Mitä ruokatarviketta teillä menee eniten roskiin?
Meillä varmaankin banaaneja. Vähintään yks kerkee aina tummumaan ja lentää kompostiin. Samaten kaura/soijamaito jota käytän vain silloin tällöin smoothiessa/myslin kanssa
Kommentit (61)
Kauramaito ei siis ole tarpeeksi naurettava huijaus juotavaksi, jotkut vielä ostavat sitä roskiin heitettäväksi. Kaurahiutaleita vedessä 160-kertaisella hinnalla.
Mädäntyneitä leipiä ja karrelle palaneita leivonnaisia, joita mummo tunkee väkisin ovista ja ikkunoista. Hänellä on valitettavasti muistisairaus, ei osaa laittaa ruokaakaan enää sen tähden...
Ei juuri mitään koskaan. Ainut on avocadot.
Ukko raahaa töistä lounaslinjalta liikaa hävikkiruokas, menevät täällä sitten roskiin kun ei voi kaikkea pakastaskkaan.. Jogurttitölkkeihin tuntuu jäävän puolet vaikka kuinka valuttaa, kukasn jaksa alkaa niitä kaapimaankaan niin lentää vieläpä sekajätteeseen koko purkki.
Leipää ostetaan harvoin ja silloinkin tuntuu että viidesosa ehtii kuivumaan ja menee roskiin ellei heti laita puolia pakkaseen.
Huuhtele jugurttitölkki mehutilkalla ja juo! Näin teen myös piimäpurkille. Banaanit voi käyttää leivonnassa tai smoothiessa. Minulla ei tule ruokahävikkiä juurikaan, kaiken syön.
Vierailija kirjoitti:
Leipää ostetaan harvoin ja silloinkin tuntuu että viidesosa ehtii kuivumaan ja menee roskiin ellei heti laita puolia pakkaseen.
Lisään muuten vielä omenat. Meillä on kaksi omenapuuta pihalla ja niistä varmaan suurin osa mädäntyy vuosittain.
Kahvia tulee heitettyä roskiin kun mies (ei juo kahvia itse) yrittää pihistellä ja ostaa mulle jotain aivan kammottavaa Lidlin halpiskahvia heti kun silmä välttää.
Litran jogurttitölkki kannattaa leikata saksilla kahtia ja syödä jämät lusikalla!
Meillä ei mene ruokaa roskiin. Kaikki mitä ostetaan myös syödään.
Omenapuun omenat omenasoseeksi pakastimeen.
Kaikenlaista mikä on käynyt lapsen lautasella. Eipä juuri muuta hävikkiä.
Jos katsoo kompostiämpäriä, niin hieman menee leipää, kurkkuja, ruttaantuneita tomaatteja, mustunutta salaattia, ruokien jämiä (eli sellaisia, joista ei riitä yhdelle enää annokseen, mutta jota ei jaksanut syödä), joitakin kuivahtaneita sitruunaista ja käyneitä viinirypäleitä.
Keväällä menee jäkaapissa kasvamaan alkaneita porkkanoita ja perunoita pois.
Lattialle vahingossa tippuneet ruoat. Aika random tavaraa se.
Vierailija kirjoitti:
Huuhtele jugurttitölkki mehutilkalla ja juo! Näin teen myös piimäpurkille. Banaanit voi käyttää leivonnassa tai smoothiessa. Minulla ei tule ruokahävikkiä juurikaan, kaiken syön.
Juuri näin! Banaanit voi myös pakastaa ja käyttää smoothieen. Samoin kuin sen tuoremehulla tai muulla nesteellä huuhdotun jugurttipurkin lopun.
Vierailija kirjoitti:
Lattialle vahingossa tippuneet ruoat. Aika random tavaraa se.
Meillä ei mene sitäkään...koira siivoaa😁
Banaaneita voi erinomaisesti pakastaa, ellei joku tiennyt. Meillä ei ikinä mene banskuja hävikkiin, koska jos näyttää että ne alkavat mustua, kuorin ja viipaloin ne ja heitän pakasterasiassa tai minigrip-pussissa pakkaseen. Ovat aivan ihania smoothiessa ja samalla myös jäähdyttävät sen.
Yksinasuvana joskus leipää. Joskus harvoin maitoa, jos en olekaan juonut kahvia niin usein. Ruoan tähteitä välillä, kun ei enää teekään mieli kolmantena päivänä samaa ruokaa, vaan syön jotain muuta.
Banaanin voi pakastaa. Eli kuoret pois ja pissiin tai rasiaan ja pakasteeseen. Blenderillä tai sauvasekoittimella "jäätelöksi" tai smoothien sekaan.
Jos syö leipää todella vähän, se kannattaa pakastaa valmiiksi siivutettuna, ja ottaa kerralla sulamaan vain se, minkä kulloinkin syö.
Kaurajuoma säilyy oikeasti jääkaapissa käyttökelpoisena jonkun pari viikkoa avaamisen jälkeen, kunhan se on siellä jääkaapissa kaikki muut ajat, paitsi sen, kun kaadat sitä purkista.
Meillä litran jugurttipurkit rutataan ylösalaisin käännettynä pohjasta alkaen niin tiukkaan, ettei sinne jää juuri mitään, jolloin sieltä puristuu/valuu vielä yksi annos jugurttia.
Meillä tulee hyvin vähän varsinaista ruokahävikkiä. Toki joskus joku leipä tai juusto homehtuu. Suurin hävikki tulee siitä, kun lapsi ottaa liian ison annoksen ruokaa, eikä jaksakaan syödä sitä. On yritetty opettaa, että ottaa sen verran kuin tietää varmasti jaksavansa syödä, ja lisääkin saa ottaa. Mutta aikansa se ottaa, ennen kuin oppii.
Vierailija kirjoitti:
Yksinasuvana joskus leipää. Joskus harvoin maitoa, jos en olekaan juonut kahvia niin usein. Ruoan tähteitä välillä, kun ei enää teekään mieli kolmantena päivänä samaa ruokaa, vaan syön jotain muuta.
Säilytä leipä pakkasessa. Pysyy tuoreena. Ottaa sulamaan vaan sen minkä syö.
Meillä ei oikeesti mene yhtään.
Sen mukaan ostetaan, mitä syödään.
Biojätettä vain hedelmien ja vihannesten kuoret.
Ja kahvinporot.