Ohjeet jakoon: paras kuorrute/päällyste mokkapaloille/suklaaruuduille!
Kaipaisin siis hyvää ohjetta mokkapalojen kuorrutukseksi. Perinteinen versio lienee tomusokeri+kahvi, mutta nyt kaipaisin jotain aavistuksen täyteläisempää ja fiinimpää. Ideoita? Toimisiko ganache? :)
Kommentit (5)
Ganache toimii huonosti epätasaisella pinnalla. Mutta jos saat uunipellillä pohjasta tasaisen, niin toimii varmaan.
[quote author="Vierailija" time="13.05.2014 klo 12:10"]
Ganache toimii huonosti epätasaisella pinnalla. Mutta jos saat uunipellillä pohjasta tasaisen, niin toimii varmaan.
[/quote]
Kiitos tiedosta! Yleensä se tuppaa tosiaan jäämään vähän epätasaiseksi, joten taidan haudata tämän idean :)
[quote author="Vierailija" time="13.05.2014 klo 12:09"]
Nämä nyt eivät ole mokkapaloja mutta kokeile vähän erilaista..
Miljonäärin murotaikinaneliöt
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
8 rkl sokeria
Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokotomusokeria
2 tölkkiä (= 800 g) kondensoitua maitoa
Kuorrute:
200 g maitosuklaata
Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pistele haarukalla.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Mittaa kattilaan voi, ruokotomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan.
Voit keittää seosta myös vesihauteessa.
Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa.
Levitä sula suklaa pinnalle.
Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata.
Nosta kylmään.
Nämä palat on kätevintä syödä käsin tai pienellä lusikalla
[/quote]
Oi, kiitos ohjeesta! :) Osaatko arvioida että monelleko tästä riittää? Suunnittelen siis pientä kiitos-leivonnaista harjoittelupaikkani työntekijöille, tarve olisi noin 15-20 maltillisen kokoista palaa nyt ainakin.
- AP
Itse tuunasin mokkapalojani laittamalla sekä taikinaan että kuorrutteeseen Baileystä =)
Kuorrutteeseen kiehautin sitä ensin.
Tai kokeile nopeaa moussen tapaista, kiehauta n. 0,5dl Baileysta, lisää vähän kermaa ja sulata siihen n. puoli levyä Fazerin sinistä. Annan seoksen jäähtyä ja sekoita kermavaahtoon. Namia =)
Nämä nyt eivät ole mokkapaloja mutta kokeile vähän erilaista..
Miljonäärin murotaikinaneliöt
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
8 rkl sokeria
Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 dl ruokotomusokeria
2 tölkkiä (= 800 g) kondensoitua maitoa
Kuorrute:
200 g maitosuklaata
Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, pistele haarukalla.
Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Mittaa kattilaan voi, ruokotomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan.
Voit keittää seosta myös vesihauteessa.
Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.
Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa.
Levitä sula suklaa pinnalle.
Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata.
Nosta kylmään.
Nämä palat on kätevintä syödä käsin tai pienellä lusikalla