Laitatteko luumihillosilmän tähtitortun taitettujen sakaroiden alle vai päälle?
eli näin: https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ruoka/kokkaus/minijoulutorttu-n…
vai näin: https://www.kinuskikissa.fi/joulutortut
Olen itse aina laittanut hillon alle kuten ekassa kuvassa, nyt haluaisin kokeilla laittaa päälle. Mitä pitää huomioida laittaessaan hilloin päälle?
Kommentit (22)
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/joulutortun-uudet-muodot-ja-tay…
tässä vinkkejä lisää, mä käytän tota ekaa tapaa
Aina olen laittanut päälle, ei ole edes juolahtanut mieleen että voi laittaa myös alle. Ei tarvitse mielestäni huomioida sen kummemmin mitään, hyvin onnistuu, luulisin että vaikeampi saada onnistumaan nuo alle laitettavat (siis se että pysyy siinä päällä ilman että kiinnityskohdasta irtoaa)
Laitan päälle. Jotenkin siistimpi tehdä, kun ei tarvitse painella sitä taikinaa sinne hilloon. Ei tuossa tarvitse ottaa mitään erikoista huomioon.
Päälle. Pysyy hillon avulla ne sakarat paremmin kiinni.
Minä laitan hillon alle. Tähtikuviosta tulee mielestäni kauniipi. Tehdasvelmisteuissa hillo on yleensä päällä, kun on helpompi toteuttaa.
Oon laittanut aina alle. Mun mielestä se maistuu paremmalta, kun on siellä sisällä.
Olen tehnyt torttuja elämässäni peräti kaksi kertaa. Toisella kertaa laitoin alle, toisella päälle.
Kun laitoin alle, ne sakarat aukesivat uunissa, olivat alkaneet kurotella kohti taivaita.
Mitä tein väärin? No, varmaan ois pitänyt vaan painaa kovemmin.
Päälle. Näyttävät mun mielestä kauniimmilta.
Alle olen laittanut, mutta yleisemmin olen tehnyt umpinaisia torttuja. Tosin en ole tehnyt niitä pariin vuosikymmeneen, koska keksin paremman systeemin. Levitän isolle taikinalevylle hillon, käärin rullaksi ja viipaloin ohueksi ja paistan ne rullat. Kun niitä syö pari, saa tarpeekseen yhdelle kahvitukselle ja siitä huolimatta saa vähemmän rasvaa kitaansa kuin yhdestä normitortusta. Sitä paitsi ne säilyvät paremmin kuin tortut. Tuolla konstilla saa myös hyviä suolaisia rullia esim mätitahna täytteenä.
tuohan se onkin ;)))) paremmin pysys ko sakarat kii kuoppaan hillo..mä teen muuten ajattelematta molempii juttui..nyt heräsin.. :)))
Alle, ehdottomasti. On kauniimpia ja jotenkin mehevämpiä. Ainakin kavereiden tekemät joissa hillo on päällä on aina kuivempia kuin omat, ehkä laitan sitten reippaamin hilloakin, voi olla.
Sakarat hillon alle. Ei mitään järkeä laittaa päälle, isompi työ ja sakarat eivät pysy kunnolla kiinni ja saattavat aueta uunissa. Hillon alla hillo pitää ne paikoillaan.
Olen aina laittanut alle, mutta voisin tänä jouluna kokeilla toistakin tapaa. Ehkä laitan puolet alle ja puolet päälle. Sitten voin tehdä vertailuja, että kumpi parempi.
Vierailija kirjoitti:
Olen tehnyt torttuja elämässäni peräti kaksi kertaa. Toisella kertaa laitoin alle, toisella päälle.
Kun laitoin alle, ne sakarat aukesivat uunissa, olivat alkaneet kurotella kohti taivaita.
Mitä tein väärin? No, varmaan ois pitänyt vaan painaa kovemmin.
Minä laitan sakarat kiinni cocktailtikuilla, pysyväåt hyvin ja on helppo poistaa paiston jälkeen. Itse tykkään laittaa paljon hilloa ja se näyttää paremmalta, kun hillo on sakaroiden alla.
Meidän perheessä on aina laitettu hillo sakaroiden alle, mutta se on kieltämättä vaikeampaa, koska sakaroiden kärjet täytyy varovasti yhdistää hillosilmän päällä. Tuo cocktailtikku-vinkki oli hyvä! Tässä hillo alle -versiossa on hyvää se, että paistopintaa tulee enemmän. Mielestäni paistopinta on leivonnaisen paras osa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/joulu/joulutortun-uudet-muodot-ja-tay…
tässä vinkkejä lisää, mä käytän tota ekaa tapaa
Tolla ekalla tavalla tulee kauniita!
Minä ainakin painaisin marmeladia varten kuopan varmuuden vuoksi.