Mihin käyttää marjoja, kun ne vain lojuu tuolla pakkasessa?
Kuukaudesta ja melkeinpä vuodesta toiseen, eikä vaan tule käytettyä... Mihin niitä voisi upottaa niin että tulisi oikeasti syötyä?
Kommentit (59)
Sano että lähtee töihin, eikä makoile vaan pakkasessa.
Osta laadukas tehosekoitin ja tee smoothie. Mä tein eilen - pakastekarpalot, pakastemustikoita, pakastemustaherukoita, banaanit, appelsiinimehu, pakastepinaatti...ihan sika hyvä.
Toinen vaihtoehto: sekoita pakastemarjat 1 rkl perunajauhon kanssa ja laita piirakan päälle. Jauho estää sen, että piirakasta tulee vetinen.
Kolmas vaihtoehto: jotkut laittavat jäisenä puuron päälle.
No ei ne nyt vuosia siellä säily. Vuoden jälkeen selvästi alkavat huonontamaan. Koska et maininnut mitä marjoja, heitän kaikenlaisia ideoita. Mehua, hilloa, smoothie, marjapiirakka, puuroa ja marjoja, jogurttia ja marjoja, sellaisenaan, marmeladi, kakut ja kääretortut ja kiisselit nyt ekana tuli mieleen.
Meillä särkyi iso arkkupakastin kauan sitten ja piti opetella tekemään viiniä. Tulikin todella hyvää, kun noudatin tarkasti oheita, mut sitä samaa oli sitten aika paljon. Aloita se homma keräämällä kauniita kapeakaulaisia viinipulloja. Niitä et löydä nykyään helposti, kun kukaan ei talleta mitään kaapeissaan. Niissä parhaissa pullonpohjissa on sellainen pohja, jonne sakka kertyy parhaiten, ei mene viiniä hukkaan. Tiedät kai, mitä tarkoitetaan sakalla?
Itse käytän joka aamu smoothiessa.
Jep soseeksi vain, ja kermavaahtoa päälle, ei kun kauhomaan. Jos viitseliäisyyttä, niin vaikka marjarahkaksi tms kiisseliä 😀 Ja onhan niitä pellipiirakoita, joissa koko pinta höystetty marjoilla/marjasoseella.
Meillä syödään puuron päällä aamuisin. Otan illalla pakkasesta rasian jääkaappiin ja aamulla ne ovat sellaisia puolihassuja, kohmeessa vielä. Ei ole kuulemma ideaalisin sulatustapa, joskus vedellään jäisinä.
Teen usein piirakkaa, jossa murotaikinatyyppinen pohja. Viikossa popsitaan pellillinen miehen kanssa.
Mitä marjoja? Minäkään en kaipaa mitään mihin marjoja kuluisi, mutta tytär huolehtii niiden syömisestä ja tekee piirakoita välillä muillekin perheenjäsenille. Itse en syö makeaa juuri koskaan.
Se viini on ainoa mitä voisin käyttää.
Sellaisenaan, jugurtin/rahkan päällä, moni jo mainitsi smoothien. Piirakat ja kaikenlaiset jälkkärit on myös hyvä vaihtoehto.
Tai anna vaikka mulle, ite syön marjoja joka ikinen päivä 😉
Jos marjat jää pakastimeen, niin syy on usein laiskuus ja lopullinen niitti se, että suunnittelee tekevänsä näistä marjoista jotain.
Itse ratkaisin homman siten että, joka aamu syön pakastimesta marjoja ihan sellaisenaan. Jos on maustamatonta jogurttia (teen itse) niin laitan sitä, jos ei ole niin sitten kauhon marjat sellaisenaan suuhun.
Minulla (meillä) on nyt marjoja niin paljon että pitää syödä n. 300g päivässä ainakin jouluun asti ja katsoa sitten asiaa tarkemmin.
