Kalkkuna joulupöytään?
En ole ikinä käsitellyt kalkkunaa. Jos ostan kokonaisen pakastekalkkunan, sulatus ja uuniin?
Miten te olette sen valmistaneet?
Haluaisin onnistua, onhan se aika kalliskin pois heitettäväksi.
Kommentit (7)
Minuakin kiinnostaisi tietää kaklkkunaniksit.
Pelkään, että lopputulos on kuiva ja mauton. Savukalkkunasta en viimeksi tykännyt
Kalkkunasta tulee helposti kuivaa, sille pitäisi tehdä monimutkaisia operaatioita kuten tunkea silavaa nahan alle. Helpompia niksejä ovat kalkkunan paistaminen väärin päin = rintapuoli alaspäin, tai paistopussin käyttö. Kalkkunan maukkain osa on reisipala; jos jostain vielä saisi pelkkiä reisipaloja, paistaisin niitä.
Olen tehnyt monta kalkkunaa vuosien varrella. Ensinnäkin, muista poistaa kalkkunan sisällä oleva pussi jossa on kaularanka ja sisäelimiä. Ne voi paistaa uunissa kalkkunan vieressä, antavat makua lastikkeeseen. Kalkkuna pitää täyttää jollain, itse käytän maustettuja omenoita, luumuja ja voita. Ne kostuttavat ja maustavat kalkkunan sisältäpäin. Maustetun kalkkunan nahan alle laitetaan voita. Kalkkuna paistetaan selällään ja rintalihasten nahan alle työnnetään se voi. Kalkkunaa on hyvä voidella paiston aikana uunivuokaan kertyneellä nesteellä. Nesteestä tehdään kastike kermaa lisäämällä.
Löysin Youtubesta Gordon Ramseyn kalkkunareseptin, näytti hyvältä. Katso se.
Kuulostaa epämiellyttävältä...mites tuo kalkkunarulla? Pitäisikö sekin täyttää?
Osta kokonainen savukalkkuna. Niitäkin myydään jossain.