Miten "perinteisessä perunalaatikossa" on palmu- ja kookosrasvaa?
Surkeita nuo valmislaatikot nykyään. Ainoastaan yhdellä merkillä olisi ollut kelvolliset ainesosat, mutta kaikki oli tietenkin myyty loppuun.
Kommentit (12)
Tee itse niin saat juuri niin hyvistä aineksista kuin haluat. Laatikot ovat todella helppoja tehdä itsekin.
No noitahan syödään vaan kerran vuodessa ja melko vähän.
Ei noin vähäisestä määrästä kukaan sairastu eikä kuole.
Ja ainahan on mahdollisuus tehdä kaikki joululaatikot itse.
Kysehän on vain omasta viitseliäisyydestä.
Nehän olisi voinut tehdä valmiiksi pakasteeseen jo marraskuussa.
Kyllästyttää tuo ainainen valitus jostakin, etenkin niistä asioista, joihin itse täysin vaikuttaa.
Onkohan meillä ainoa lähes palmurasvaton joulu? Ei sentään meilläkään ihan täysin, kun joissakin joulumakeisissa sitä on. Muuten talossa ei ole margariinia, ei eineksiä ja hyvin vähän sellaisia ostoleivonnaisia, joissa on palmurasvaa.
Piparit ja tortut ja kaikki muutkin voi tehdä itse, ja jättää suklaat syömättä.
Silloin ei tarvitse palstalla itkeä palmurasvan määrää.
Perunoitakin on ollut Suomessa vajaat 300 vuotta. Mistään kovin pitkästä perinteestä ei siis ole kyse. Palmuöljy on vain hieman nuorempi kuin muut tärkeät ainesosat.
Laatikot eivät ole niin helppoja tehdä kuin väitetään..
Tortut teen itse kaupan voitaikinaan. Siinä ei palmuöljyä ole, ainakaan viimeksi kun katsoin.
Vierailija kirjoitti:
Piparit ja tortut ja kaikki muutkin voi tehdä itse, ja jättää suklaat syömättä.
Silloin ei tarvitse palstalla itkeä palmurasvan määrää.
Toki voi. Voit vaikka rakentaa talosikin itse puiden kaadosta alkaen. Kaikkea ei vaan ehdi, siksi voisi olla tarjolla laadukkaampiakin valmisruokia. Ja kyllähän niitä onkin, esim. monet pitopalvelut yms. valmistavat jouluruokia myyntiin.
Vierailija kirjoitti:
Laatikot eivät ole niin helppoja tehdä kuin väitetään..
Ei ehkä jos kokkaustaidot rajoittuu pakastepitsan lämmitykseen uunissa ja valmishampurilaisen kuumentamiseen mikrossa, mutta meille muille nuo ovat oikeasti helpoimmasta päästä ruokia valmistaa.
Vierailija kirjoitti:
Laatikot eivät ole niin helppoja tehdä kuin väitetään..
Mikä vaikeus on soseuttaa joku kasvis ja tunkea uuniin, ihan rakettitiedettä.
Ihan järjetön määrä tulee tuota palmurasvaa jos ostaa kaiken joulutarjottavan valmiina, piparit, joulutortut (myös pakastetaikinoissa), laatikot, konvehdit...