Miten ankanmaksapatee valmistetaan?
Meille tuotiin sellainen ja noloa mutta minun yleis sivistykseni ei tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Isketäänkö me pakkaus sellaisenaan joulu pöytään?
Kommentit (7)
Meinasin ruveta neuvomaan, että hankitaan ankka, irrotetaan siitä maksa jne...
No ota ainakin siitä pakkaksesta pois :)
Vierailija kirjoitti:
Meinasin ruveta neuvomaan, että hankitaan ankka, irrotetaan siitä maksa jne...
Sama.
Mutta valmis siirretään tarvoiluastiaan ja syödään kylmänä. Saa koristella.
Uuniin ylälämpö 190 astetta kolme tuntia, niin salmonellat kuolee. T. Gordon Ramsay.
Otetaan ankka.
Kidutetaan sitä pakkoruokinnalla tehtaanomaisissa olosuhteissa häkeissä koko sen lyhyen eliniän.
Pakkoruokinta tapahtuu brutaalisti ja kivuliaasti laittamalla putki ankan nielusta alas ja tunkemalla maha ylitäyteen raskasta ruokaa.
Pakkoruokinnan lopuksi ankan kaula sidotaan kiinni seuraavaan ruokintaan asti, jotta se ei pystyisi oksentamaan mahaansa tyhjäksi.
Yhdessä kasvatusyksikössä on satoja tai tuhansia ankkoja.
Voitte kuvitella, miten hellävaraisesti kasvatus tapahtuu.
Pakkoruokinnalla ankalle aiheutetaan kivulias rasvamaksa.
Sitten teuraaksi.
Sitten hienoon pakettiin ankan rasvamaksa.
Samalla tavalla kasvatetaan hanhenmaksaa.
Tämä kasvatus on sallittua ainakin Belgiassa ja Ranskassa EU:n alueella.
Ettekö tienneet? No nyt tiedätte!
P.S. Oletteko muuten syöneet valkoista vasikanlihaa? Sitä kasvatetaan samoissa maissa näin: Vasikkaa pidetään aitauksessa liikkumattomana TÄYSIN PIMEÄSSÄ KOKO SEN ELINIÄN ja sille syötetään vain maitoa. Pimeys ja ruokavalion raudanpuute tekevät lihasta ihan vaaleaa ja mureaa...
Up