Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä teen naudan ulkopaistille väärin ?

Vierailija
12.04.2014 |

Aivan kamalaa purkkaa. Kaksi tuntia huoneenlämmössä,  kevyt paisto pannulla, uunissa 125 kunnes sisälämpötila 62. Mikä tässä voi mennä pieleen ? 

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos liha ei ole tarpeeksi mureaa (tarpeeksi pitkään riiputttua), ei siitä saa millään paistamalla mureaa. Tällainen paisti pitää tosiaan kuutioida ja hauduttaa hitaasti kypsäksi liemessä, esim. karjalanpaistina tai palapaistina.

Jos haluat paistaa paistin kokonaisena, osta joko takuumureaa tai varmista lihatiskin myyjältä, että paistia on riiputettu tarpeeksi pitkään.

Vierailija
2/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tää lienee makukysymys.

Mä teen aina "ylikypsää", mutta meidän mielestä se on silloin hyvää.

Eli paisti kokonaisena uuniin, uuni kahteen sataan ja saa olla siellä vähintään kaksi tuntia.

Kannellinen saviruukku on paras, mutta muutkin käy, pääasia, että sen astian peittää vaikka foliolla.

Niin ja vähän vettä pohjalle, niin ei tule kuivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sisä ja paahtopaisti on ainoat mitkä voi kypsentää kokonaisena. Ulkopaisti on patalihaa.

Vierailija
4/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.04.2014 klo 13:31"]

Tää lienee makukysymys.

Mä teen aina "ylikypsää", mutta meidän mielestä se on silloin hyvää.

Eli paisti kokonaisena uuniin, uuni kahteen sataan ja saa olla siellä vähintään kaksi tuntia.

Kannellinen saviruukku on paras, mutta muutkin käy, pääasia, että sen astian peittää vaikka foliolla.

Niin ja vähän vettä pohjalle, niin ei tule kuivaa.

[/quote]

eipä vesi paljon auta, jos tosiaan uunissa kärvennät lihaa kahdessa sadassa asteessa :D paljon vähemmän lämpöä ja paljon enemmän paistoaikaa, niin ruvetaan olemaan asian ytimessä

Vierailija
5/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

No höh, eihän ulkopaistia tuolla tavalla kokonaisena kypsennetä. Se kuutioidaan ja tehdään stroganoffia tms, jota haudutetaan pitkään.

Vierailija
6/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juu ei ulkopaistista saa kokonaisena mureaa. Kuten edellä neuvottiin, ulkopaisti vaatii pitkän kypsennyksen paloiteltuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
12.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ulkopaisti ei tosiaan ole ihanteellinen uuniruoaksi kokonaisena ainakaan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme viisi