Mitä teen naudan ulkopaistille väärin ?
Aivan kamalaa purkkaa. Kaksi tuntia huoneenlämmössä, kevyt paisto pannulla, uunissa 125 kunnes sisälämpötila 62. Mikä tässä voi mennä pieleen ?
Kommentit (7)
Tää lienee makukysymys.
Mä teen aina "ylikypsää", mutta meidän mielestä se on silloin hyvää.
Eli paisti kokonaisena uuniin, uuni kahteen sataan ja saa olla siellä vähintään kaksi tuntia.
Kannellinen saviruukku on paras, mutta muutkin käy, pääasia, että sen astian peittää vaikka foliolla.
Niin ja vähän vettä pohjalle, niin ei tule kuivaa.
Sisä ja paahtopaisti on ainoat mitkä voi kypsentää kokonaisena. Ulkopaisti on patalihaa.
[quote author="Vierailija" time="12.04.2014 klo 13:31"]
Tää lienee makukysymys.
Mä teen aina "ylikypsää", mutta meidän mielestä se on silloin hyvää.
Eli paisti kokonaisena uuniin, uuni kahteen sataan ja saa olla siellä vähintään kaksi tuntia.
Kannellinen saviruukku on paras, mutta muutkin käy, pääasia, että sen astian peittää vaikka foliolla.
Niin ja vähän vettä pohjalle, niin ei tule kuivaa.
[/quote]
eipä vesi paljon auta, jos tosiaan uunissa kärvennät lihaa kahdessa sadassa asteessa :D paljon vähemmän lämpöä ja paljon enemmän paistoaikaa, niin ruvetaan olemaan asian ytimessä
No höh, eihän ulkopaistia tuolla tavalla kokonaisena kypsennetä. Se kuutioidaan ja tehdään stroganoffia tms, jota haudutetaan pitkään.
Juu ei ulkopaistista saa kokonaisena mureaa. Kuten edellä neuvottiin, ulkopaisti vaatii pitkän kypsennyksen paloiteltuna.
Ulkopaisti ei tosiaan ole ihanteellinen uuniruoaksi kokonaisena ainakaan.
Jos liha ei ole tarpeeksi mureaa (tarpeeksi pitkään riiputttua), ei siitä saa millään paistamalla mureaa. Tällainen paisti pitää tosiaan kuutioida ja hauduttaa hitaasti kypsäksi liemessä, esim. karjalanpaistina tai palapaistina.
Jos haluat paistaa paistin kokonaisena, osta joko takuumureaa tai varmista lihatiskin myyjältä, että paistia on riiputettu tarpeeksi pitkään.