Lue keskustelun säännöt.
Mitä ruokaa kauden vihanneksista (kukka-, parsakaali, punajuuri yms)
04.08.2008 |
voisi nyt tehdä, kun ovat kohalaisen edullisia?
Tiedän kaalilaatikon ja gratiinit, mutta mitä muuta?
Kommentit (4)
juurikin parsa- ja kukkkakaalia lisukkeena. Terveellistä ja hyvää, meillä lapsetkin tykkäävät, koska ovat pienestä asti tottuneet. Ei mitään yltiörasvaisia ja suolaisia juustoja/kermoja tmv. tarvitse sotkea mukaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Parsaa, kukkakaalia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, perunaa, paprikaa, sipulia, tomaattia ja tuoreita yrttejä. Kypsänä sauvasekoittimella sametiksi. Ripaus merisuolaa ja loraus ruokakermaa, nam!
Kukkakaali pieniksi paloiksi vuokaan. Sekaan kinkku- tai kalkkunasuikaleita ja 3:n juuston makuinen ruokakerma. Uuniin 200 astetta noin 45 minuuttia.
Punajuuri-aurajuustovuoka, löytynee googlettamalla. Sairaan hyvää, meillä oli joulupöydässäkin tätä.
Kesäkurpitsasta ja parsakaalista kasvislasagne, kai sinne kukkakaaliakin voi laittaa jos tykkää. Maitokastikkeeseen lisätään punaista pestoa purkillinen ja tuorejuustoa paketti, esim aur.kuiv. tomaatti. Tulee ihan älyttömän hyvää, meillä syödään tätä joka viikko, vaikka vähän kallis ruoka onkin.
Kesäkurpitsasta ja kirsikkatomaatista pastakastike, paistetaan pannulla ja sekaan Creme Bonjourin smetanaa, esim. sipulinen maku. Tosi helppo!
Sitten teen jatkuvasti ihan vaan kasvisvuokia, laitan mitä kasviksia sattuu kaapista löytymään, sekaan ruokakermaa tai Koskenlaskijaa ja uuniin muhimaan. Mä tykkään että lapsilla saa olla kasvislisäke lautasella, että tulee tarpeeksi kasviksia päivän mittaan.