Miksi se jauhelihamauste on monien mielestä niin huono juttu?
Kommentit (17)
Minä käytän grillausmaustetta paljon ja hyvää tulee. Ihan sama mitä muut sanovat. :)
Eikö suola ja pippuri aja samaa asiaa? Paistatko sipulia jauhelihan joukkoon?
Jauheliha- ja grillimaustetta vastustavat ne samat ihmiset, jotka halveksivat mainstream-musiikkia. Pitää aito alkuperäinen hienostunut ja parempi kuin muut
Vierailija kirjoitti:
Koska E620-E641.
Koska en ole kiinnostunut E-jutuista. Elän ja olen onnellinen ilman e-juttujakin.
Minä vastustan jostain syystä. Ex sitä ostaa kaapit täyteen, eikä voi muuten tehdä jauheliharuokia. Sama kai se sinällään, paitsi että kaikissa on se sama makujen suhde, itse vaihtelen. Aineksethan nyt ovat jotain suola, pari pippuria ja sipuli? Toki minulla on myös jauheena sipulia/valkosipulia, kun ymmärrän etteivät tuoreena säily ihan niin hyvin.
Jauhelihamauste niin siinä useita mausteita. Itse käytän, hyvää on.
Koska siitä tulee tympeä maku ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Jauheliha- ja grillimaustetta vastustavat ne samat ihmiset, jotka halveksivat mainstream-musiikkia. Pitää aito alkuperäinen hienostunut ja parempi kuin muut
Jätetään ainakin viimeinen väite pois paikkansapitämättömänä. Oma maku sanoo, ettei lisäaineet tuo lisäarvoa ruokaan, piste.
Niiss on arominvahvennetta eli natriuoglutamaattia. Jotkut pitää sitä pahana, mutta esim kaikki ruuat kaukoidässä sisältävät sitä. Eli ei ole pelkkiä mausteita, vaan tekee ruoasta oikeasti maistuvampaa.
Syö pois vaan jos tykkäät. Hyvä ruoka on pääasia.
Itse en käytä kun koen sen tarpeettomaksi. Etkä muuten löydä sellaista minkään huippuravintolan keittiöstä myöskään. Kertoo sekin jotain.
Vierailija kirjoitti:
Niiss on arominvahvennetta eli natriuoglutamaattia. Jotkut pitää sitä pahana, mutta esim kaikki ruuat kaukoidässä sisältävät sitä. Eli ei ole pelkkiä mausteita, vaan tekee ruoasta oikeasti maistuvampaa.
Soijakastike ajaa saman asian, vähemmillä e-koodeilla.
Laitan pihvimaustetta jauhelihaan. Huh kun olen kamala :)
Oliko tässä tarkoitus jakaa porukkaa meihin ja teihin, hyviin ja huonoihin, sen mukaan, miten maustavat jauhelihan? Vai oliko tarkoitus keskustella jauhelihamausteesta?
Vierailija kirjoitti:
Syö pois vaan jos tykkäät. Hyvä ruoka on pääasia.
Itse en käytä kun koen sen tarpeettomaksi. Etkä muuten löydä sellaista minkään huippuravintolan keittiöstä myöskään. Kertoo sekin jotain.
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/sintun.htm
Ei sitä kannata käyttää, eikä kyllä soijakastikettakaan, koska se soija on aina muuntogeenistä, jos ei ole luomua.
Jos siitä pääsee kerran eroon, niin kyllä sen maun huomaa heti, jos muu sitä laittaa. Tykkään itse maustaa ruokani ilman taikamaustetta mikä saa kaiken herkulliseksi.
Koska E620-E641.