Voiko joulukinkkua pakastaa?
Kommentit (13)
Me on onnistuneesti pakastettu siivuina, paloina ja myös se luuosa. Ei maistu niin seisoneelta uutenavuotena / loppiaisena. Pidetään myös välipäivät taukoa kinkusta, ettei ala ällöttää. Sulatus jääkaapissa.
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Ei, jos se on jo kerran pakastettu.
Mietitääns yhdessä mitä kaupassa myydään: pakastettua joulukinkkua!
Joo, tietysti ap tarkoitti että voiko paistetun kinkun pakastaa, ja totta kai voi.
Voi, mutta se kannattaa tehdä HETI paistamisen jälkeen.
Sincc
rarehanu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Ei, jos se on jo kerran pakastettu.
Jos se on raakana ollut pakastettu, voi sen kypsänä pakastaa taas.
rarehanu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Ei, jos se on jo kerran pakastettu.
Ei voi jos se pakastettu paistettuna ja sulatettu.
Jos se on pakastekinkku joka on (kotona) paistettu, niin voi.
voi voi. tänään paistaa ja pakastimeen. Ensi jouluna mikroon ja on valmis kinkku. Loput taas pakastimeen jne. Mulla menee saman kinkun kaa jo viisi vuotta.
Vierailija kirjoitti:
rarehanu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Ei, jos se on jo kerran pakastettu.
Ei voi jos se pakastettu paistettuna ja sulatettu.
Jos se on pakastekinkku joka on (kotona) paistettu, niin voi.
Kyllä voi
Sincc
Vierailija kirjoitti:
rarehanu kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi.
Ei, jos se on jo kerran pakastettu.
Jos se on raakana ollut pakastettu, voi sen kypsänä pakastaa taas.
Hyvä tääkin muistaa, kiitos
- Eri, keittiönolla-tonttu🎅
Vierailija kirjoitti:
Mietitääns yhdessä mitä kaupassa myydään: pakastettua joulukinkkua!
Joo, tietysti ap tarkoitti että voiko paistetun kinkun pakastaa, ja totta kai voi.
Joo, eihän sitä kukaan voi estää, jos haluaa lihan kohdalla syödä mautonta vetistä pas###aa.
Vierailija kirjoitti:
Mietitääns yhdessä mitä kaupassa myydään: pakastettua joulukinkkua!
Joo, tietysti ap tarkoitti että voiko paistetun kinkun pakastaa, ja totta kai voi.
Mitä tapahtuu, kun liha tai marjat otetaan pakastimesta? Jokainen on huomannut, että ne usein alkavat valua nestettä. Tämä johtuu siitä, että jääkiteet ovat rikkoneet niiden solurakenteen. Samalla avautuu mikrobeille aivan toisenlaiset vapaat reitit koko tavaran läpi kuin ennen pakastamista. Pakastettu paisti tai vadelmat pilaantuvat siis paljon nopeammin kuin tuoreet.
Lisäksi sekä sulaminen että jäätyminen kestävät oman aikansa. Pakastetun tavaran bakteereilla on siis ollut aikaa lisääntyä erityisesti, jos se on lämminnyt huoneenlämpöön asti. Uudelleen pakastaminen tarkoittaa bakteereilla ladatun ja kudosrakenteensa menettäneen tuotteen jäädyttämistä, jolloin uudelleen sulatettaessa bakteeritoiminta lähtee välittömästi ja nopeasti käyntiin ja säilyvyys on siinä vaiheessa paljon lyhyempi kuin kuluttaja arvaa. Tämä voi johtaa yllättäviin ruokamyrkytyksiin.
https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=asy0…
Voi.