Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kukaan tehnyt yön yli jääkaapissa levännyttä pizzataikinaa?

Vierailija
31.10.2020 |

Pitääkö sitä ptää kauan huoneenlämmössä ennen leipomista? Onko muita käytännön vinkkejä?
Ajattelin kokeilla eli tänään taikina jääkaappiin ja huomenna pizzoiksi.

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.

Vierailija
2/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen usein ja viimeiseksi tänään. Valmiin taikinan päälle kelmu ja jääkaappiin. Otan huoneenlämpöön pari tuntia ennen pizzojen tekemistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.

Teen usein niin että jos taikinaa jää, teen viikolla loput. Taikina vain paranee. T. 2

Vierailija
4/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan tuota tullut kokeiltua, kun on tehty reilunkokoinen taikina eikä sitä ole kaikkea kerralla paistettu. Ihan hyvää siitä on tullut useamman päivän jääkaapissa levänneenä, ainakin jos pitää vähän rapsakasta pohjasta.

Vierailija
5/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein taikinan näin:

6 dl 40 asteista vettä (mittasin mittarilla)

2 tl suolaa

1 rlk sokeria

14 g kuivahiivaa

n. 15 dl vehnäjauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

Veteen kuiva-aineet ja vaivaaminen, viimeisenä lisäsin öljyn.

Lopuksi vaivasin vielä pöydällä palleroksi, jonka laitoin puhtaaseen lasikippoon, joka kelmutettiin. Koko komeus sitten jääkaappiin.

Tuosta satsista pitäisi tulla 6 pizzaa.

ap.

ps: Tulen huomenna kertomaan kuinka kävi.

Vierailija
6/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sammakofoorumilla jopa teinipojat niitä tekee, mutta eihän naiset osaa edes kokata. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italialainen täällä hei!😊 Normaalisti Italiassa parhaat pizzataikinat annetaan nousta huoneenlämmössä yön yli, joten varmasti jääkaapissakin seissyt taikina on ihan hyvä! Suosittelisin ottamaan sen huoneenlämpöön ennen käyttöä, muttä älä ainakaan missään nimessä lämmitä sitä!

Vierailija
8/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.

Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos annat kohota pitkään (yön yli tai kauemmin) laita manitobajauhoa 30% (loppu puolikarkeaa tai ”00”). Tulee hyvä sitko.

Vierailija
10/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sammakofoorumilla jopa teinipojat niitä tekee, mutta eihän naiset osaa edes kokata. 

Ai sä oot niitä jotka osaa kokata synnyinlahjana? Meidän muiden täytyy harjoitella, että ollaan mestareita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.

Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin

Tässä on se video:

Vierailija
12/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kinkku-ananaspizza-pellillinen

Paras pizza mitä olen maistanut!   Valkosipulia vältän.

Pohjan tulee olla hyvin ohut.

Kun reunat ovat vähän kärähtäneet niin pizza on valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuperäiseen kysymykseen: Anna levätä huoneenlämmössä tunnin verran ennen alaslyöntiä. 

t. kokki

Vierailija
14/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pan pizza ei maistu.  Sama kuin tekisi mustikkapiirakan kakkupohjalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.

Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin

Tässä on se video:

Just toi!

Vierailija
16/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä!

Vierailija
17/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on menny 2,5 tuntia (jääkaapissa) ja taikina on yli kaksinkertaistunut. ap.

Vierailija
18/34 |
31.10.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon laittanut kohotetun taikinan jääkaappiin ja seuraavana päivänä tehny pitsan. Oon ehkä hetken pitäny lämpimällä hellalla kaulimisen jälkeen. On kohonnut ihan hyvin uunissa. Ite tosin kaulin aina aika ohueksi.

Vierailija
19/34 |
01.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä lupaamani kommentti.

Nostin taikinan pöydälle 1,5 tuntia ennen leipomista. Pyöräytin jauhotetulla pöydällä taikinan pitkulaiseksi ja jaoin 6 osaan. Vältin käsittelemästä yhtään enempää kuin pakko. Kaulin taikinapallerot yksi kerrallaan pizzapohjaksi ja täytin kunkin syöjän toiveiden mukaan. Kun pizza oli uunissa, aloin kaulia seuraavaa taikinapalleroa. (Paistoin pizzoja noin 12 min. 235 asteessa. Riittoisuus siis 6 pyöreää pellin kokoista pizzaa.)

Pizzat olivat kuin olivatkin parempia kuin viimeksi tunnin huoneenlämmössä nostatuksen jälkeen. Myös viimeiset pizzataikipallerot olivat kiinteitä eikä höttösiä kuten perinteisellä tavalla.

Suosittelen kokeilemaan pizzataikinan tekoa jo edellisenä päivänä, jos on ylimääräistä aikaa ja tilaa jääkaapissa. Ainoa ongelmakohta oli se, että nostatusastian pitää olla tarpeeksi iso eli noin 3 kertaa taikinan kokoinen.

ap

Vierailija
20/34 |
01.11.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tässä lupaamani kommentti.

Nostin taikinan pöydälle 1,5 tuntia ennen leipomista. Pyöräytin jauhotetulla pöydällä taikinan pitkulaiseksi ja jaoin 6 osaan. Vältin käsittelemästä yhtään enempää kuin pakko. Kaulin taikinapallerot yksi kerrallaan pizzapohjaksi ja täytin kunkin syöjän toiveiden mukaan. Kun pizza oli uunissa, aloin kaulia seuraavaa taikinapalleroa. (Paistoin pizzoja noin 12 min. 235 asteessa. Riittoisuus siis 6 pyöreää pellin kokoista pizzaa.)

Pizzat olivat kuin olivatkin parempia kuin viimeksi tunnin huoneenlämmössä nostatuksen jälkeen. Myös viimeiset pizzataikipallerot olivat kiinteitä eikä höttösiä kuten perinteisellä tavalla.

Suosittelen kokeilemaan pizzataikinan tekoa jo edellisenä päivänä, jos on ylimääräistä aikaa ja tilaa jääkaapissa. Ainoa ongelmakohta oli se, että nostatusastian pitää olla tarpeeksi iso eli noin 3 kertaa taikinan kokoinen.

ap

Siis nostin taikinan huoneenlämpöön 1,5 tuntia ennen leipomista. Annoin sen olla tuon ajan kipossa ja kelmussa. ap.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kaksi kaksi