Vierailija

Olen koko ikäni asunut asunnoissa, joissa sähkö kuuluu vuokraan tai joissa mies on huolehtinut sähkölaskusta. Nyt olisi sitten muutto edessä ja yritän laskeskella, mikä on kohtuullinen hinta asunnosta+sähköstä. Normaalin sähkönkulutuksen lisäksi taloudessa on kaksi tietokonetta, jotka kuluttavat sähköä päivittäin sekä kaksi telkkaria, joita katsotaan noin kymmenen tuntia viikossa. Laskenko asumismenoihin automaattisesti 100e lisää vai onko se jopa enemmän?

Sivut

Kommentit (22)

Iso kysymys liittyy siihen, onko asunnossa sähkölämmitys ja jos on, paljon asunnossa on neliöitä.

 

Sähköfirmat osaa antaa aika hyvän arvion, kun kerrot, paljon neliöitä, mikä lämmitys, onko saunaa/uunia/pakastinta jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lämmitysmuoto kaukolämpö, kesäkuukausina sähkölasku noin 20e, talvella 50e.

 

Neliöitä 90, käytössä jääkaappi-pakastin, arkkupakastin, normaali liesi ja uuni, sähkökiuas (noin kerran viikkoon, paitsi kesällä ei), pesukone, telkkari, läppäri, soittimia ja kaikki valaisimet energiansäästölamppuja.

Asiaan vaikuttaa myös todella paljon kuinka vanhat kodinkoneet on. Vanha jääkaappi, pakastin, pyykkikone jne. kuluttaa huomattavasti enemmän sähköä kuin uudemmat koneet. 

 

Mun yksiössä (34 neliötä) sähkölasku on 20-30e/kk. Eniten sähköä syö ikivanha jääkaappi ja hella, joiden sähkönkulutukseen en voi hurjasti vaikuttaa (asun vuokralla). Telkkaria en juurikaan katso, mutta yksi kannettava tietokone on käytössä monta tuntia/päivä. Pyykkiä pesen max. kerran viikossa. Ei ole sähkölämmitystä.

Voit kysyä, paljon edellisellä asukkaalla on sähkölasku ollut. Jos olet ostamassa asuntoa, niin tällainen tieto yleensä kerrotaan automaattisesti asunnon myyntiesitteessä.

Moi.

 

Meillä kerrostalo asunto jossa kaukolämpö.

Sähköä menee vain valaistukseen ja tiski/ pyykinpesukoneissin, televisioon yms.

 

noin 265 kWh on  meidän kulutus kuukaudessa eli jotain 47 €

Meillä siis 2 aikuista ja 2 lasta.

Vierailija

Kuinka paljon bensalasku on kuukaudessa suunnitelleen? Entäs kuinka paljon vuokra? Ja kuinka paljon ruokalasku?

Bensalasku 0€ jos on diesel. Vuokra 0€ jos on oma talo. Ruokalasku 0€ jos dyykkaa.

Aika yläkanttiin on tuo 100e. Meillä paritalo 110 neliötä, kaukolämpö. Sähkölasku 60-70e/kk, ja huom. meillä kaksi terraariota joissa lämpölamput ym. päällä 12h/vrk.

Minulla sähkö siirtoineen 44 neliön kaksiossa noin 11e kuussa... Ei pyykkikonetta (käytän pesutupaa), telkkaria, saunaa eikä astianpesukonetta, kerrallaan asunnossa päällä max kaksi lamppua (minusta on häiritsevää, jos lamppuja tuikkii koko kämpän läpeensä, vaikka olisin vain olohuoneessa), sammutan kaikki masiinat siksi aikaa kun en käytä ja tietokonekin on läppäri, joka ei kuluta käytännössä yhtään sähköä.

Tiedän että minimaalinen sähkölasku johtuu minulla suurimmaksi osaksi juurikin tuon elektroniikan puutteesta, ja kukaan tuskin luopuu esimerkiksi telkkarista siksi, ettei menisi sähköä, mutta omilla valinnoillaan voi kyllä vaikuttaa siihen summaan mikä kuoresta kurkistaa! Esimerkiksi minulla olisi ilman muuta oma pyykkikone, ellei siitä joutuisi maksamaan kuukausittain sähkö- ja vesilaskun muodossa "ylimääräistä".

Meillä on 81-neliöinen kerrostalo kaukolämmöllä, talvisin 50€/kk sähkö. Tietokone on käytännössä jatkuvasti päällä, pesukone ja astianpesukone lähes päivittäin.

asun vuoroviikoin 2 lapsen kanssa ja toisen viikon sitten yksin.kodinkoneet on uudet. kaksi isohkoa 200l ja 600 l akvaario. arkku pakastin ulkovarastossa ( eristämätön)  telkkua ei katota kun laps viikkona mutta kaksi tietokonetta on 24 / 7 päällä. 80- 85 e laskulla muistutetaan kuukausittain.

 

Vierailija

200e kuussa sähkölasku. 

Päällä 3 sähköpatteria + eteisen ja suihkutilan lattialämmitys. 
2 tietokonetta jokapäivä päällä. 

Onko normaali vai korkeahko? 

Vierailija

62 neliöinen kerrostaloasunto kaukolämmöllä. Uudehko kerrostalo, ei saunaa. Yksi pöytäkone päällä 24/7, lisäksi pari läppäriä, tietokone ja kodinkoneet. Sähkölasku on ollut 10 € kuussa plus siirtomaksu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
62 neliöinen kerrostaloasunto kaukolämmöllä. Uudehko kerrostalo, ei saunaa. Yksi pöytäkone päällä 24/7, lisäksi pari läppäriä, tietokone ja kodinkoneet. Sähkölasku on ollut 10 € kuussa plus siirtomaksu.

Kuulostaa legendalta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla