Valmistatko ruokaa (illaksi) joka päivä?
Kysymys kuuluu, teetkö ruokaa itsellesi (ja perheellesi) joka päivä? Vai teetkö niin, että kokkaat kerralla enemmän jotta riittäisi edes pariksi päiväksi?
Itse kuulun tähän ryhmään, joka ei todellakaan jaksa käyttää joka päivä aikaa ruuan valmistamiseen, vaan mieluummin teen kerralla ison satsin ja lämmitän mikrossa. Nyt vaan on ensimmäistä kertaa tullut vastaan ihmisiä, joiden mielestä tämä on outoa ja perin kummallista, syödä nyt mikrotettua ruokaa. En todellakaan edes jaksa töiden jälkeen aina kokata.
Olenko outo?
Kommentit (52)
Kerralla kahden tai kolmen päivän annos.
Et valitettavasti ole outo. Eiköhän tuo ole tosi yleistä, että mieluummin käytetään aikaa somessa ja vauvapalstalla kuin puoli tuntia terveellisen ja tuoreen ruuan laitossa omille lapsille.
Minä teen usein viidenkin päivän annoksen kerralla.
Emme syö ollenkaan ns. oikeaa ruokaa illalla. Kevyt iltapala riittää.
Se on kyllä outoa logiikkaa että mikro pilaisi ruuan.
Kiinnostaisi tietää missä olet törmännyt tuommoisiin ihmisiin, jotka pitää sua outona tässä ruuanlaitto asiassa? Miten on asia tullut puheeksi ja mitä ovat sanoneet?
Omassa elinpiirissä olisi outoa, jos olisi tuommoinen joka ikinen päivä kokkaava.
Vierailija kirjoitti:
Et valitettavasti ole outo. Eiköhän tuo ole tosi yleistä, että mieluummin käytetään aikaa somessa ja vauvapalstalla kuin puoli tuntia terveellisen ja tuoreen ruuan laitossa omille lapsille.
Mitäs sinä täällä vätystelet? Mene tekemään jotain kehittävää pentujesi kanssa.
Sekä minä että mies tehdään aina iso satsi ruokaa kerralla pois lukien joku viikonlopun illallinen. Olisi tyhmää käyttää joka ilta aikaa ruoanlaittoon.
Olisi kyllä tosi epätaloudellista niin rahan, ajan kuin ympäristönkin puolesta kokkailla joka päivä yhden hengen pikkuannoksia. Aina teen 4-6 ateriaksi ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Emme syö ollenkaan ns. oikeaa ruokaa illalla. Kevyt iltapala riittää.
Se on kyllä outoa logiikkaa että mikro pilaisi ruuan.
Musta on myös outoa, että ap:n kirjoituksesta on ymmärretty jotain näinkin pieleen.
En kokkaa läheskään joka päivä, teen 2-3 päivän ruoat kerralla. Samalla teen salaattia sen verran että riittää samaksi aikaa kuin ruokakin.
Nyt vasta tajusin, että tuo mikro olikin tässä se avain sana ja outo.
Meillä ei ole mikroa, kun en ole keksinyt sille käyttöä. Siltikään meillä ei kokata päivittäin. Ruuat lämmitetään liedellä tai uunissa.
Teen isoja annoksia ja pakastan. Joka ilta teen kuitenkin jotain lisuketta esim. kastikkeen kalalle tai pakkasesta otetuille lihapullille sekä tuoreen salaatin. Syömme joka ilta lasten kanssa yhdessä.
Vierailija kirjoitti:
Kiinnostaisi tietää missä olet törmännyt tuommoisiin ihmisiin, jotka pitää sua outona tässä ruuanlaitto asiassa? Miten on asia tullut puheeksi ja mitä ovat sanoneet?
Omassa elinpiirissä olisi outoa, jos olisi tuommoinen joka ikinen päivä kokkaava.
