Onko kukaan tehnyt yön yli jääkaapissa levännyttä pizzataikinaa?
Pitääkö sitä ptää kauan huoneenlämmössä ennen leipomista? Onko muita käytännön vinkkejä?
Ajattelin kokeilla eli tänään taikina jääkaappiin ja huomenna pizzoiksi.
Kommentit (34)
Teen usein ja viimeiseksi tänään. Valmiin taikinan päälle kelmu ja jääkaappiin. Otan huoneenlämpöön pari tuntia ennen pizzojen tekemistä.
Vierailija kirjoitti:
Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.
Teen usein niin että jos taikinaa jää, teen viikolla loput. Taikina vain paranee. T. 2
Onhan tuota tullut kokeiltua, kun on tehty reilunkokoinen taikina eikä sitä ole kaikkea kerralla paistettu. Ihan hyvää siitä on tullut useamman päivän jääkaapissa levänneenä, ainakin jos pitää vähän rapsakasta pohjasta.
Tein taikinan näin:
6 dl 40 asteista vettä (mittasin mittarilla)
2 tl suolaa
1 rlk sokeria
14 g kuivahiivaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Veteen kuiva-aineet ja vaivaaminen, viimeisenä lisäsin öljyn.
Lopuksi vaivasin vielä pöydällä palleroksi, jonka laitoin puhtaaseen lasikippoon, joka kelmutettiin. Koko komeus sitten jääkaappiin.
Tuosta satsista pitäisi tulla 6 pizzaa.
ap.
ps: Tulen huomenna kertomaan kuinka kävi.
Sammakofoorumilla jopa teinipojat niitä tekee, mutta eihän naiset osaa edes kokata.
Italialainen täällä hei!😊 Normaalisti Italiassa parhaat pizzataikinat annetaan nousta huoneenlämmössä yön yli, joten varmasti jääkaapissakin seissyt taikina on ihan hyvä! Suosittelisin ottamaan sen huoneenlämpöön ennen käyttöä, muttä älä ainakaan missään nimessä lämmitä sitä!
Vierailija kirjoitti:
Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.
Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin
Jos annat kohota pitkään (yön yli tai kauemmin) laita manitobajauhoa 30% (loppu puolikarkeaa tai ”00”). Tulee hyvä sitko.
Vierailija kirjoitti:
Sammakofoorumilla jopa teinipojat niitä tekee, mutta eihän naiset osaa edes kokata.
Ai sä oot niitä jotka osaa kokata synnyinlahjana? Meidän muiden täytyy harjoitella, että ollaan mestareita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.
Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin
Tässä on se video:
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kinkku-ananaspizza-pellillinen
Paras pizza mitä olen maistanut! Valkosipulia vältän.
Pohjan tulee olla hyvin ohut.
Kun reunat ovat vähän kärähtäneet niin pizza on valmis.
Alkuperäiseen kysymykseen: Anna levätä huoneenlämmössä tunnin verran ennen alaslyöntiä.
t. kokki
Pan pizza ei maistu. Sama kuin tekisi mustikkapiirakan kakkupohjalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.
Heei oliko se tyyppi joka harjoitellut New York-tyylisen pizzan tekoa vuosia? Algoritmit tuppasivat videoitaan minullekin
Tässä on se video:
Just toi!
Nyt on menny 2,5 tuntia (jääkaapissa) ja taikina on yli kaksinkertaistunut. ap.
Oon laittanut kohotetun taikinan jääkaappiin ja seuraavana päivänä tehny pitsan. Oon ehkä hetken pitäny lämpimällä hellalla kaulimisen jälkeen. On kohonnut ihan hyvin uunissa. Ite tosin kaulin aina aika ohueksi.
Tässä lupaamani kommentti.
Nostin taikinan pöydälle 1,5 tuntia ennen leipomista. Pyöräytin jauhotetulla pöydällä taikinan pitkulaiseksi ja jaoin 6 osaan. Vältin käsittelemästä yhtään enempää kuin pakko. Kaulin taikinapallerot yksi kerrallaan pizzapohjaksi ja täytin kunkin syöjän toiveiden mukaan. Kun pizza oli uunissa, aloin kaulia seuraavaa taikinapalleroa. (Paistoin pizzoja noin 12 min. 235 asteessa. Riittoisuus siis 6 pyöreää pellin kokoista pizzaa.)
Pizzat olivat kuin olivatkin parempia kuin viimeksi tunnin huoneenlämmössä nostatuksen jälkeen. Myös viimeiset pizzataikipallerot olivat kiinteitä eikä höttösiä kuten perinteisellä tavalla.
Suosittelen kokeilemaan pizzataikinan tekoa jo edellisenä päivänä, jos on ylimääräistä aikaa ja tilaa jääkaapissa. Ainoa ongelmakohta oli se, että nostatusastian pitää olla tarpeeksi iso eli noin 3 kertaa taikinan kokoinen.
ap
Vierailija kirjoitti:
Tässä lupaamani kommentti.
Nostin taikinan pöydälle 1,5 tuntia ennen leipomista. Pyöräytin jauhotetulla pöydällä taikinan pitkulaiseksi ja jaoin 6 osaan. Vältin käsittelemästä yhtään enempää kuin pakko. Kaulin taikinapallerot yksi kerrallaan pizzapohjaksi ja täytin kunkin syöjän toiveiden mukaan. Kun pizza oli uunissa, aloin kaulia seuraavaa taikinapalleroa. (Paistoin pizzoja noin 12 min. 235 asteessa. Riittoisuus siis 6 pyöreää pellin kokoista pizzaa.)
Pizzat olivat kuin olivatkin parempia kuin viimeksi tunnin huoneenlämmössä nostatuksen jälkeen. Myös viimeiset pizzataikipallerot olivat kiinteitä eikä höttösiä kuten perinteisellä tavalla.
Suosittelen kokeilemaan pizzataikinan tekoa jo edellisenä päivänä, jos on ylimääräistä aikaa ja tilaa jääkaapissa. Ainoa ongelmakohta oli se, että nostatusastian pitää olla tarpeeksi iso eli noin 3 kertaa taikinan kokoinen.
ap
Siis nostin taikinan huoneenlämpöön 1,5 tuntia ennen leipomista. Annoin sen olla tuon ajan kipossa ja kelmussa. ap.
Youtubessa on sellainen tyyppi, joka on laittanut ohjeeksi, että pizzataikinaa on hyvä pitää jääkaapissa 1-7 päivän ajan ja vasta sitten tehdä siitä pitsaa. Kuulemma paras pitsapohja tulee sillä tavalla? Itse ajattelin jossain vaiheessa kokeilla, että pitäisin sen taikinan viikon siellä jääkaapissa.