Söin pari kuukautta tummaa suklaata maitosuklaan sijaan
Ja enää en pysty tavallista suklaata syömään. Tai siis pystyn, mutta ei ole niin hyvää kuin kunnon tumma suklaa... mmmm....
Toisaalta, pystyisin edelleen syömään sen 200g kerralla, eli sinäänsä homma ei oo muuttunut ollenkaan, sokerin saanti vaan vähentynyt, mikä on toki aina positiivista.
Lemppari on 78 % tumma suklaa, entä teillä? 86% : nenkin on hyvää, mutta 78% ei voita mikään :)
Kommentit (22)
Minulla väheni suklaan syönti tummaan siirryttyäni. Alussa oli totuttelemista makuun, mutta nykyisin lempparini on saman vahvuista kuin ap:lla. Vahva suklaa on niin karvasta, että eihän sitä kestä syödä kokonaista levyä kerralla! Vatsa ei kestä. Olen maistanut myös 100% suklaata.
Mä lopetin suklaan syömisen kun näin dokkareita jotka paljasti sen lapsityön määrän ton herkun taustalla.
Yäks. Jos siirtyisin tummaan suklaaseen, niin lopettaisin suklaan syönnin kokonaan. En pysty syömään tummaa suklaata, ei se ole hyvää.
En luovu maitosuklaasta - kyllä ihmisellä jotain paheita täytyy olla ja maitosuklaa on mun ainut pahe. Sitäkin syön vain noin kerran kuussa :D
Jos tarkoitat sitä Delizionen 78% suklaata niin kyllä, maailman parasta :) Se sopii näin karppaajallekin
Suklaassa on torakanulostetta ja olen sille siksi allerginen. En siis suklaalle vaan niille torakasta peräisin oleville valkuaisaineille. Maissa joissa suklaa kasvaa, viihtyy torakatkin kaakaopapusseissa.
Pitäiskö tuon ajatuksen jostain torakan paskasta suklaassa ällöttää vai? Jos siinä onkin torakan paskaa, niin täytyy sanoa että on niillä ihan tajuttoman hyvänmakuista paskaa.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 12:49"]
Minulla väheni suklaan syönti tummaan siirryttyäni. Alussa oli totuttelemista makuun, mutta nykyisin lempparini on saman vahvuista kuin ap:lla. Vahva suklaa on niin karvasta, että eihän sitä kestä syödä kokonaista levyä kerralla! Vatsa ei kestä. Olen maistanut myös 100% suklaata.
[/quote]
mitä tykkäsit 100% suklaasta? Itse olen maistanut 99% suklaata, ja on kyllä todella karvasta. Tämä siis siitäkin huolimatta, että pidän myös tummasta suklaasta enemmän kuin maitosuklaasta. En kuitenkaan kaikkein tummimmista, varmaan tuo n. 70% on sellainen jonka molemmin puolin ovat ne parhaat suklaat.
En pysty syömään tummaa suklaata, se on niin väkevää. Suu menee irveeseen väkisinkin. Haluaisin opetella, oppiiko siihen ihan oikeasti? En voi palaakaan ottaa. En tosin voi syödä edes tummahkoa maitosuklaata, esim. fazeria. Tykkään vain valkosuklaasta ja maraboun suklaista.
100% oli hyvää, kun otti pienen palan kerrallaan. Sen jälkeen 78% maku tulee hyvin esille. Eli ensiksi vahvaa rousk suu tyhjäksi, hörppy kahvia ja sitten isompi pala miedompaa jälkiruoaksi.
Suklaa maistuu myös puvaviinin kanssa.
Maitosuklaa on tuotteena hiukan niin kuin suomalainen kahvi: jotain sinne päin, mutta ei kuitenkaan. Omat suosikkini ovat 70-80-prosenttisia. Eikä tarvitse olla mitään kalliita erikoisuuksia, vaan ihan Lidlin myymät J.D.Grossitkin riittävät. Ne ovat 70-prosenttisia, kun Fazerin "tummassa" on 46 %. Suomalainen tykkää kun ei ole väkevää!
Paras tumma on Guinnessin tumma suklaa, maistuu niin täyteläiseltä ja kermaiselta... tarttis lähteä Irlantiin suklaaostoksille =)
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 12:55"]
Suklaassa on torakanulostetta ja olen sille siksi allerginen. En siis suklaalle vaan niille torakasta peräisin oleville valkuaisaineille. Maissa joissa suklaa kasvaa, viihtyy torakatkin kaakaopapusseissa.
[/quote]
Maissa joissa ruis kasvaa, viihtyy hiiretkin viljalaareissa. Niiltäkin tulee.
En syö suomalaisia metsämarjoja, koska elukat ovat saattaneet pissiä niiden päälle, hyi.
Ei kyllä minulla ole mitenkään tumma suklaa -hifistelyni vaikuttanut mitenkään Fazerinan kulutukseen. Minusta kun on olemassa vain hyvää suklaata ja parempaa suklaata, jotain puolalaisia konvehteja lukuunottamatta. :-D 100 grammaa kerralla on myös selvä raja suklaalle kerralla, niin tummassa kuin maitosuklaassakin.
Olen varmaan nynny, mutta mielestäni yli 70 prosenttisista tummista suklaista eivät enää vivahteet tule niin hyvin esille? Omia suosikkejani ovat Amadein 63 ja 66 prosenttiset Toscana Blackit ja Valrhonan Taïnori ja Manjari. Markettisuklaista aivan ylivoimaista on Lindtin suolalla maustettu suklaa. Se taitaa olla jotain 62-63 prosenttista myös, juuri nyt ei satu olemaan levyä kotona, jotta voisi tarkistaa. Mutta suola tuo esille suklaan makua eri tavalla, ja tykkään merisuolasta muutenkin.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 13:36"]
Paras tumma on Guinnessin tumma suklaa, maistuu niin täyteläiseltä ja kermaiselta... tarttis lähteä Irlantiin suklaaostoksille =)
[/quote]
Tuo minulekin! Kiitos! Terveisin matkarahaton!
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 12:49"]
Olen maistanut myös 100% suklaata.
[/quote]
Minä syön aina 100% suklaata :P
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 12:52"]
Yäks. Jos siirtyisin tummaan suklaaseen, niin lopettaisin suklaan syönnin kokonaan. En pysty syömään tummaa suklaata, ei se ole hyvää.
En luovu maitosuklaasta - kyllä ihmisellä jotain paheita täytyy olla ja maitosuklaa on mun ainut pahe. Sitäkin syön vain noin kerran kuussa :D
[/quote]
Tämä on hyvä esimerkki nykyajasta. Tätä ylläolevaa tekstiä on ALAPEUKUTETTU. Siis miksi? Miksi jonkun terveysintoilijan napaa kaivaa se, että joku toinen nauttii maitosuklaasta kerran kuukaudessa?
Jos suklaassa on 100 % kaakaota, niin onko se suklaata vai kaakaota? Minulle 80 % on raja, jonka yli meneminen vie suklaasta mehevyyden.
Lopetin maitotuotteiden syömisen, joten yritän löytää sellaista tummaa suklaata joka ei maistu tummalta :D Mutta noista mainitsemistasi parhaita ovat sellaiset, joissa on jotain hedelmänpaloja, pähkinöitä yms.