Kasvisruokailijat: Mikä on paras kasvisjauhenliha?
Haussa siis paras (maku ja koostumus) korvike jauhenlihalle, esim. tortillojen täytteeksi.
Vuosia sitten käytin Lidlin soijapavusta tehtyä, lähes identtisesti jauhenlihaa muistuttavaa tuotetta (My Best Veggie -merkki), mutta sitä ei enää saa Suomesta. Se oli kokeilemistani paras.
Härkis ja Nyhtökaura maistuvat omasta miekestäni liian raskailta, tuhdeilta. Kaurajauhiksessa on makea sivumaku.
Tähän mennessä kokeilemistani parhaat ovat ollut Mifun Jauhis sekä ihan tavallinen tumma soijarouhe. Muu-jauhista en ole vielä kokeillut. Pirkallakin on kasvisjauhenlihaa, lisäksi myös Next Level ja monia muita valmistajia.
Kertokaa mistä merkistä olette tykänneet eniten? :)
P.S. Broilerin korvikkeena mielestäni toimivin on Quorn-kuutiot (sieniproteiini). Sopii täydellisesti mm. kookoscurryyn.
Kommentit (46)
Mikäs se jauhi on jota lihansyöjät sitten syö?
Lidlin jauhenliha on hyvää, jos kaipaa aidolta jauhelta maistuvaa feikkilihaa.
Jauhet kasvaa rannoilla, soilla ja nykyään peltoviljeltynäkin, sen voi nopealla vilkaisulla sekoittaa kaislaan, mutta huojuu voimakkaammin kuin kaisla. Keväisin kerätään, höyrytetään kypsäksi ja sauvasekoittimella saadaan rakeinen koostumus. On hyvää!
Tarkoitetaanko tässä nyt jotain kasvimassalättyjä? Jos niin sanoisin että ithestäni ainakin porkkana- ja pinnaatilätyt olivat parhaimpia hamassa entisyydessä. Pinnaatilättysten mukana sormet jauhoisiksi jättävää lihapiirasta, valkosoosia ja puolikkaita keitettyjä kananmuonia
Vierailija kirjoitti:
Mikäs se jauhi on jota lihansyöjät sitten syö?
Sen tietää aito av-mamma. Tällä palstalla oikea muoto on jauhenliha, piste.
Vierailija kirjoitti:
Muu on minusta parasta 👌
BB-talon asukkaat taisivat kritisoida sitä.
Lihapullien kasvisvaihtoehtoina Boltsit on tosi hyviä, siis se tulisempi chili-tomaatti! Niihin tulee oikein himo. Siemenpyörykkä, oisko myös kauraa sisältävä se Boltsi. Tv:stäkin tuttu.
Pirkka on mun mielestä paras. Siitä saa myös muotoiltua helposti pihvejä ja pullia, jotka pysyy hyvin kasassa. Muu on kans ihan jees.
Vierailija kirjoitti:
Mikäs se jauhi on jota lihansyöjät sitten syö?
Jauhi. Se on sellainen kalevalainen hauki, jonka suomuista kasvaa Joukahaisen hiussuortuvia. Jauhi, tuo hieno ja myyttinen hauen alalaji. Jauhenliha vaatii huolellisen pesun ennen käyttöä.
Ap:lla on kirjoitusvirhe. Se on oikeasti kasvinsjauhenlihna.
Olen ilmiantanut aloituksesi. Tehkää muut samoin, tiedätte miksi.
Se Pirkan vegejauhis ei ollu yhtään hyvä, ällöttävän näköinen kun jäi paistamisenkin jälkeen vaaleaksi lötköksi eikä makukaan ollut hyvä.
Soijarouhetta käytämme siis jatkossakin esim. just tortillojen täytteessä. Se "katoaa" hyvin mausteiden alle.
Vierailija kirjoitti:
Kasvislihaa?????
Kyllä. Jauhelihan muotoon tehtyä kasvisperäistä ruokatuotetta. Muistuttaa ulkonäöltä, maulta ja koostumukselta jauhelihaa, mutta on kasvisperäinen eli minkään eläimen ei ole tarvinut kuolla sen tähden. Lihasta luopuvan on helppo siirtyä kasvisruokavalioon, kun hän saa syödä tuttua ja turvallista ruokalajia. Tällöin muutos ei tunnu liian radikaalilta eikä tarvitse pelätä joutuvansa luopumaan lempiruuistaan.
Muu on hyvää. Tein "liha"pullia siitä, toimi hyvin.