Mitä eroa lopputuloksen kannalta on kalliimmalla”erikoishienolla” vehnäjauholla tai sokerilla, jos tekee esim jouluksi kuivakakkua?
Tavallista sokeria ja tavallisia jauhoja on kaapissa, mutta ohjeessa käsketään käyttämään erikoishienoa sokeria ja hienoja jauhoja.
Mikä menee pieleen jos käytän kuitenkin mitä kaapista löytyy?
Kommentit (22)
Koostumuksesta tulee erilainen. Ei haittaa kaikkia, riippuu millaista haluat.
Vierailija kirjoitti:
Koostumuksesta tulee erilainen. Ei haittaa kaikkia, riippuu millaista haluat.
Osaako kukaan muka sanoa että tässä on nyt käytetty varmaan sitä Sirkku erikoishienoa?!
Epäilen.
Teet tietysti kuten ohjeessa käsketään.
Erikoisvehnäjauhoilla tulee kuohkeampi lopputulos
Vierailija kirjoitti:
Teet tietysti kuten ohjeessa käsketään.
Typeriä ohjeita ei tarvitse, eikä kannata noudattaa.
Monesti ohjeissa näkyy esim 100g valio voita.
Sillä, minkä merkkistä voi on, ei ole mitään merkitystä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teet tietysti kuten ohjeessa käsketään.
Typeriä ohjeita ei tarvitse, eikä kannata noudattaa.
Monesti ohjeissa näkyy esim 100g valio voita.
Sillä, minkä merkkistä voi on, ei ole mitään merkitystä.
Vehnäjauhotyypeillä on eroa, kuten on voilla ja margariinilla. Tuotemerkeillä ei ole väliä.
Vierailija kirjoitti:
Erikoisvehnäjauhoilla tulee kuohkeampi lopputulos
Voi myös korvata osan vehnäjauhoista perunajauholla, jos kuohkeutta haluaa.
Edelleen, kukaan ei lopputuloksesta tiedä mitä vehnäjauhoja kakussasi on.
Muuttaisin ohjeen itse jokatapauksessa luomuspeltjauhoja puolet ja mantelijauhoa puolet. Jos haluaisin suklakakkua, vähentäisin sen määrän spelttiä.
Rasvan vaihtaisin aina suolattomaan (ei saa olla E536, koska se yskittää!) luomuvoihin. Lidl ainakin myy, muista en tiedä. Kaikki onnistuu aina. Leivinjauheessa ei saa olla yhtään maissia. maha tulis kipeeksi siitä. Ja kanamunat tietysti luomua!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teet tietysti kuten ohjeessa käsketään.
Typeriä ohjeita ei tarvitse, eikä kannata noudattaa.
Monesti ohjeissa näkyy esim 100g valio voita.
Sillä, minkä merkkistä voi on, ei ole mitään merkitystä.Vehnäjauhotyypeillä on eroa, kuten on voilla ja margariinilla. Tuotemerkeillä ei ole väliä.
Erikoishieno vehnäjauho on samaa jauhoa kalliimmalla hinnalla. Tai jos onkin jokin hienompi jauhatus kuin perus pirkassa, kakussa sitä ei erota.
Kyse on kuohkeudesta, mutta tavallisillakin onnistuu.
joo ei niissä kyllä oikeestaan eroa huomaa... erikoishienot vs. tavalliset vehnäjauhot. Karkeat on jo eri juttu.
Ei mitään eroa. Olen testannut.
Esim piparitaikinan tehnyt tänä vuonna ensin pullajauhoihin eli Sunnuntaijauhoihin ja toisen kerran pikkuleipäjsuhoihin eli Anni-Helena-jauhoihin. Ei mitään eroa.
En katso koskaan hintalappua, vaan sen, onko askorbiinihappoa vai ei. Sitä ei saa olla, koska se närästää ja tulee maha kippeeksi. Enkä ole ainoa! Luomusallittu myrkky (koisamyrkkyä, koska tehdään maissista)
Kuohkeus tulee pääasiassa vatkausajasta ja -tehosta.
Ei sitten mitään eroa paitsi hinta.
Mietinkin kerran kun äitini sanoi tehneensä kakkupohjan erikoishienoista jauhoista ja se oli kova kuin kivi!
Vierailija kirjoitti:
En katso koskaan hintalappua, vaan sen, onko askorbiinihappoa vai ei. Sitä ei saa olla, koska se närästää ja tulee maha kippeeksi. Enkä ole ainoa! Luomusallittu myrkky (koisamyrkkyä, koska tehdään maissista)
Askorbiinihappo kyllä hajoaa uunissa lämmön vaikutuksesta. Lopputuotteessa sitä ei ole. Ja jauhoissa on aina askorbiinihappoa, osa ei vaan ilmoita sitä.....
Just tänään ostin Sunnuntain kakkujauhoja kun kaupassa oli tyrkyllä. Ovat hienompaa jauhatusta kuin tavallisesti käyttämäni Pirkka-vehnäjauhot mutta ihan samanlainen kakku niistä tuli.
Eikös erikoisvehnäjauhot ole karkeampaa ja tavalliset puolikarkeita?
Ei mitään eroa. Paitsi kauppias kiittää.