Asun ulkomailla, ja puolison perhepiirissä tämä on tullut esiin. Mikrotettu ruoka on s##tanasta ja joka päivä pitäisi käyttää tunti yhdessä kokkailuun. Varmaan tämä kotiäideille sopiikin, mutta kun en ole kotiäiti. Eniten on tullut kysymyksiä, että miten se ruoka on muka hyvää seuraavana päivänä.
Ja mitä tulee tuoreuteen, niin kyllä esim salaattihärpäkkeet voi valmistaa ja pilkkoa pariksi päiväksi valmiiksi, kunhan pitää vain erillisissä kipoissa ja säilyttää oikein.
Ap
En erikseen kokkaile moneksi päiväksi, joskus sitä vaan riittää moneksi päivää, kuten vaikka spaghetti tai makaroonilaatikko.
-Sinkkiş
Huoh. Mikähän kysely tämä taas oli ..
Vierailija kirjoitti:
En kokkaa läheskään joka päivä, teen 2-3 päivän ruoat kerralla. Samalla teen salaattia sen verran että riittää samaksi aikaa kuin ruokakin.
Kolme vanhaa päivää salaattia? Ei kiitos.
Tälläistä se on että sivilisaatiossamme ei pärjätä edes arjen normaaleista asioista ilman hämmentäviä kysymyksiä kuin demokratiaa yritetään viedä kaksin käsin kommunistisesti euroopasta amerikkaan. Jos ihmiskunnan maailmankaikkeuden ja galaksin kruunun haltia ei olisi toiminut näin niin meillä ei olisi tyhmiä kysymyksiä tyhmillä kansalaisilla eikä coronavirustakaan olisi koko koolla.
Oltaisiin vain keskitytty eurooppalaiseen identiteettiin ja ryhdytty tekemään patoja aktiivimallin täyttäjiin, suorittajiin ja saatu kansa töihin. Tyhmäkin ymmärtää että ruokaa tehdään tarpeeksi että sitä saadaan töihin seuraavaksi päiväksi. Sanokaa minun kirjoittaneeni tämän.
Meillä ei edes ole mikroa, mutta teen aina kerralla ison satsin ruokaa. Lämmitetään sitä sitten pannulla seuraavana päivänä. Välillä saatetaan myös tilata ruokaa tai napata take-awayta työmatkalta mukaan. Esim meidän lähimmässä cittarissa myydään hyvä täytettyjä patonkeja, sushibuffaa yms. Näitä tulee vähän turhan usein hyödynnettyä.
Teen yleensä yhtenä päivänä viikossa molemmille jonkun laatikkoruoan tai kiusauksen, josta sitten syö jopa kolmena peräkkäisenä päivänä ja vielä menee yksi annos pakastimeenkin (meillä on eri ruokavalio joten teen kaksi eri ruokaa). Jos teen perinteistä peruna + liha/palkokasvi ruokaa niin niistäkin yleensä molemmat syö vähintään kaksi kertaa, ensin keitetyillä perunoilla ja seuraavana iltana paistetuilla. Ja joskus mennään eineksillä. Salaatin teen lähes joka ilta, koska en pidä nahistuneesta salaatista, samoin meillä syödään lisukkeena paljon lämpimiä kasviksia jotka kiehautan aina yhdelle aterialle kerrallaan.
Syömme yhdessä vain iltaisin, minä syön myös päivällä lounasta, puoliso ei. Ja työnjako on ihan yhdessä sovittu sellaiseksi, että minä vastaan ruoanlaitosta, puoliso kattaa pöydän ja ruoan jälkeen pesee käsinpestävät ja laittaan loput koneeseen + vastaa useimmiten koneen tyhjentämisestä. Ja kauppareissuista.
En todellakaan kokkaa joka päivä kotona. Joko isompi satsi kerralla tai tuon töistä (lounaskokki) tai sitten ostetaan eineksiä, tilataan... Onhan näitä vaihtoehtoja.