Miksi ruokatuotteiden koostumusta muutetaan huonommaksi?
Monet jäätelöt on maultaan, rakenteeltaan ja kooltaan ihan jotain muuta kuin ennen. Tupla, Budapest, Jenkki, ei enää maistu eikä näytä siltä kuin ennen. Jne
Ne pusseissa olevat pata-ainekset ei maistu enää miltään. Ennen teimme pussista kerran kuussa sellaista isoisän nakkikastiketta, joka oli kaikkien suosikki. Sitten pussin kylkeen tuli "uusi koostumus"-teksti. Kastike ei ollut enää yhtään hyvää, eipä osteta enää meille.
Monet leivät on sellaista höttöä nykyisin.
Onko kukaan muu huomannut samaa?
Kommentit (20)
Valmistusprosessi halutaan edullisemmaksi.
Miksi? Mitä järkeä siinä on, jos kuluttaja ei sitten enää osta tuotetta?
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 15:39"]
Miksi? Mitä järkeä siinä on, jos kuluttaja ei sitten enää osta tuotetta?
[/quote]
Ikävä kyllä sinä ja minä olemme vähemmistö. Kyllä keskiverto av-mamma kantaa Lidlistä selkä vääränä hevoslasagnea ja muuta mautonta ja ravinneköyhää sörsseliä, kun vaan halvalla saa.
Ainekset kallistuvat, joten tuotteen hintaa pitäisi korottaa, mistä seuraisi se, ettei se menisi enää niin hyvin kaupaksi kuin ennen. Vaihdetaan siis halvempiin aineksiin.
Ihmisen makuaistikin muuttuu iän myötä eli aina ei kanata heti moittia tuotteita. Voi olla, että makunystyrät ovat turtuneet. Tai juuri hetkeä aikaisemmin on syönyt jotain voimakasmakuista.
Näin kävi pari iltaa sitten: kuorin mandariini ja pistin ensimmäisen lohkon suuhuni. Yök! Pilalla! Olin jo heittämässä koko hedelmän jätteisiin, kunnes hoksasin, että olin hetkeä aikaisemmin imeskellyt kirpeää kurkkupastillia ja kieli oli vielä siitä turta eivätkä ensimmäiset mandariinin lohkot todellakaan maistuneet herkullisilta! Mandariinissa ei kuitenkaan ollut vikaa, vaan minun kielesäni!
Olen huomannut myös, että tällaista tapahtuu. Mun boikottilistalla alkaa olla jo paljon tuotteita, joite en voi enää ostaa.
4, totuus on niin, että Lidlin tuotteista suurin osa on saksalaista alkuperää ja laadultaan parempaa, kuin vastaava suomalainen. Saksalainen kuluttaja on tarkka eikä osta mitään sellaista, jossa hinta-laatusuhde ei ole kunnossa. Jaaha, taidanpa mennä syömään Lidlin jalkapallosämpylän ja laitan sinne väliin Lidlin kalkkunaleikettä ja juustoa.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 15:56"]
4, totuus on niin, että Lidlin tuotteista suurin osa on saksalaista alkuperää ja laadultaan parempaa, kuin vastaava suomalainen. Saksalainen kuluttaja on tarkka eikä osta mitään sellaista, jossa hinta-laatusuhde ei ole kunnossa. Jaaha, taidanpa mennä syömään Lidlin jalkapallosämpylän ja laitan sinne väliin Lidlin kalkkunaleikettä ja juustoa.
[/quote]
Joo, saksalainen tarkka kuluttaja syö rasvaista bratwurstia ja muuta prosessimuonaa. En väitä, että suomalainen vastaava teollinen tuote olisi parempi vaan raaka-aineena ostettu ruoka. Ja se raaka-aine ehtaa itseään eikä lisäaineilla höystettyä puolivalmistetta.
Ap on ihan samaa mieltä Lidlin tuotteista. Monet niistä hakkaa laadullaan muiden kauppojem vastaavat tuotteet.