Mutta pääasia on ettei suunnittele tekevänsä marjoista mitään koska jos ei aiemminkaan ole mitään tehnyt niin aika epätodennäköistä että tulevaisuudessakaan tekisi. Muutenkin isojen marjamäärien kanssa ei pärjää jos ei nitä vaan syö menemään.
Mä laitan aamupuuroon ja smoothieen, johon tulee yleensä myös kaurajuomaa ja hedelmää.
Niitä voi syödä ihan sellaisenaan. Itse syön joka aamu pikku kulhollisen, jossa on puolukkaa, tyrniä, mustikkaa ja mansikoita. Kun kuppia pitää kädessä samalla kun juo kahvia ja syö leipiä, niin ehtivät sulaa, kun tulee niiden vuoro tulla syödyksi. Jos puolukka ei uppoa, voi ripotella vähän sokeria päälle. Se ei ole arsenikkia, vaikka välillä siltä kuulostaakin ravintohysteerikkojen puheissa.
Teeppä ap niin että otat marjoja pakastimesta nyt heti, ja kun sulaneet niin syö ne marjat pois. Niin niistä marjoista pääsee eroon ja jos sitten loppuvat kesken, niin marjoja oli sitten liian vähän.
Simppeliä.
Lyö yhteen ja tee mehua. Ei haittaa vaikka ovatkin vanhoja.
Vierailija kirjoitti:
Jos marjat jää pakastimeen, niin syy on usein laiskuus ja lopullinen niitti se, että suunnittelee tekevänsä näistä marjoista jotain.
Itse ratkaisin homman siten että, joka aamu syön pakastimesta marjoja ihan sellaisenaan. Jos on maustamatonta jogurttia (teen itse) niin laitan sitä, jos ei ole niin sitten kauhon marjat sellaisenaan suuhun.
Minulla (meillä) on nyt marjoja niin paljon että pitää syödä n. 300g päivässä ainakin jouluun asti ja katsoa sitten asiaa tarkemmin.
Mutta pääasia on ettei suunnittele tekevänsä marjoista mitään koska jos ei aiemminkaan ole mitään tehnyt niin aika epätodennäköistä että tulevaisuudessakaan tekisi. Muutenkin isojen marjamäärien kanssa ei pärjää jos ei nitä vaan syö menemään.
Herää kysymys, miksi ihmeessä niitä marjoja pitää alunperinkään sinne pakastimeen laittaa jos niitä ei ole aikomustakaan käyttää?? Älytöntä rahan (jos marjat on ostettu) tai vaivan (jos itse poimittu) tuhlausta. Vai onko kyseessä joku "kätevä emäntä" -syndrooma; lapsuudenkodista on opittu että "tolkun ihminen" pakastaa marjoja ja sitä on sitten pakko jatkaa hampaat irvessä vaikka ei voisi vähempää kiinnostaa.
Puuron päälle, maustamattoman jogurtin sekaan, rahkaksi kermavaahdon kera. Puolukoista vispipuuroa, mutta onnistuu muistakin marjoista. Mehua voi keittää, jos osaa. Kiisselin saa helposti aikaan ja samalla terveellistä jälkiruokaa, kun ei hölvää sokerilla liikaa. Piirakan päälle täytteeksi.
No syöt vaan. Ei niistä mitään tarvitse tehdä. Aamulla, illalla ja välipalalla (maustamattomiin) jugurttiin, viiliin rahkaan tai puuroon. Tai smoothieen. Tai ihan sellaisenaan, vähän hunajaa päälle.
Meillä on ongelma että yhtenäkään kesänä ja syksynä ei ehditä kerätä marjoja niin paljon kuin niitä syötäisiin. Loppuvat aina kevättalvella kesken ja loppuja pitää jo säännöstellä. Lähes päivittäin syödään.
Miksi niitä pitää poimia? Aiheuttavat vain ahdistusta siellä pakkasessa. "Pakko" käyttää.
Piirakkaan, maustamattomaan jogurttiin, sellaisenaan, puuron päälle...