja onko sinulla tarpeeksi kylmä jääkaappi niin, että kalaa on säilytetty koko ajan max +2 asteen lämpötilassa?
Tuskin on säilytetty alle 3 asteessa joten en söisi.
Ihan hyvää on vielä. Voisit tehdä siitä kermaista savulohipastaa vaikka sienien kera tai salaattia, jos sitä on liian vähän leipien päälle.
Löytyykö paketista parasta ennen pvm? Vai onko punalappukalaa. Eihän suolakala helposti pilaannu jos on asianmukaisesti säilytetty. Koemaista.
Moni kyselee parasta ennen merkinnän -perään. Ei tällaisissa elintarvikkeissa ole parasta ennen -päiväystä, vaan viimeinen käyttöpäivä. Ne on eri asioita.
Jos vieraat ovat suomenruotsalaisia niin voi syöttää vielä loppiaisen jälkeenkin.