Harmi vaan, että pässi suomalainen kuluttaja ei osta sieltä niitä hyviä tuotteita ja ne poistuu valikoimista. Lidlistä sai mahtavaa luomumansikkahilloa, jossa oli enempi marjaa kuin missään markettihillossa. Mitä teki suomalainen? Kantoi kaupasta sitä Lidlin halvinta hilloa. Nyt ei Suomeen enää tuoda luomumansikkahilloa ollenkaan. :-(
9, mitenkähän olisi, jos joku työtön pakun omistaja alkaisi tekemään ruoanhakukeikkoja Saksaan. Toisi pakulla juuri noita säilyviä tuotteita, kuten luomuhilloja jne. Homma voisi hoitua tilausjärjestelmällä. Tilaajat maksaisivat sitten tuotteden hinnassa laivamatkat ja bensakulut, sekä sopivasti liksaa hakijalle. Eipä taitaisi tullikaan sanoa mitään, vai sanoisiko? Nyt viisaammat vastaamaan.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:04"]
Nyt ei Suomeen enää tuoda luomumansikkahilloa ollenkaan. :-(
[/quote]
Käväisepä S-kaupassa ja osta Rainbow'n luomumansikkahilloa. On ihan niistä samoista puolalaisista mansikoista tehty kuin se "saksalainenkin" hillo.
Muutosta kutsutaan myös kehitykseksi. Niillä on vain kaksi tarkoitusta. A) yritetään valmistaa halvemmalla B) yritetään lisätä myynitä
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:52"]
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:04"]
Nyt ei Suomeen enää tuoda luomumansikkahilloa ollenkaan. :-(
[/quote]
Käväisepä S-kaupassa ja osta Rainbow'n luomumansikkahilloa. On ihan niistä samoista puolalaisista mansikoista tehty kuin se "saksalainenkin" hillo.
[/quote]
Meritalon hillo on parempaa, vaikkei olekaan luomua.
Mitäpä jos ostaisit raaka-aineet ja tekisit itse.
13, Meritalon tuotteet ovat törkeän hintaisia. Minulta ainakin jäävät hyllyyn.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:58"]
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:52"]
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 16:04"]
Nyt ei Suomeen enää tuoda luomumansikkahilloa ollenkaan. :-(
[/quote]
Käväisepä S-kaupassa ja osta Rainbow'n luomumansikkahilloa. On ihan niistä samoista puolalaisista mansikoista tehty kuin se "saksalainenkin" hillo.
[/quote]
Meritalon hillo on parempaa, vaikkei olekaan luomua.
[/quote]
Ap (?) kaipasikin luomua, ei välttämättä parasta makua. Luomu ei aina ole kaikkein maukkain...
Ap ei missään sanonut vaativansa ehdottomasti luomua eikä halvinta versiota. Meritalon hillot ovat hintavia, mutta maistuvat kotitekoisilta. Etenkin mansikka, vadelma, raparperi ja lakka ovat ihan älyttömän hyviä.
Mä oon jo muutaman vuoden ostanut 3-4 pussia pakastemarjoja ja kiehauttanut hilloksi 1dl marmeladisokerin kanssa. Vähemmän sokeria kuin kaupan hilloissa, eikä vettä lisätty yhtään. Säilyy sen viikon mitä tuota litran purkillista jogurtin kanssa syödään.
Kuumentamatta syötävät kotimaiset marjat on sitten pakastettu kesällä erikseen.
vanhemmiten makuaisti heikkenee. Ja varsinkin jos tupakoi
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 17:24"]
Ap ei missään sanonut vaativansa ehdottomasti luomua eikä halvinta versiota. Meritalon hillot ovat hintavia, mutta maistuvat kotitekoisilta. Etenkin mansikka, vadelma, raparperi ja lakka ovat ihan älyttömän hyviä.
[/quote]
Joo, hyviä ovat ja lisäksi kotimaisia. Muut yritykset käyttävät noita puolalaisia ym. itäeurooppalaisia marjoja, myös Valio.
11+16
Sehän on vain hyvä, opit sinäkin tekemään itse ruokaa, kun valmisruoka on pahaa. Toisaalta, myös ihmisen makuaisti kehittyy, jos saa välillä parempaa ruokaa, ehkä se teollinen höttö ei enää maistu.
Meillä on tuo leipäongelma myös, ostetaan lähes pelkästään paperipusseihin pakattua leipää, joka on leivottu kaupassa (tuossa lähikaupassa on oikea leipomo ei paistopiste) tai pienten lähileipomoiden leipää. Hakisin leipomosta mieluiten suoraan, mutta ei sinne aamulla ehdi ostoksille ja illalla on jo leivät loppu tai leipomon kauppa kiinni.